Chat with us, powered by LiveChat
rundvlees
koop een koe
blonde d'Aquitaine
biologisch rundvlees
online vlees bestellen
biologisch eten

Wil jij ook ouderwets (h)eerlijk vlees eten?

Van rund, kip tot varken en direct van de boer.

 • Direct van de boer, bij u thuis bezorgd (Ook ’s avonds)
 • Een eerlijke prijs voor u én voor de boer
 • Honderden tevreden klanten met een gem. waardering van 9.6
 • Net zo voordelig als in de supermarkt

    Bekijk het volledige aanbod    
SamenEenKoeKopen was reeds te zien in uitgaven van:

Nieuw!!
Nu ook (h)eerlijk Rund-, varkens en kippenvlees apart bestellen

read-on

Vleessoorten

Vlees en Wijn: een geweldig duo.

Wist u dat er in Twente ook wijnvelden zijn?
Wijngaard Hof van Twente, inderdaad een échte Wijnboer uit onze regio.

Deze 20 jaar oude wijngaard staat internationaal bekend om kwalitatief hoogstaande wijnen van eigen ‘Twentse’ grond. Wij zijn echt blij met onze samenwerking.

Bekijk ons (H)eerlijke wijn assortiment en bestel een flesje wijn bij uw vlees.

‘Ie könt de leefde preuven in het glas’
Herman Finkers

Overeenkomstige belangen

Zoals u weet streven wij o.a. naar een eerlijke prijs voor u én voor de boer, dit komt 100% overeen met de missie van fairtrade:

"Streven naar een beter leven voor de mensen met wie we samenwerken"

Geef de boer een gezicht

Weten van welke boer de ingrediënten komen die u als vanzelfsprekend in uw gerechten gebruikt. Waar komt de rijst in uw maaltijd precies vandaan, wie heeft er zo hard voor gewerkt en hoe?

100 % traceerbaarheid, daar zijn wij een groot voorstander van, neem ons vlees dat komt direct van de boer bij u op het bord. U zou niet anders willen.

Hoe mooi zou het zijn dat u van de ingrediënten die u dagelijks gebruikt ook de afkomst kent. Fairtrade Original maakt dit mogelijk. Zij zorgen ervoor dat zij de boer die het verbouwd persoonlijk kennen, dat hij of zij een eerlijke prijs ontvangt. Fairtrade probeert betere kansen te creëren door de boeren te leren samen te werken. Prachtig werk!

Zo doet Fairtrade Original dat

 • Het lokaal verbouwen, bereiden en verpakken van producten, dat is het grote doel
 • Fairtrade Original zoekt eerst lokale partners
 • Zij helpen met het ontwikkelen van de recepturen, vaak oude familie
 • recepten
 • Productie in land van herkomst
 • Het verbouwen van kruiden en specerijen gebeurd in een collectief
 • Samen staan de boeren sterk
 • Waar mogelijk wordt biologische teelt geleerd
 • Alle producten zijn lokaal verbouwd maar ook bereid en verpakt

Hun Curry, onze Curry en nu eenvoudig bij u thuis geleverd!

Ontmoet Khun Orapin

 • Woonplaats: Sisaket Thailand
 • Familie: drie volwassen zonen en haar man Sukon
 • Werk: peperboerin en kokkin bij dorpsceremonies en feesten

Het ochtendlicht schijnt in een schuine baan de keuken in. Khun Orapin snijdt zorgvuldig de ingrediënten voor de avondcurry. “Het geheim van een goede curry  is de tijd nemen om alle smaken aan elkaar te laten wennen”, zegt ze. “Ik kook op gevoel….  en mijn gevoel zegt dat er altijd veel verse chilipepers in mogen.”Week aanbiedingen

Jong Belegen Kaas Oet Twente
Aanbieding
Jong Belegen Kaas Oet Twente
Het product Jong Belegen Kaas Oet Twente is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
€ 6.30
€ 5.60
 
Varkenshaas
Aanbieding
Varkenshaas
Het product Varkenshaas is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De varkenshaas ligt aan de binnenzijde van de haaskarbonade en is het onderste deel van de complete varkenshaas. De varkenshaas is aan de voorkant dik en rond en wordt naar achteren toe steeds dunner.

