Chat with us, powered by LiveChat

VanOnzeBoer

Meten is Weten
Posted on: 03-06-2021 | Door: Kirsten | Categorie : Bereiding tips

Heeft u een mooi stuk vlees gekocht en wilt u die bereiden in de pan, oven of op de BBQ? Of bent u van plan een lekker sappig kippetje op BBQ klaar te maken? Dan is de stelregel Meten is Weten zeer van toepassing. Met een kernthermometer binnen handbereik kan er eigenlijk niets misgaan. In deze blog leggen ik u alles uit over kerntemperaturen, hoe u ze meet en wat de belangrijkste temperaturen zijn


Door Colette Beyne op 03-06-2021
Airfryer baktijden en bereidingstijden
Posted on: 20-05-2021 | Door: Kirsten | Categorie : Zo gemaakt

Wanneer u de airfryer alleen nog maar gebruikt voor het klaarmaken voor snelle afbakbroodjes, frietjes of snacks, mist toch wat. Het klaarmaken van vlees in de airfryer levert u in een mum van tijd een restaurantwaardig stukje vlees. Ook het mooie kwaliteit vlees VanOnzeBoer.nl kan in de airfryer klaargemaakt worden. Door de egale verwarming rondom het vlees krijgt u een mals stukje mooi gegaard vlees met een krokant korstje.


Door Colette Beyne op 20-05-2021
BBQ schoonmaken - Zo doe je dat heel eenvoudig
Posted on: 20-04-2021 | Door: Kirsten | Categorie : BBQ

Veel mensen houden van buiteneten en steken daarbij de BBQ aan. Samen met familie en vrienden genieten van smaakvolle zomeravonden. Na al die gezelligheid vergeten we vaak de BBQ schoon weg te zetten. Vandaar dat er voorafgaand aan een nieuw BBQ seizoen een schoonmaakklus staat te wachten. Dit kan zonder milieu onvriendelijke schoonmaakmiddelen en hoeft niet veel werk te zijn, wanneer je maar de juiste methodes weet.


Door Colette Beyne op 20-04-2021
BBQ gaar- en roostertijden
Posted on: 20-04-2021 | Door: Kirsten | Categorie : BBQ

Wanneer de zon gaat schijnen komen de BBQ kriebels. Lekker buiten eten. Het is net of alles daan anders smaakt. Het bereiden van vlees en groente op de BBQ kan iedereen, wanneer je weet waar je op moet letten en wanneer je maar de juiste bereidingstijden aanhoudt.  Wij delen graag onze kennis voor wat betreft het garen en roosteren van verschillende soorten vlees.


Door Colette Beyne op 20-04-2021
VanOnzeBoer vs. Grutto
Posted on: 12-03-2021 | Door: Kirsten | Categorie : Grutto vs VanonzeBoer

Nederlanders houden van vlees, daar kunnen we niet omheen. Waar vleesvervangers genieten van een stijgende populariteit is het voor het tweede jaar op rij dat er in Nederland zelfs meer vlees wordt gegeten. Deze stijging lijkt tegenstrijdig tegenover de groeiende klimaatproblemen, waar een vermindering van de vleesconsumptie mede voor een oplossing kan bieden. Het goede nieuws is echter, dat we niet zozeer meer vlees zijn gaan eten, maar vooral beter vlees zijn gaan eten. Waar we vroeger enkel goedkoop vlees afkomstig van dieren uit mega stallen en boerderijen aten waar de koeien, kippen, varkens veelal binnen in veel te krappe condities werden gehouden, zijn er tegenwoordig prachtige alternatieven. Alternatieven die de natuurlijke balans herstellen en waar zorg en aandacht voor de dieren en de natuur leidend zijn.


Door Colette Beyne op 12-03-2021
Zelf een Roux maken, wel zo lekker
Posted on: 06-10-2020 | Door: Kirsten | Categorie : Zo gemaakt

Herfst is de tijd van de gebonden soepen en sauzen

Wat een gebonden soep en een overheerlijke ragout met elkaar overeen hebben is het feit dat beiden gebonden worden door een roux. Nee, we gebruiken geen bindmiddel uit een pakje maar maken hiervoor zelf een roux.


Door Colette Beyne op 06-10-2020
Warm weer vraagt om speciale maatregelen
Posted on: 29-06-2020 | Door: Kirsten | Categorie : dierenwelzijn

Wanneer je er voor hebt gekozen om de dieren in alle vrijheid te laten leven, zijn ververschillende mogelijkheden die er voor zorgen dat de dieren extra verkoeling krijgen tijdens de warme, zomerse soms bijna tropische dagen.


Door Colette Beyne op 29-06-2020
De wijngaard staat in bloei
Posted on: 26-06-2020 | Door: Kirsten | Categorie : Wijn
De Wijngaard Hof van Twente in Bentelo van Roelof en Ilse Visscher staat in bloei! Vanaf 13 mei 2020 beslaat de wijngaard 6,5ha. 13 mei 2000 is de eerste 2,5 hectare aangeplant en op 13 mei 2020 werd de laatste ha toegevoegd. Blauwe en witte druiven; goed voor 25.000 liter rode, witte en rosé wijnen.

Door Colette Beyne op 26-06-2020
Vlees Marinades
Posted on: 08-05-2020 | Door: Kirsten | Categorie : BBQ

(H)eerlijke Marinades van SEKK

Zodra we vaker de BBQ aansteken, genieten we weer eens van een andere bereiding van het vlees. Kiezen vaak ook andere soorten vlees. Houdt u van experimenten én van kwaliteit, leg dan een een stuk vlees eens een tijdje in de marinade voordat u het gaat roosteren of garen op de BBQ. Marineren hoeft natuurlijk niet! Een product, mits u kwaliteit gekocht hebt, heeft altijd al smaak van zichzelf. Het is dan ook zeer belangrijk dat u de marinades met beleid gebruikt. De juiste marinade moet iets toevoegen aan het vlees.


Door Colette Beyne op 08-05-2020
Twentewijn: kwaliteitswijn uit de regio
Posted on: 01-05-2020 | Door: Kirsten | Categorie : Wijn

Wist u dat er in Twente ook échte wijnvelden zijn?
Wijngaard Hof van Twente, inderdaad een échte Wijnboer uit onze regio.


Door Colette Beyne op 01-05-2020
Colette Beyne

Colette Beyne

Als klein meisje stond ik in restaurants bijna met mijn neus op de tafeltjes van andere mensen om te zien wat zij aten en was ik vaak in keukens te vinden om niets te missen van wat iemand aan het koken was..

Sameneenkoekopen
The Feedback Company
9.6
Gemiddelde score op basis van: 1506 stemmen