Chat with us, powered by LiveChat
rundvlees
koop een koe
blonde d'Aquitaine
biologisch rundvlees
online vlees bestellen
biologisch eten

Wil jij ook ouderwets (h)eerlijk vlees eten?

Van rund, kip tot varken en direct van de boer.

 • Direct van de boer, bij u thuis bezorgd (Ook ’s avonds)
 • Een eerlijke prijs voor u én voor de boer
 • Honderden tevreden klanten met een gem. waardering van 9.6
 • Net zo voordelig als in de supermarkt

    Bekijk het volledige aanbod    
SamenEenKoeKopen was reeds te zien in uitgaven van:

Nieuw!!
Nu ook (h)eerlijk Rund-, varkens en kippenvlees apart bestellen

read-on

Vleessoorten

Vlees en Wijn: een geweldig duo.

Wist u dat er in Twente ook wijnvelden zijn?
Wijngaard Hof van Twente, inderdaad een échte Wijnboer uit onze regio.

Deze 20 jaar oude wijngaard staat internationaal bekend om kwalitatief hoogstaande wijnen van eigen ‘Twentse’ grond. Wij zijn echt blij met onze samenwerking.

Bekijk ons (H)eerlijke wijn assortiment en bestel een flesje wijn bij uw vlees.

‘Ie könt de leefde preuven in het glas’
Herman Finkers

Overeenkomstige belangen

Zoals u weet streven wij o.a. naar een eerlijke prijs voor u én voor de boer, dit komt 100% overeen met de missie van fairtrade:

"Streven naar een beter leven voor de mensen met wie we samenwerken"

Geef de boer een gezicht

Weten van welke boer de ingrediënten komen die u als vanzelfsprekend in uw gerechten gebruikt. Waar komt de rijst in uw maaltijd precies vandaan, wie heeft er zo hard voor gewerkt en hoe?

100 % traceerbaarheid, daar zijn wij een groot voorstander van, neem ons vlees dat komt direct van de boer bij u op het bord. U zou niet anders willen.

Hoe mooi zou het zijn dat u van de ingrediënten die u dagelijks gebruikt ook de afkomst kent. Fairtrade Original maakt dit mogelijk. Zij zorgen ervoor dat zij de boer die het verbouwd persoonlijk kennen, dat hij of zij een eerlijke prijs ontvangt. Fairtrade probeert betere kansen te creëren door de boeren te leren samen te werken. Prachtig werk!

Zo doet Fairtrade Original dat

 • Het lokaal verbouwen, bereiden en verpakken van producten, dat is het grote doel
 • Fairtrade Original zoekt eerst lokale partners
 • Zij helpen met het ontwikkelen van de recepturen, vaak oude familie
 • recepten
 • Productie in land van herkomst
 • Het verbouwen van kruiden en specerijen gebeurd in een collectief
 • Samen staan de boeren sterk
 • Waar mogelijk wordt biologische teelt geleerd
 • Alle producten zijn lokaal verbouwd maar ook bereid en verpakt

Hun Curry, onze Curry en nu eenvoudig bij u thuis geleverd!

Ontmoet Khun Orapin

 • Woonplaats: Sisaket Thailand
 • Familie: drie volwassen zonen en haar man Sukon
 • Werk: peperboerin en kokkin bij dorpsceremonies en feesten

Het ochtendlicht schijnt in een schuine baan de keuken in. Khun Orapin snijdt zorgvuldig de ingrediënten voor de avondcurry. “Het geheim van een goede curry  is de tijd nemen om alle smaken aan elkaar te laten wennen”, zegt ze. “Ik kook op gevoel….  en mijn gevoel zegt dat er altijd veel verse chilipepers in mogen.”Luxe/Snelvlees

kogel biefstuk
kogel biefstuk
Het product kogel biefstuk is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Kogelbiefstuk is na de biefstuk van de haas het malste stukje vlees, het is dan ook een luxere biefstuksoort. Deze biefstuk wordt gesneden van de kogel van de bovenbil van een koe, dicht bij het kogelgewicht, vandaar de naam kogel biefstuk.

De kogelbiefstuk heeft een prachtige zeer malse structuur en is kort van draad hierdoor is dus vooral geschikt om snel en heel heet te bakken of te grillen.

In de supermarkt aangeboden biefstuk is meestal machinaal bewerkt, geplet en ruitvormig ingekerfd om het vlees malser te maken. Dat is bij ons niet nodig, deze gerijpte kogelbiefstuk smelt op de tong.

