Chat with us, powered by LiveChat

VanOnzeBoer

De perfecte rollade
Posted on: 09-12-2021 | Door: Kirsten | Categorie :

Hoe u een rollade moet bereiden zullen wij in deze blog uitvoerig uitleggen. Een van de meest gestelde vragen als het op het braden van een rollade aankomt is - hoe lang moet ik een rollade braden?- 


Door Colette Beyne op 09-12-2021
Invriezen en ontdooien doet u zo
Posted on: 11-11-2021 | Door: Kirsten | Categorie :

Hoe lang vlees in de vriezer bewaard worden. En is er sprake van kwaliteits verlies. Allemaal vragen die belangrijk zijn om te weten alvorens u overgaat tot het vullen van uw vriezer met het (H)eerlijke vlees VanOnzeBoer. U heeft gelijk. 


Door Colette Beyne op 11-11-2021
Gevulde Kerstkalkoen
Posted on: 10-11-2021 | Door: Kirsten | Categorie : Bereiding tips

Een feestelijk gedekte tafel, iedereen zit vol verwachting te kijken. Daar is hij dan, de Kerstkalkoen! Hoe zal hij smaken. De grootste angst van iedere kok is de vraag, zal hij niet te droog zijn. Daar hebben een oplossing voor. Met dit heerlijke recept heeft u bijna de garantie dat u een smakelijke sappig kalkoen op tafel kunt zetten.


Door Colette Beyne op 10-11-2021
Gehakt, wat eet u eigenlijk?
Posted on: 28-10-2021 | Door: Kirsten | Categorie : Zo gemaakt

Woensdag gehaktdag!

Vroeger, begon de traditionele slager zijn werkweek met het slachten (maandag). De dag erna, op dinsdag, werden de karkassen uitgebeend en verdeeld tot verschillende stukken vlees. Bij dat snijwerk bleef echter altijd een restje vlees over, en samen met de delen die minder in trek waren ging het restvlees de gehaktmolen in. Vervolgens werd op woensdag het gehakt verkocht.

Maar dat is nog niet alles. In 1949 schreef het Nederlands Slagersvak een prijsvraag uit. Wie de beste slogan bedacht, won maar liefst 25 gulden! Dit werd - u raad het al - Woensdag Gehaktdag!


Door Colette Beyne op 28-10-2021
Cranberries van Terschelling
Posted on: 13-10-2021 | Door: Kirsten | Categorie : Zo gemaakt

Hoe een uitheemse plantensoort bij OnzeBoer in een potje komt? Dat verhaal gaat een heel eind terug. Al eeuwen geleden wisten Indianen dat cranberries voor uiteenlopende doeleinden gebruikt kunnen worden. Naast het eten van Cranberries werd ook het sap van de cranberries gebruikt. Niet alleen om te drinken maar ook om akelige vleeswonden mee te reinigen. Kolonisten zagen deze voordelen ook en zo begon de lange historie van de Cranberry.


Door Colette Beyne op 13-10-2021
De soepen VanOnzeBoer
Posted on: 08-09-2021 | Door: Kirsten | Categorie :

(H)eerlijke, goedgevulde soepen boordevol groenten en vlees maar vooral boordevol smaak. Soepen zoals ze alleen maar smaken wanneer ze Home Made zijn. Niet iedereen heeft de tijd om zelf soep te maken of kán zelf soep maken. Wij bieden het gemak én genot van Soepen VanOnzeBoer. Genieten van onze soep kan eigenlijk altijd. Als lunch, als tussendoortje, als voorgerecht, als extraatje tijdens een gezellige borrelmiddag of als avondeten met een broodje vleeswaren of kaas erbij.


Door Colette Beyne op 08-09-2021
Bakleverworst, volgens oud familierecept
Posted on: 30-08-2021 | Door: Kirsten | Categorie :

Bakleverworst, bakbloedworstboerenbakworst en Balkenbrij zijn échte oud Twentse gerechten die vooral in het najaar en in de winter wordt gegeten. Het wordt gemaakt van o.a. in bouillon gekookt varkensvlees waaronder de lever, boekweitmeel, kruiden en specerijen.


