Chat with us, powered by LiveChat
rundvlees
koop een koe
blonde d'Aquitaine
biologisch rundvlees
online vlees bestellen
biologisch eten

Wil jij ook ouderwets (h)eerlijk vlees eten?

Van rund, kip tot varken en direct van de boer.

  • Direct van de boer, bij u thuis bezorgd (Ook ’s avonds)
  • Een eerlijke prijs voor u én voor de boer
  • Honderden tevreden klanten met een gem. waardering van 9.6
  • Net zo voordelig als in de supermarkt

    Bekijk het volledige aanbod    
SamenEenKoeKopen was reeds te zien in uitgaven van:

Nieuw!!
Nu ook (h)eerlijk Rund-, varkens en kippenvlees apart bestellen

read-on

Vleessoorten

Vlees en Wijn: een geweldig duo.

Wist u dat er in Twente ook wijnvelden zijn?
Wijngaard Hof van Twente, inderdaad een échte Wijnboer uit onze regio.

Deze 20 jaar oude wijngaard staat internationaal bekend om kwalitatief hoogstaande wijnen van eigen ‘Twentse’ grond. Wij zijn echt blij met onze samenwerking.

Bekijk ons (H)eerlijke wijn assortiment en bestel een flesje wijn bij uw vlees.

‘Ie könt de leefde preuven in het glas’
Herman Finkers

Overeenkomstige belangen

Zoals u weet streven wij o.a. naar een eerlijke prijs voor u én voor de boer, dit komt 100% overeen met de missie van fairtrade:

"Streven naar een beter leven voor de mensen met wie we samenwerken"

Geef de boer een gezicht

Weten van welke boer de ingrediënten komen die u als vanzelfsprekend in uw gerechten gebruikt. Waar komt de rijst in uw maaltijd precies vandaan, wie heeft er zo hard voor gewerkt en hoe?

100 % traceerbaarheid, daar zijn wij een groot voorstander van, neem ons vlees dat komt direct van de boer bij u op het bord. U zou niet anders willen.

Hoe mooi zou het zijn dat u van de ingrediënten die u dagelijks gebruikt ook de afkomst kent. Fairtrade Original maakt dit mogelijk. Zij zorgen ervoor dat zij de boer die het verbouwd persoonlijk kennen, dat hij of zij een eerlijke prijs ontvangt. Fairtrade probeert betere kansen te creëren door de boeren te leren samen te werken. Prachtig werk!

Zo doet Fairtrade Original dat

  • Het lokaal verbouwen, bereiden en verpakken van producten, dat is het grote doel
  • Fairtrade Original zoekt eerst lokale partners
  • Zij helpen met het ontwikkelen van de recepturen, vaak oude familie
  • recepten
  • Productie in land van herkomst
  • Het verbouwen van kruiden en specerijen gebeurd in een collectief
  • Samen staan de boeren sterk
  • Waar mogelijk wordt biologische teelt geleerd
  • Alle producten zijn lokaal verbouwd maar ook bereid en verpakt

Hun Curry, onze Curry en nu eenvoudig bij u thuis geleverd!

Ontmoet Khun Orapin

  • Woonplaats: Sisaket Thailand
  • Familie: drie volwassen zonen en haar man Sukon
  • Werk: peperboerin en kokkin bij dorpsceremonies en feesten

Het ochtendlicht schijnt in een schuine baan de keuken in. Khun Orapin snijdt zorgvuldig de ingrediënten voor de avondcurry. “Het geheim van een goede curry  is de tijd nemen om alle smaken aan elkaar te laten wennen”, zegt ze. “Ik kook op gevoel….  en mijn gevoel zegt dat er altijd veel verse chilipepers in mogen.”



Rollades

Carpaccio rollade
Carpaccio rollade
Het product Carpaccio rollade is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Dit is de verrassing voor de Kerst 2021!
Op recht een enorm lekkere en ook mooie rollade.

Deze rollade is gemaakt van biefstuk, gevuld met rucola, kaas, pancetta, pijnboompitten

• Laat de rollade op kamertemperatuur komen.
• Verhit de braadpan en smelt de bakboter of verhit de olie.
• Bak de rollade aan alle zijde bruin op hoog vuur.
• Als alle zijde bruin zijn voeg je vocht toe zoals bouillon, water of wijn en laat je het vlees op laag
vuur 35 á 45 minuten garen met de deksel op de pan. Draai de rollade regelmatig om.