1. Haal de biefstukken uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
2. Neem een koekenpan waar de biefstukken in passen en verwarm hem op hoog vuur.
3. Zet het vuur lager en laat de pan op laag vuur staan; de pan mag niet meer ‘walmen’.
Als de pan iets is afgekoeld, de boter erin doen. Breng de temperatuur weer iets omhoog. Laat de boter uitbruisen en lichtbruin worden. Pas op dat de boter niet verbrandt.
4. Leg de biefstukken in de pan met matig vuur. De biefstukken moeten wel ‘bakken’. Als de temperatuur te laag is, dan is het meer ‘koken’. Dus wees creatief met de temperatuurregeling.
5. Bak eerst aan één zijde. Beweeg het vlees voorzichtig met een tang, niet met een vleesvork. Draai om na ongeveer 1,5 min. Draai het vuur iets hoger, de pan koelt iets af vanwege de temperatuur van de nog niet gebakken vleeskant. Bak verder aan deze zijde wederom 1,5 min.
6. Haal het vlees nu uit de pan leg het op een bord den dek af met plastic- of aluminiumfolie.

ideetjes:
Giet alleen het vet uit de pan, voeg nu de gesneden uitjes toe, laat even fruiten, voeg de peterselie toe. Dan afblussen voor de jus. Dit kan naar behoefte met bijvoorbeeld:
– Water, zout en peper
– Witte wijn en jus
– Rode wijn en jus
– Witte wijn en pesto
Verwijder het plastic van de biefstukken.
Bestrooi nu met zeezout en vers gemalen zwarte peper.
De eventuele vleessappen toevoegen aan de saus
€ 5.59
Verpakt per:
 
hollandse biefstuk
Aanbieding
hollandse biefstuk
Het product hollandse biefstuk is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De Hollandse of gewone biefstuk wordt gesneden van de biefstukdelen van de bovenbil en spierstuk. Het vlees is vetloos, smaakvol, mals en sappig.

Een biefstuk kan worden gebakken maar ook gegrilld. Een biefstuk mag niet te lang worden gebakken, het vlees kan dan minder mals worden. Afhankelijk van de mate van gaarheid duurt het bakken tussen de twee en vijf minuten, gewoon even 'om en om'. Een biefstuk wordt malser wanneer u het gerijpte vlees na het bakken enkele minuten laat rusten in aluminiumfolie, de sappen verdelen zich dan beter door het vlees en zo kunt u maximaal genieten van dit prachtige stukje vlees..

Hollandse biefstuk wordt ook vaak gebruikt bij steengrillen, fondue, gourmetten of op de barbecue.
€ 5.39
€ 5.00
Verpakt per:
 
tournedos
tournedos
Het product tournedos is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De tournedos is het meest zachte stukje vlees van het rund. Het wordt gesneden van het middelste gedeelte van de ossenhaas. De ossenhaas is zo zacht omdat het een spier is die geen werk verricht. De tournedos bestaat uit lange haas + kop en heeft soms een lichte vetdooradering.

Toepassingen
Om te bakken, grilleren, roerbakken en barbecueën als tournedos of in zijn geheel.
€ 9.16
Verpakt per:
 
ossenhaas
ossenhaas
Het product ossenhaas is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De ossenhaas behoort tot de meest malse en zachte stukken vlees van het rund. De ossenhaas loopt langs de rug, de lende en rust op de lendenwervels.

De ossenhaas bestaat uit drie delen de kop, (deze wordt gebruikt voor bijvoorbeeld chateaubriand) het middenstuk (tournedos) en de punt (ossenhaaspuntjes).

Toepassingen
Om te bakken, grilleren, roerbakken en barbecueën als tournedos of in zijn geheel.
€ 17.00
Verpakt per:
 
biefpuntjes
biefpuntjes
Het product biefpuntjes is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Biefpuntjes is eigenlijk een naam voor kleinere stukken rundvlees, gesneden van diverse soorten biefstuk. Wanneer er bij het versnijden van biefstuk te kleine stukjes overblijven om als 1 portie te gebruiken, versnijden wij deze tot puntjes. Zo bestaat biefpuntjes dus uit zowel ossenhaas, kogelbiefstuk als Hollandse biefstuk.
Biefpuntjes zijn een ware traktatie en toe te passen in vele gerechten.