Door Colette Beyne op 30-08-2021
Vlees snijden doet u zo
Posted on: 18-08-2021 | Door: Kirsten | Categorie : Bereiding tips

Wanneer u mooi vlees heeft gekocht wilt u het ook uiterst zorgvuldig bereiden om er op die manier maximaal van te genieten.Het snijden van vlees in mooie plakken of stukken is aan bepaalde regels gebonden. Om nog meer van uw vlees te genieten is het een must om dit te weten. Zie het als een kleine masterclass vlees snijden of wel  trancheren.


Door Colette Beyne op 18-08-2021
Kip in stukken verdelen
Posted on: 24-06-2021 | Door: Kirsten | Categorie : Zo gemaakt

Een hele kip snijden in acht delen. Heerlijk zo’n verse kip VanOnzeBoer. Lekker in zijn geheel te bereiden of in een gerecht waarbij versneden delen wenselijk zijn. Maar hoe kunt u die nu het beste in stukken snijden. Het is makkelijker dan u denkt. Wanneer u voelt op de te snijden plekken, kunt u voelen waar u het beste kunt snijden. Klinkt wellicht nu nog onduidelijk maar als u de stappen volgt snapt u wat ik bedoel.


Door Colette Beyne op 24-06-2021
Meten is Weten
Posted on: 03-06-2021 | Door: Kirsten | Categorie : Bereiding tips

Heeft u een mooi stuk vlees gekocht en wilt u die bereiden in de pan, oven of op de BBQ? Of bent u van plan een lekker sappig kippetje op BBQ klaar te maken? Dan is de stelregel Meten is Weten zeer van toepassing. Met een kernthermometer binnen handbereik kan er eigenlijk niets misgaan. In deze blog leggen ik u alles uit over kerntemperaturen, hoe u ze meet en wat de belangrijkste temperaturen zijn


Door Colette Beyne op 03-06-2021
Airfryer baktijden en bereidingstijden
Posted on: 20-05-2021 | Door: Kirsten | Categorie : Zo gemaakt

Wanneer u de airfryer alleen nog maar gebruikt voor het klaarmaken voor snelle afbakbroodjes, frietjes of snacks, mist toch wat. Het klaarmaken van vlees in de airfryer levert u in een mum van tijd een restaurantwaardig stukje vlees. Ook het mooie kwaliteit vlees VanOnzeBoer.nl kan in de airfryer klaargemaakt worden. Door de egale verwarming rondom het vlees krijgt u een mals stukje mooi gegaard vlees met een krokant korstje.


Door Colette Beyne op 20-05-2021
BBQ schoonmaken - Zo doe je dat heel eenvoudig
Posted on: 20-04-2021 | Door: Kirsten | Categorie : BBQ

Veel mensen houden van buiteneten en steken daarbij de BBQ aan. Samen met familie en vrienden genieten van smaakvolle zomeravonden. Na al die gezelligheid vergeten we vaak de BBQ schoon weg te zetten. Vandaar dat er voorafgaand aan een nieuw BBQ seizoen een schoonmaakklus staat te wachten. Dit kan zonder milieu onvriendelijke schoonmaakmiddelen en hoeft niet veel werk te zijn, wanneer je maar de juiste methodes weet.


Door Colette Beyne op 20-04-2021
BBQ gaar- en roostertijden
Posted on: 20-04-2021 | Door: Kirsten | Categorie : BBQ

Wanneer de zon gaat schijnen komen de BBQ kriebels. Lekker buiten eten. Het is net of alles daan anders smaakt. Het bereiden van vlees en groente op de BBQ kan iedereen, wanneer je weet waar je op moet letten en wanneer je maar de juiste bereidingstijden aanhoudt.  Wij delen graag onze kennis voor wat betreft het garen en roosteren van verschillende soorten vlees.