Kerntemperatuur 54 graden is perfect!

• Bedek de rollade met aluminiumfolie en laat de rollade 10 minuten rusten.
Braden
• Rollade op kamertemperatuur laten komen
• Verwarm de oven voor op 230 °C.
• Leg twee klontjes boter in de braadslee en zet de braadslee in de oven.
• Leg de rollade in de braadslee en giet met een lepel met een lange steel de gesmolten boter
over het vlees. Herhaal dit elke 10 á 15 minuten.
• Draai de thermostaat voor het braden na 15 á 20 minuten naar 180 á 200°C.

Kerntemperatuur 54 graden is perfect!

• Bedek de rollade met aluminiumfolie en laat hem nog 10 minuten rusten.
€ 58.50
 
Half om half rollade
Half om half rollade
Het product Half om half rollade is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Een half om half rollade is een heerlijke runderrollade gevuld met varkensvlees.

- Laat het vlees eerst 45 minuten op kamertemperatuur komen.
- Oven voorverwarmen op 125 graden.
- Smelt de boter in de braadpan, laat deze uitbreiden en goudbruin kleuren.
- Braad nu het vlees aan alle zijden goed dicht.
- Zet de rollade in de voorverwarmde oven en prik de vleesthermometer in het dikste deel van de rollade.
- Garen in een braadslee tot in een kern van 68 graden.
-Snijdt daarna de rollade niet direct aan maar laat deze 10 minuten rusten onder het aluminiumfolie

U kunt het ook helemaal in de pan braden. Houdt dan ongeveer 90 minuten per kilo aan met een kerntemperatuur van 68 graden.


Makkelijk als er een grote groep mensen komt eten. Warm of koud, beide is het heerlijk! Je kan de rollade natuurlijk zelf maken, maar dat is een ander verhaal
€ 12.54
 
Hertenschouderrollade
Hertenschouderrollade
Het product Hertenschouderrollade is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Het staat bekend om het magere malse vlees met een lichte wildsmaak.
Hiervan heeft onze poelier een geweldige rollade gemaakt.
Overheerlijk gekruid en klaar voor bereiding.

Hertenrollade: buitenkant aanbraden en daarna in de oven of braadpan langzaam garen tot een kerntemperatuur van 64 graden

Voor elk soort vlees dat 'slow' gebraden wordt, dus met een oventemperatuur van max. 100 graden C, geldt dat het niet erg is als het vlees langer in de oven staat.
Eventueel kan u de temperatuur naar 70 graden C terug draaien. Zo droogt het vlees niet uit en blijft de kerntemperatuur gelijk. De kerntemperatuur van hert is 55-60 (rosé) en 65 (gaar) Dit kan u bepalen door er een vleesthermometer in te steken, in het dikste gedeelte (in het midden).
u moet dus wel opletten als je het vlees rosé wilt houden, want hij gaart gewoon door tot 70 en dan is hij niet rosé meer.

Dit wild is leeft in de vrije natuur.
Het vlees natuurlijk vrij van antibiotica en is door de vrije beweegruimte het ultieme stukje scharrelvlees.
€ 29.90
 
Wildzwijnschouderrollade
Wildzwijnschouderrollade
Het product Wildzwijnschouderrollade is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Heerlijke gekruide wild zwijn rollade van circa 800 gram met speciale wild kruiden

Het vlees van het wild zwijn is een ultiem stukje vlees met een herkenbare smaak
Het wild zwijn vlees dat wij verkopen leeft op de Veluwe.
Wild zoekt zijn eigen voedsel. Ze hebben een veelzijdig dieet dat bestaat uit verschillende planten, kruiden, en gewassen. Door dit veelzijdige dieet krijgt het vlees zijn authentieke smaak.