Toepassingen
Om te bakken, grilleren, roerbakken en barbecueën als bijvoorbeeld saté.
€ 4.22
Verpakt per:
 
rosbief
rosbief
Het product rosbief is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Rosbief, afkomstig van het Engelse woord Roast Beef, is een prachtig stuk vlees gesneden van de dunne of dikke lende, het staartstuk, de bovenbil, de platte bil, het bloemstuk of de muis. Het vlees is mager met mogelijk een dun randje vet.

Wij leveren de rosbief panklaar. Rosbief wordt meestal zo gebraden dat het binnenste vlees rood blijft, maar wel gegaard is. Verhit de pan en daarna het braadmiddel dat u gebruikt , vervolgens op hoge temperatuur het vlees rindom dicht laten schroeien. Daarna het vuur laag zetten om het vlees op lage temperatuur te garen tot een kerntemperatuur van 50°C tot maximaal 60°C. Laat de rosbief niet te lang garen, de mooie rose kleur verdweint dan, bovendien verliest het vlees daarbij veel vocht, waardoor het taai wordt.

U kunt rosbief zowel warm als koud eten, wat dacht u van een zelf gebraadde rosbief in dunne plakjes als broodbeleg. U kunt een medium/rare gebraden rosbief ook gebruiken voor carpaccio, u zou het dan licht aangevroren heel dun moeten snijden, het liefst met een machine.
€ 11.43
Verpakt per:
 
entrecote
Aanbieding
entrecote
Het product entrecote is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Wanneer je het woord Entrecote letterlijk vertaald, betekent het ''tussen de ribben''. Dit stukje vlees werd vroeger ook daadwerkelijk uit het ribgedeelte gesneden.
Tegenwoordig wordt een entrecote gesneden van de dunne lende met daaraan een klein vetrandje. De mooie marmering zorgt voor een échte smaakmaker vooral wanneer het een entrecote is van een prachtige Blonde D'Aquitaine.

De entrecote voor het bereiden op kamer temperatuur laten worden.
Allereerst de pan goed verhitten en daarna ook het bakmiddel heet laten worden.
Leg de entrecote in de pan en bak deze aan elke kant 2 a 3 minuten. Laat het vlees stil aanbraden, zo ontstaat er een mooi bruin baklaagje. Niet prikken in het vlees, daardoor verliest het vocht en dat is jammer. Neem de entrecote uit de pan en laat het vlees afgedekt met aluminiumfolie 1 tot 2 minuten rusten. Hierna naar wens op smaak maken. Proef ook eens zonder kruiden, dit gerijpte vlees heeft al veel smaak van zichzelf.
€ 6.31
€ 5.99
Verpakt per:
 
rib-eye
rib-eye
Het product rib-eye is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De rib-Eye steak ook wel gewoon rib-Eye genoemd is een variant van biefstuk. Het vlees voor een rib-Eye steak wordt gesneden uit de rib van het rund. Een prachtig licht gemarmerd stuk vlees. Doordat het, in het vlees verweven, vet tijdens het bakken smelt krijgt u een super mals sappig stuk vlees.
Het vlees is zachter dan dat van de lende. Vergelijkbaar met de Rib-Eye is de rib-rack, met als verschil dat het been er bij de rib-rack nog in zit. Wie een Rib-Eye steak besteld kan een groot stuk vlees verwachten. Een Rib-Eye is ook een favoriet op de BBQ
Rib-Eye heeft zijn naam te danken aan het feit deze wordt gesneden van de “Eye of the rib”, zoals de buitenkant van de rib ook wel wordt genoemd

Rib-Eye is doorregen vlees en hoeft niet lang te worden gebakken. Doet u dat wel, dan kan het vlees “doorslaan” en taaier worden dan nodig. Dat zou jammer zijn. Na het bakken even laten rusten voordat u serveert – dan komen alle sappen van de Rib-Eye op de juiste plaats en wordt hij nog malser. En dan…aan tafel! Een andere methode die bij de betere “kookgekken” in trek is, is het vlees gevaccumeerd laten garen tot 50℃ (sous-vide) en vervolgens heel snel (paar seconden) op heel hoog vuur van een korstje voorzien
€ 6.83
Verpakt per:
 
dunne lende
dunne lende
Het product dunne lende is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Dunne lende wordt ook wel lendestuk of tussenribstuk genoemd. Uit dit stuk vlees worden verschillende vleessoorten gesneden zoals de entrecote met daaraan het bekende vetrandje, dat tijdens de bereiding een belangrijke bijdrage levert aan de smaak.

