Chat with us, powered by LiveChat
rundvlees
koop een koe
blonde d'Aquitaine
biologisch rundvlees
online vlees bestellen
biologisch eten

Wil jij ook ouderwets (h)eerlijk vlees eten?

Van rund, kip tot varken en direct van de boer.

  • Direct van de boer, bij u thuis bezorgd (Ook ’s avonds)
  • Een eerlijke prijs voor u én voor de boer
  • Honderden tevreden klanten met een gem. waardering van 9.6
  • Net zo voordelig als in de supermarkt

    Bekijk het volledige aanbod    
SamenEenKoeKopen was reeds te zien in uitgaven van:

Nieuw!!
Nu ook (h)eerlijk Rund-, varkens en kippenvlees apart bestellen

read-on

Vleessoorten

Vlees en Wijn: een geweldig duo.

Wist u dat er in Twente ook wijnvelden zijn?
Wijngaard Hof van Twente, inderdaad een échte Wijnboer uit onze regio.

Deze 20 jaar oude wijngaard staat internationaal bekend om kwalitatief hoogstaande wijnen van eigen ‘Twentse’ grond. Wij zijn echt blij met onze samenwerking.

Bekijk ons (H)eerlijke wijn assortiment en bestel een flesje wijn bij uw vlees.

‘Ie könt de leefde preuven in het glas’
Herman Finkers

Overeenkomstige belangen

Zoals u weet streven wij o.a. naar een eerlijke prijs voor u én voor de boer, dit komt 100% overeen met de missie van fairtrade:

"Streven naar een beter leven voor de mensen met wie we samenwerken"

Geef de boer een gezicht

Weten van welke boer de ingrediënten komen die u als vanzelfsprekend in uw gerechten gebruikt. Waar komt de rijst in uw maaltijd precies vandaan, wie heeft er zo hard voor gewerkt en hoe?

100 % traceerbaarheid, daar zijn wij een groot voorstander van, neem ons vlees dat komt direct van de boer bij u op het bord. U zou niet anders willen.

Hoe mooi zou het zijn dat u van de ingrediënten die u dagelijks gebruikt ook de afkomst kent. Fairtrade Original maakt dit mogelijk. Zij zorgen ervoor dat zij de boer die het verbouwd persoonlijk kennen, dat hij of zij een eerlijke prijs ontvangt. Fairtrade probeert betere kansen te creëren door de boeren te leren samen te werken. Prachtig werk!

Zo doet Fairtrade Original dat

  • Het lokaal verbouwen, bereiden en verpakken van producten, dat is het grote doel
  • Fairtrade Original zoekt eerst lokale partners
  • Zij helpen met het ontwikkelen van de recepturen, vaak oude familie
  • recepten
  • Productie in land van herkomst
  • Het verbouwen van kruiden en specerijen gebeurd in een collectief
  • Samen staan de boeren sterk
  • Waar mogelijk wordt biologische teelt geleerd
  • Alle producten zijn lokaal verbouwd maar ook bereid en verpakt

Hun Curry, onze Curry en nu eenvoudig bij u thuis geleverd!

Ontmoet Khun Orapin

  • Woonplaats: Sisaket Thailand
  • Familie: drie volwassen zonen en haar man Sukon
  • Werk: peperboerin en kokkin bij dorpsceremonies en feesten

Het ochtendlicht schijnt in een schuine baan de keuken in. Khun Orapin snijdt zorgvuldig de ingrediënten voor de avondcurry. “Het geheim van een goede curry  is de tijd nemen om alle smaken aan elkaar te laten wennen”, zegt ze. “Ik kook op gevoel….  en mijn gevoel zegt dat er altijd veel verse chilipepers in mogen.”



Week aanbiedingen

Rundergehakt
Aanbieding
Rundergehakt
Het product Rundergehakt is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Gehakt is eigenlijk niets anders dan gemalen vleesbrokken. Vroeger was gehakt een restprodukt gemaakt van 'slachtafval'.
Tegenwoordig, zo ook in onze slagerij, worden speciaal geselecteerde stukken vlees gebruikt die overblijven bij het uitsnijden, hierdoor bestaat gehakt uit verschillende soorten vlees varierend van biefstuk tot stooflap. Deze vleessoorten worden samen met een klein beetje vet, gemalen tot mooi grof gemalen rundergehakt met een zeer laag vetpercentage.