Dit wild is leeft in de vrije natuur.
Het vlees natuurlijk vrij van antibiotica en is door de vrije beweegruimte het ultieme stukje scharrelvlees.

puur de basis bereiding: Buitenkant aanbraden en daarna in de oven of braadpan langzaam garen tot een kerntemperatuur van 63-65 graden (medium) of 70 graden (well done)

Een lekker basis recept:
1 wildzwijn schouderrollade
zout, peper, 80 g boter
50 g mager blokjes gerooksspek
2 sjalotjes, fijngesneden
100 g knolselderij, in kleine blokjes
1 dl rode port
1 1/2 dl rode wijn
1 blaadje laurier, 5 jeneverbessen, 2 kruidnagels
2 teentjes knoflook, geplet
4-6 dl wildfond
1-2 el mosterd

De rollade is al heerlijk gekruid dus u kan de rollade rondom bruin aanbraden in 40 g boter. Voeg dan de spekblokjes, sjalotjes en knolselderij toe en bak dit ca. 5 min. mee. Nu de port en wijn erbij schenken en tot slot laurier, jeneverbessen, kruidnagels en knoflook toevoegen. Vuur lager zetten en de rollade met gesloten pan ca. 2 uur sudderen. Schenk dan de wildfond erbij en laat het vlees in open pan nog ca. 30 min. garen.

Dan is het zover, haal de rollade uit de pan en houd deze warm. Zeef de saus en druk de groenten goed uit. Laat de saus eventueel nog iets inkoken en roer er vlak voor serveren 40 g boter en mosterd door. Laat de saus nu niet meer koken en breng hem op smaak met zout en peper.
€ 29.90
 
Luxe Lenderollade
Luxe Lenderollade
Het product Luxe Lenderollade is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Luxe Lenderollade

U hoeft hem alleen nog maar te braden om te kunnen genieten van een briljant stukje vlees.
Onze runderlenderollade leent zich uitstekend voor bakken en braden.

De Rolls Royce onder de rollades. Deze mooie lende rollades maken wij van de biefstuk.
Wanneer deze op maat gesneden zijn wordt het vlees gekruid en gezouten. Waarna het vlees licht opgeknoopt wordt tot een rollade.

Lenderollade met de juiste gaarheid
Het mooiste is om een kernthermometer te gebruiken.
Bij 53 graden kern is het vlees rood.
€ 21.36
 
Filetrollade Varken
Filetrollade Varken
Het product Filetrollade Varken is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Een overheerlijke varkensfiletrollade te bereiden:

Boter laten smelten in een braadpan.
Het vlees rondom dichtschroeien en de vuur lager zetten.
Vervolgens het vlees uit de pan halen en een half kopje warm water toevoegen.
Even op temperatuur brengen en de bakresten losroeren.

Nu kunt u het vlees terugleggen en het deksel op de pan doen.
De totale bereidingstijd is ongeveer 55 minuten.

Denkt u er wel aan de rollade regelmatig om te draaien. Als u een kernthermometer heeft: Kern 62 °C.
€ 10.74
 
varkensrollade
varkensrollade
Het product varkensrollade is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Rollade is, het woord zegt het al, een opgerold stuk vlees met of zonder vulling. Voor onze rollade wordt zowel doorregen als filet vlees gebruikt. Hierdoor is het vlees extra smakelijk en droogt het niet zo snel uit. De rollade is panklaar, dat wil zeggen dat hij al is gezouten en gekruid. Het vlees is meestal afkomstig is van de buik of schouder.

Haal de varkensrollade ruim een half uur voor het bereiden uit de koelkast.
Kruiden is niet nodig.
Verhit op hoog vuur het braadmiddel dat u gebruikt in een braadpan.
Leg de varkensrollade in de pan en braad in 2 minuten rondom bruin.
Zet het vuur laag en braad de rollade in ongeveer 40 minuten gaar, met deksel schuin op de pan. Keer de rollade regelmatig om.

Gebruikt u een kerntemperatuurmeter dan houden we voor rose/medium 63 graden aan.

Haal de rollade uit de pan en laat 10 minuten rusten op een bord, afgedekt met aluminiumfolie. VSnijd voor het serveren de rollade in plakken. Eet smakelijk!
€ 10.65
 
Schouder filetrollade Varken
Schouder filetrollade Varken
Het product Schouder filetrollade Varken is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Varkensrollade kan van meer delen worden gemaakt, zoals de procureur, de borstlap of de schouder. Varkensfiletrollade is een rollade van de filet, met name van de rug. Deze rollade is gemaakt van de schouder en is daardoor iets doorregen. Heerlijk!

Laat de rollade in ca. 1 uur op kamertemperatuur komen.
Smelt de boter in een braadpan op matig vuur. Braad de rollade romdom bruin. Draai het vuur laag en braad de rollade met de deksel schuin op de pan in 35-60 min. gaar (gaartijd is afhankelijk van het gewicht).