Tip ij het bakken: Slag het dunne achtereinde om naar voren en zet dit vast met een touwtje. Op die manier is de haas overal even dik en wordt de garing van het hele stuk mooi egaal. Het is een botermalse reep vlees en wordt veel gebruikt om kort te bakken, maar ook voor fondue en gourmet.
€ 4.57
€ 4.22
 
Scharrelhoen poot
Aanbieding
Scharrelhoen poot
Het product Scharrelhoen poot is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Ja, er is een verschil tussen een kippenpoot en een kippenbout. Bij de laatste zit een gedeelte van de rug. Is dus groter en daarmee zwaarder in gewicht. De kippenpoten van onze scharrelhoenderen wegen ongeveer 260 gram per poot. Er zit veel vlees op de botten van een vleesraskip. Vanwege de vele beweging die de kippen hebben gehad heeft het vlees een mooie bite en is bomvol smaak.

Kippenpoten kunnen op vele manieren worden bereid. Ze kunnen gebakken of gebraden worden, gestoofd met allerhande kruiden en wijn, gekookt of gegrild op de barbecue.

U kunt de kippenpoot al per stuk a ca. 260 gram bestellen, deze wordt vers vacuüm verpakt voor zien van etiket waarop alles te vinden is over herkomst en houdbaarheid.

Bekijk een grote variatie aan kiprecepten op onze receptenpagina.
-----------------------------------------------------------------------------
De kippen VanOnzeBoer zijn echte vleesras kippen en hebben een mooi en vrij leven in de buitenlucht. Ze hebben alle tijd gehad om te groeien, gewoon zoals het hoort. Overdag scharrelen ze hun kostje bij elkaar om aan het einde van de dag weer in stal op stok te gaan. Deze kwaliteit van leven vindt u terug in het vlees.
Dat proeft u niet alleen, dat vindt u ook terug in de structuur van het vlees. Het heeft een mooie bite maar is tegelijkertijd heel sappig.
€ 3.25
€ 2.73
 
Schnitzel ongepaneerd
Aanbieding
Schnitzel ongepaneerd
Het product Schnitzel ongepaneerd is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Een varkensschnitzel is een dun lapje vlees, dat is platgeslagen. Het is afkomstig van de varkensham of fricandeau.

Schnitzels zijn ‘met de draad mee’ van een stuk fricandeau gesneden, hierdoor trekt het vlees tijdens de bereiding niet krom. Deze ongepaneerde schnitzels altijd even door de bloem wentelen voor het bakken voor een mooi eind resultaat.
€ 3.24
€ 2.98
 
rosbief
Aanbieding
rosbief
Het product rosbief is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Rosbief, afkomstig van het Engelse woord Roast Beef, is een prachtig stuk vlees gesneden van de dunne of dikke lende, het staartstuk, de bovenbil, de platte bil, het bloemstuk of de muis. Het vlees is mager met mogelijk een dun randje vet.

Wij leveren de rosbief panklaar. Rosbief wordt meestal zo gebraden dat het binnenste vlees rood blijft, maar wel gegaard is. Verhit de pan en daarna het braadmiddel dat u gebruikt , vervolgens op hoge temperatuur het vlees rindom dicht laten schroeien. Daarna het vuur laag zetten om het vlees op lage temperatuur te garen tot een kerntemperatuur van 50°C tot maximaal 60°C. Laat de rosbief niet te lang garen, de mooie rose kleur verdweint dan, bovendien verliest het vlees daarbij veel vocht, waardoor het taai wordt.

U kunt rosbief zowel warm als koud eten, wat dacht u van een zelf gebraadde rosbief in dunne plakjes als broodbeleg. U kunt een medium/rare gebraden rosbief ook gebruiken voor carpaccio, u zou het dan licht aangevroren heel dun moeten snijden, het liefst met een machine.
€ 10.50
€ 9.90
 
entrecote
Aanbieding
entrecote
Het product entrecote is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Wanneer je het woord Entrecote letterlijk vertaald, betekent het ''tussen de ribben''. Dit stukje vlees werd vroeger ook daadwerkelijk uit het ribgedeelte gesneden.
Tegenwoordig wordt een entrecote gesneden van de dunne lende met daaraan een klein vetrandje. De mooie marmering zorgt voor een échte smaakmaker vooral wanneer het een entrecote is van een prachtige Blonde D'Aquitaine.