Door Colette Beyne op 20-04-2021
VanOnzeBoer vs. Grutto
Posted on: 12-03-2021 | Door: Kirsten | Categorie : Grutto vs VanonzeBoer

Nederlanders houden van vlees, daar kunnen we niet omheen. Waar vleesvervangers genieten van een stijgende populariteit is het voor het tweede jaar op rij dat er in Nederland zelfs meer vlees wordt gegeten. Deze stijging lijkt tegenstrijdig tegenover de groeiende klimaatproblemen, waar een vermindering van de vleesconsumptie mede voor een oplossing kan bieden. Het goede nieuws is echter, dat we niet zozeer meer vlees zijn gaan eten, maar vooral beter vlees zijn gaan eten. Waar we vroeger enkel goedkoop vlees afkomstig van dieren uit mega stallen en boerderijen aten waar de koeien, kippen, varkens veelal binnen in veel te krappe condities werden gehouden, zijn er tegenwoordig prachtige alternatieven. Alternatieven die de natuurlijke balans herstellen en waar zorg en aandacht voor de dieren en de natuur leidend zijn.


Door Colette Beyne op 12-03-2021
Zelf een Roux maken, wel zo lekker
Posted on: 06-10-2020 | Door: Kirsten | Categorie : Zo gemaakt

Herfst is de tijd van de gebonden soepen en sauzen

Wat een gebonden soep en een overheerlijke ragout met elkaar overeen hebben is het feit dat beiden gebonden worden door een roux. Nee, we gebruiken geen bindmiddel uit een pakje maar maken hiervoor zelf een roux.


Door Colette Beyne op 06-10-2020
Warm weer vraagt om speciale maatregelen
Posted on: 29-06-2020 | Door: Kirsten | Categorie : dierenwelzijn

Wanneer je er voor hebt gekozen om de dieren in alle vrijheid te laten leven, zijn ververschillende mogelijkheden die er voor zorgen dat de dieren extra verkoeling krijgen tijdens de warme, zomerse soms bijna tropische dagen.


Door Colette Beyne op 29-06-2020
De wijngaard staat in bloei
Posted on: 26-06-2020 | Door: Kirsten | Categorie : Wijn
De Wijngaard Hof van Twente in Bentelo van Roelof en Ilse Visscher staat in bloei! Vanaf 13 mei 2020 beslaat de wijngaard 6,5ha. 13 mei 2000 is de eerste 2,5 hectare aangeplant en op 13 mei 2020 werd de laatste ha toegevoegd. Blauwe en witte druiven; goed voor 25.000 liter rode, witte en rosé wijnen.

Door Colette Beyne op 26-06-2020
Vlees Marinades
Posted on: 08-05-2020 | Door: Kirsten | Categorie : BBQ

(H)eerlijke Marinades van SEKK

Zodra we vaker de BBQ aansteken, genieten we weer eens van een andere bereiding van het vlees. Kiezen vaak ook andere soorten vlees. Houdt u van experimenten én van kwaliteit, leg dan een een stuk vlees eens een tijdje in de marinade voordat u het gaat roosteren of garen op de BBQ. Marineren hoeft natuurlijk niet! Een product, mits u kwaliteit gekocht hebt, heeft altijd al smaak van zichzelf. Het is dan ook zeer belangrijk dat u de marinades met beleid gebruikt. De juiste marinade moet iets toevoegen aan het vlees.


Door Colette Beyne op 08-05-2020
Twentewijn: kwaliteitswijn uit de regio
Posted on: 01-05-2020 | Door: Kirsten | Categorie : Wijn

Wist u dat er in Twente ook échte wijnvelden zijn?
Wijngaard Hof van Twente, inderdaad een échte Wijnboer uit onze regio.


Door Colette Beyne op 01-05-2020
Colette Beyne

Colette Beyne

Als klein meisje stond ik in restaurants bijna met mijn neus op de tafeltjes van andere mensen om te zien wat zij aten en was ik vaak in keukens te vinden om niets te missen van wat iemand aan het koken was..

Sameneenkoekopen
The Feedback Company
9.6
Gemiddelde score op basis van: 1730 stemmen