Gehakt is heerlijk als vlees in een pastasaus of één-pans gerecht als chili con carne. Wat dacht u van een home-made gehakt brood. En niet te vergeten onze alom bekende Hollandse gehaktbal met jus.

Woensdag gehakt dag: Op maandag werden de dieren geslacht, op dinsdag uitgebeend, en het restvlees van het uitbenen werd op woensdag in de verkoop gebracht, vandaar.
€ 1.74
€ 1.61


kogel biefstuk
Aanbieding
kogel biefstuk
Het product kogel biefstuk is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Kogelbiefstuk is na de biefstuk van de haas het malste stukje vlees, het is dan ook een luxere biefstuksoort. Deze biefstuk wordt gesneden van de kogel van de bovenbil van een koe, dicht bij het kogelgewicht, vandaar de naam kogel biefstuk.

De kogelbiefstuk heeft een prachtige zeer malse structuur en is kort van draad hierdoor is dus vooral geschikt om snel en heel heet te bakken of te grillen.

In de supermarkt aangeboden biefstuk is meestal machinaal bewerkt, geplet en ruitvormig ingekerfd om het vlees malser te maken. Dat is bij ons niet nodig, deze gerijpte kogelbiefstuk smelt op de tong.

1. Haal de biefstukken uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
2. Neem een koekenpan waar de biefstukken in passen en verwarm hem op hoog vuur.
3. Zet het vuur lager en laat de pan op laag vuur staan; de pan mag niet meer ‘walmen’.
Als de pan iets is afgekoeld, de boter erin doen. Breng de temperatuur weer iets omhoog. Laat de boter uitbruisen en lichtbruin worden. Pas op dat de boter niet verbrandt.
4. Leg de biefstukken in de pan met matig vuur. De biefstukken moeten wel ‘bakken’. Als de temperatuur te laag is, dan is het meer ‘koken’. Dus wees creatief met de temperatuurregeling.
5. Bak eerst aan één zijde. Beweeg het vlees voorzichtig met een tang, niet met een vleesvork. Draai om na ongeveer 1,5 min. Draai het vuur iets hoger, de pan koelt iets af vanwege de temperatuur van de nog niet gebakken vleeskant. Bak verder aan deze zijde wederom 1,5 min.
6. Haal het vlees nu uit de pan leg het op een bord den dek af met plastic- of aluminiumfolie.

ideetjes:
Giet alleen het vet uit de pan, voeg nu de gesneden uitjes toe, laat even fruiten, voeg de peterselie toe. Dan afblussen voor de jus. Dit kan naar behoefte met bijvoorbeeld:
– Water, zout en peper
– Witte wijn en jus
– Rode wijn en jus
– Witte wijn en pesto
Verwijder het plastic van de biefstukken.
Bestrooi nu met zeezout en vers gemalen zwarte peper.
De eventuele vleessappen toevoegen aan de saus
€ 5.58
€ 5.19


Schnitzel ongepaneerd
Aanbieding
Schnitzel ongepaneerd
Het product Schnitzel ongepaneerd is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Een varkensschnitzel is een dun lapje vlees, dat is platgeslagen. Het is afkomstig van de varkensham of fricandeau.

Schnitzels zijn ‘met de draad mee’ van een stuk fricandeau gesneden, hierdoor trekt het vlees tijdens de bereiding niet krom. Deze ongepaneerde schnitzels altijd even door de bloem wentelen voor het bakken voor een mooi eind resultaat.
€ 3.47
€ 3.21


Runderlap
Aanbieding
Runderlap
Het product Runderlap is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De doorregen runderlap wordt gesneden van de hals met onderrib. De onderrib zit tussen de hals en de fijne rib. De onderrib heeft een fijne vezel en is omgeven door een dunne vetlaag. Het vlees is wat groffer en losser van structuur.
Het is smaakvol stevig vlees. Alom bekend als
€ 3.43
€ 3.14


