Posted on: 01-06-2023 | Door: Kirsten | Categorie : Vleessoorten
Kippakketten

Wij hebben gekozen voor twee soorten kippen

Uitgaande van een uitstekend dierenwelzijn dwz prima leefklimaat, gezonde voeding veel beweging en geen stress hebben wij twee kippen soorten die wij onder uw aandacht brengen. De leefomstandigheden van beiden zijn gelijk. Toch mogen wij de ene Biologisch noemen en de ander slechts duurzaam.

 

Zo zit dat in elkaar

De scharrelhoen komt in Nederland uit het ei. scharrelt in diervriendelijke omstandigheden en groeit in haar eigen tempo. Deze omstandigheden zorgen voor een stress-arme en dus een gezonde scharrelhoen. Wij zijn blij met de manier de waarop de kippenboer omgaat met zijn dieren, met de voeding maar zeker ook met het milieu door middel van diversiteit in de weilanden en boomgaarden. Daarnaast voldoet het vervoer en de slacht ook aan onze diervriendelijke wensen. 

Voeding: De scharrelhoen krijgt 100% plantaardig voer wat speciaal gemaakt is van tenminste 70% granen.

Deze hoen is niet biologisch omdat er geen Skal certificering op aangevraagd is, dit omdat wij dan geen hoge contributies hoeven te betalen en de scharrelhoen aantrekkelijker geprijsd aangeboden kan worden. Dierenwelzijn is een van onze grond principes, dus u mag aannemen dat het daar wel goed zit!.

De aantrekkelijke prijs heeft tot doel meer mensen de mogelijkheid te geven, bewust te kiezen voor vlees van dieren die een veel beter leven hebben gehad. Veelal zijn biologische produkten ongelooflijk veel duurder en daarmee voor een grote groep onbetaalbaar. En dat komt uiteindelijk niet ten goede van de dieren/kippen.

 

De Biologische Polderhoen  De Polderhoen kip is van origine een rustiek Frans kippenras, deze kip is een langzaam groeiend, sterk ras dat goed bestand is tegen wisselende weersinvloeden. Onze Polderhoen ziet ook in Nederland het levenslicht, worden grootgebracht imet speciaal biologisch voer, rijk aan kruiden en granen.De Polderhoen wordt op een biologische manier gehouden, zoals dat wordt genoemd, gelijk aan onze scharrelhoen. Deze Polderhoen heeft net als de scharrelhoen daarom een veel diervriendelijker leven dan een gangbare kip.

Beide soorten kippen hebben een warme stal, zitstokken, gelegenheid om stofbaden te nemen en natuurlijk de vrijheid om buiten in de boomgaard of weilanden rond te scharrelen. Buiten kunnen de dieren de schaduw opzoeken en is er voedsel om te pikken. 

Inhoud van de pakketten

De pakketten bevatten verschillende soorten kippen vlees van 4 versneden hele kippen. Van drumsticks tot filets, van kippenpoten tot prachtige kipfilets suprême en zelfs kipsatés. 34 stukken vlees met een totaal gewicht van bijna 4 Kg, De prijs is aantrekkelijk € 74,90 voor het scharrelhoen- en  € 94,90 voor het biologische Polderhoen pakket.

Dit goede leven zien wij en proeft u!

Meer informatie over de onze kippakketten:  Scharrelhoen-pakket en Biologisch Polderhoen pakket 

 

Ingrediënten


Dit heb je nodig:

Bereiding


En zo maak je het:
Door Kirsten op 01-06-2023