Neem het vlees uit de pan, verpak in aluminiumfolie en laat 10 min. rusten.

Bereidingstip:
Uit de oven: na het aanbraden kan de rollade eventueel ook in een braadslede in de oven (inschakelen op 175 °C) verder garen. Met behulp van een vleesthermometer is eenvoudig te controleren wanneer het vlees gaar is; de kerntemperatuur is dan ca. 70 °C.

Variatietip:
Rolladesalade op brood: snijd restjes rollade in heel fijne stukjes. Meng er mayonaise, mosterd en in kleine blokjes gesneden augurk en (ongeschilde)appel door. Breng het geheel op smaak met peper en zout en gebruik het als beleg, bijvoorbeeld op een meergranenpistoletje.

Variatietip:
Rolladeragout: snijd een restant rollade in kleine stukjes. Fruit in een hapjespan wat gesnipperde ui in boter. Voeg in plakjes gesneden (kastanje)champignons toe en bak deze mee. Strooi er bloem over en laat die even meebakken, zodat de bloem gaart. Voeg nu al roerend scheutjes melk toe tot een gladde, gebonden saus ontstaat. Roer de rolladestukjes erdoor en laat het vlees nog even meewarmen. Breng de ragout op smaak met pittige mosterd, peper en zout.
€ 9.12
 
Porchetta rollade
Porchetta rollade
Het product Porchetta rollade is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Een culinair top product wordt gemaakt van het vlees van de buiten varkens VanOnzeBoer.

De Porchetta rollade wordt gemaakt van de buik van het varken waar normaal gesproken de speklappen van worden gesneden. Heerlijk gevuld met San Daniël ham, pijnboompitten, rucola, knoflook, peper, zout, tijm en rozemarijn.

U gaat hem vervolgens langzaam garen in de oven. In eerste instantie dacht ik, persoonlijk, buikspek…rollade ??

Maar ik had het mis, deze rollade is bijzonder én bijzonder lekker.
Deze rollade is uitermate geschikt voor de Kerst. U kunt hem zowel warm als koud eten. Warm is natuurlijk het lekkerst serveert u er bijvoorbeeld sperzieboontjes met plakje spek erom bij en een mooie aardappelgratin en zelfgemaakte (of gekochte natuurlijk) stoofpeertjes bij….

De rollade bakt het mooist in de oven.

Bereiding:
Oven op 200 graden – Rollade in ovenschaal 20 min. op 200 graden – zet oven op 130 graden - Rollade afdekken met aluminium folie – rollade op deze manier nog 3 uur in de oven – folie eraf halen en jus in de bak over de rollade scheppen – nog 30 min. om een krokant velletje te maken (wel in de gaten te houden). 15 minuten onder aluminium folie laten rusten.

Kerntemperatuur Porchetta rollade 65-70 graden hierboven wordt hij iets droog.

De Porchetta rollade weegt 1,5 kilo en wordt vers vacuüm geleverd.
€ 39.90
 
Stoof rollade
Stoof rollade
Het product Stoof rollade is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Deze ouderwetse stoofrollade is klaar om bereid te worden. Hij is dus al gekruid. Wanneer de rollade klaar is kunt u genieten van ouderwets draadjesvlees en van het bakvet maakt u een smaakvolle jus.

Wilt u deze rollade klaarmaken zoals vroeger vaak deden dat leest u lekker verder;

Smelt intussen de boter in de pan en fruit daarin een gesnipperde ui, een kruidnagel, een takje tijm en een paar blaadjes rozemarijn.

Leg de rollade in de pan en braad hem rondom mooi bruin.

Nu kunt u kiezen, voeg wijn of water toe. Verwarm deze vloeistoffen dan schrikt het vlees niet. Laat de rollade minstens twee uur zacht stoven.

De deksel op de pan en het vuur lager zetten. Let u erop dat u tijdens het stoven de rollade regelmatig gekeerd.

Wij adviseren de rollade na het stoven even uit de pan, in aluminiumfolie 10 minuten te laten rusten.
U kan de jus wellicht een beetje binden om straks lekker te gebruiken.
Snij de rollade aan in plakken en serveer er bijvoorbeeld gekookte aardappelen en een wintergroente bij.


Echt ouderwets draadjes vlees, een traktatie.
€ 11.94
 
Sameneenkoekopen
The Feedback Company
9.6
Gemiddelde score op basis van: 1668 stemmen