minute steak
Aanbieding
minute steak
Het product minute steak is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Een Minute Steak wordt ook wel eens Runderschnitzel genoemd. Het is een mals mager stukje rundvlees dat met de draad mee gesneden is. Ideaal om even om en om te bakken. Goed te gebruiken voor snelle gerechten zoals wokgerechten.
Haal de steaks een half uur voor het koken uit de verpakking. Leg het vlees op een bord, op het aanrecht. Zo kan het vlees rustig op kamertemperatuur komen
2
Strooi wat zout en peper op beide kanten van de steaks.
3
Zet een koekenpan op hoog vuur. Doe een klontje boter en een klein scheutje olie in de pan en wacht ongeveer 1 minuut tot de boter gesmolten is.
4
Leg de steaks in de pan en schroei het vlees dicht: bak ze een halve minuut aan beide kanten tot ze bruin zijn. Zo behoud je de sappen in het vlees.
5
Zet het vuur nu iets lager, daardoor zal de boter niet verbranden. Niet te laag, anders kan het vlees niet goed bakken. Middelhoog is dus goed.
6
Voeg nog een klontje roomboter toe en schep de gesmolten boter over het vlees heen met een lepel.
7
Laat het vlees nog 1 tot 2 minuutjes in de pan bakken voor medium-rare / medium. Tip: Bak minute steaks niet te lang, dan wordt het vlees stug.
€ 3.45
€ 3.25


bakleverworst
Aanbieding
bakleverworst
Het product bakleverworst is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Twentsche bakleverworst is hier i Twente een traditioneel streek product dat samengesteld is uit orgaanvlees (lever) van varkens. Het is een echt seizoen product dat van oudsher in de herfst tot na de wintermaanden wordt gegeten.

Baklever wordt in plakken van 1 a 2 cm gesneden en gebakken en aan beide kanten gebakken Lekker erbij zijn gebakken stukjes spek. Te serveren met een boterham of broodje maar ook lekker bij de stamppot.

Aanwezige allergenen:
Tarwe, mosterd, koriander, varkensvlees
€ 2.95
€ 2.70


Bakbloedworst
Aanbieding
Bakbloedworst
Het product Bakbloedworst is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De recepten van Bakbloedworst verschillen per streek. Ook wij hebben een eigen recept. Het vleesmengsel kan zijn vorm krijgen in een darm of gietvorm..

De worst heeft een diameter hebben van maximaal zo'n 10 cm.. U kunt de bloedworst eten in plakken van ongeveer 1 cm dik die in een koekenpan worden gebakken. Tip: Bak een plak appel mee of serveer het met een beetje stroop.

Lekker te eten als tussendoortje of lunch maar ook heerlijk bij het hoofdgerecht.

Allergenen:
Glutenbevattende granen (tarwe, rogge, gerst, haver,
spelt, khorasantarwe/kamut)
€ 2.95
€ 2.70


Shoarma pakket scharrelhoen
Aanbieding
Shoarma pakket scharrelhoen
Het product Shoarma pakket scharrelhoen is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Shoarmapakket van scharrelhoenfilet = Lekker, makkelijk en gelijk compleet!

Inhoud pakket voor 2 personen:
300 gram scharrelhoen filet shoarma|
2 medium pita broodjes
Bakje home made knoflooksaus

Het kippen vlees van onze scharrelhoen (300 gram) wordt door ons zelf in mooie reepjes gesneden en met een shoarma melange gekruid. Natuurlijk mag dan de lekker knoflooksaus (280 ml) niet ontbreken. Serveer het in de twee medium pita broodjes die het pakket compleet maken.

Onze Pitabroodjes zijn afkomstig van een speciale bakkerij De Jong in Almere. Deze bakker heeft dit al jaren als zijn specialiteit, ze maken deze broodjes al sinds 1967 van vader op zoon. Ze waren destijds de eerste producent van Pita broodjes in Nederland. De pitabroodjes hebben een karakteristieke smaak, aparte vorm en luchtige structuur. Want (H)eerlijk shoarmavlees verdient een (H)eerlijk broodje. Ook los te bestellen in small, medium en large

Shoarmakruiden: bevatten geen gluten of allergenen
€ 11.90
€ 9.90


Sabatier Mes Santoku
Aanbieding
Sabatier Mes Santoku
Het product Sabatier Mes Santoku is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Sabatier Couteau Santoku 18 cm. Allround professioneel koksmes
€ 49.95
€ 15.00


Sabatier Mes Chef
Aanbieding
Sabatier Mes Chef
Het product Sabatier Mes Chef is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Sabatier Couteau Chef 22 cm. Professioneel vleesmes
€ 49.95
€ 15.00


Sameneenkoekopen
The Feedback Company
9.6
Gemiddelde score op basis van: 2535 stemmen