De entrecote voor het bereiden op kamer temperatuur laten worden.
Allereerst de pan goed verhitten en daarna ook het bakmiddel heet laten worden.
Leg de entrecote in de pan en bak deze aan elke kant 2 a 3 minuten. Laat het vlees stil aanbraden, zo ontstaat er een mooi bruin baklaagje. Niet prikken in het vlees, daardoor verliest het vocht en dat is jammer. Neem de entrecote uit de pan en laat het vlees afgedekt met aluminiumfolie 1 tot 2 minuten rusten. Hierna naar wens op smaak maken. Proef ook eens zonder kruiden, dit gerijpte vlees heeft al veel smaak van zichzelf.
€ 5.96
€ 5.50
 
Gebraden gehakt
Aanbieding
Gebraden gehakt
Het product Gebraden gehakt is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Uw eigen gebraden gehakt maken is natuurlijk nog niet zo heel moeilijk, maar om deze door onze slager gemaakte smaak van de gebraden gehakt te evenaren, dat wordt een hele klus.
Ieder zijn vak!


Ingrediënten: varkensvlees, peper, emulgator, nootmuskaat, koriander, cardamon, foelie, gember, antioxidant

Bewaaradvies

Koelkast
Bewaar vleeswaren in de koelkast bij een temperatuur van 4°C. Nadat de verpakking is geopend is het product beperkt houdbaar.

Diepvries
Vleeswaren kunnen 2 á 3 maanden in de diepvries bewaard worden bij een tempratuur van -18°C. Vleeswaren wat al één keer ontdooit is geweest niet meer opnieuw invriezen.
€ 3.28
€ 3.08
 
Schouder filetrollade Varken
Aanbieding
Schouder filetrollade Varken
Het product Schouder filetrollade Varken is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Varkensrollade kan van meer delen worden gemaakt, zoals de procureur, de borstlap of de schouder. Varkensfiletrollade is een rollade van de filet, met name van de rug. Deze rollade is gemaakt van de schouder en is daardoor iets doorregen. Heerlijk!

Laat de rollade in ca. 1 uur op kamertemperatuur komen.
Smelt de boter in een braadpan op matig vuur. Braad de rollade romdom bruin. Draai het vuur laag en braad de rollade met de deksel schuin op de pan in 35-60 min. gaar (gaartijd is afhankelijk van het gewicht).

Neem het vlees uit de pan, verpak in aluminiumfolie en laat 10 min. rusten.

Bereidingstip:
Uit de oven: na het aanbraden kan de rollade eventueel ook in een braadslede in de oven (inschakelen op 175 °C) verder garen. Met behulp van een vleesthermometer is eenvoudig te controleren wanneer het vlees gaar is; de kerntemperatuur is dan ca. 70 °C.

Variatietip:
Rolladesalade op brood: snijd restjes rollade in heel fijne stukjes. Meng er mayonaise, mosterd en in kleine blokjes gesneden augurk en (ongeschilde)appel door. Breng het geheel op smaak met peper en zout en gebruik het als beleg, bijvoorbeeld op een meergranenpistoletje.

Variatietip:
Rolladeragout: snijd een restant rollade in kleine stukjes. Fruit in een hapjespan wat gesnipperde ui in boter. Voeg in plakjes gesneden (kastanje)champignons toe en bak deze mee. Strooi er bloem over en laat die even meebakken, zodat de bloem gaart. Voeg nu al roerend scheutjes melk toe tot een gladde, gebonden saus ontstaat. Roer de rolladestukjes erdoor en laat het vlees nog even meewarmen. Breng de ragout op smaak met pittige mosterd, peper en zout.
€ 12.75
€ 11.75
 
Sameneenkoekopen
The Feedback Company
9.6
Gemiddelde score op basis van: 2002 stemmen