Wanneer er een dikke snede uit de dunne lende wordt genomen en het T-vormige botgedeelte erin blijft, spreken we van de een T-bone.

Het vlees is heerlijk te gebruiken als braadstuk, om te sauteren of te grilleren.
€ 11.90
Verpakt per:
 
Cote de boeuf
Cote de boeuf
Het product Cote de boeuf is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De côte de boeuf is de culinaire benaming voor een ribstuk of rundersteak, het wordt gesneden van de eerste 5-6 ribben van het rund. Ook de rib-eye komt van dit stuk, alleen wordt dan het been eraf gesneden. Van de ribben erna komt de entrecote. De Engelse benaming van côte de boeuf is Primerib, wat al aangeeft dat het om een speciaal stuk vlees gaat.

Het vlees bevat een fijne draad, is zacht en bevat slechts een dun laagje vet. Het vlees wordt voordat u het krijgt eerst gerijpt, waardoor het zachter en voller van smaak wordt. Een côte de boeuf laat zich gemakkelijk bereiden en heeft van zichzelf al genoeg smaak, daarom kunt u het vlees simpel kruiden naar wens en dan genieten maar.

Haal de côte de boeuf een uur voor het koken uit de verpakking. Leg het op een bord, op het aanrecht. Zo kan het vlees rustig op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 150 graden en strooi wat zout en peper op beide kanten van het vlees.
2
Zet een koekenpan op hoog vuur. Doe een klontje boter en een klein scheutje olie in de pan en wacht even tot de boter gesmolten is.
3
Leg het vlees in de pan en bak het op hoog vuur rondom mooi bruin in ongeveer 5 minuten.
4
Haal de côte de boeuf nu uit de pan, leg het in een braadslede en gaar het nog 10 - 20 minuten in de oven.
5
Gebruik hiervoor het liefst een vleesthermometer om de kerntemperatuur van het vlees te bepalen. Als deze tussen de 50 en 55 graden is, zit je goed.
6
Haal het vlees uit de oven en laat het voor 5-10 minuten onder aluminiumfolie rusten.
7
Snijd dit pronkstuk aan op tafel en geniet!
€ 20.55
Verpakt per:
 
T-bone steak
T-bone steak
Het product T-bone steak is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De T-bone is een groot uitgevallen steak, die van de dunne lende (entrecote) en de ossenhaas van een rund wordt versneden. Het opvallende van deze steak is het
T-vormige bot waaraan hij zijn naam te danken heeft. Een T-Bone behoort tot de duurdere steaks, dit komt door feit dat hij twee van de duurste stukken rundvlees bevat. Hierdoor is de T-bone ook de kwalitatief beste steak.

Welke bereidingsmethode je ook gebruikt, de temperaturen van het vlees moeten als volgt zijn: rare: 51ºC; medium-rare: 55ºC, medium: 60ºC.
€ 24.16
Verpakt per:
 
minute steak
minute steak
Het product minute steak is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Een Minute Steak wordt ook wel eens Runderschnitzel genoemd. Het is een mals mager stukje rundvlees dat met de draad mee gesneden is. Ideaal om even om en om te bakken. Goed te gebruiken voor snelle gerechten zoals wokgerechten.
Haal de steaks een half uur voor het koken uit de verpakking. Leg het vlees op een bord, op het aanrecht. Zo kan het vlees rustig op kamertemperatuur komen
2
Strooi wat zout en peper op beide kanten van de steaks.
3
Zet een koekenpan op hoog vuur. Doe een klontje boter en een klein scheutje olie in de pan en wacht ongeveer 1 minuut tot de boter gesmolten is.
4
Leg de steaks in de pan en schroei het vlees dicht: bak ze een halve minuut aan beide kanten tot ze bruin zijn. Zo behoud je de sappen in het vlees.
5
Zet het vuur nu iets lager, daardoor zal de boter niet verbranden. Niet te laag, anders kan het vlees niet goed bakken. Middelhoog is dus goed.
6
Voeg nog een klontje roomboter toe en schep de gesmolten boter over het vlees heen met een lepel.
7
Laat het vlees nog 1 tot 2 minuutjes in de pan bakken voor medium-rare / medium. Tip: Bak minute steaks niet te lang, dan wordt het vlees stug.
€ 3.35
Verpakt per:
 
zijlende
zijlende
Het product zijlende is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De zijlende komt uit de dikke lende van het rund. Door de fijne vleesdraad is dit op de ossenhaas na het meest malse stukje biefstuk dat er is. Een zijlende weegt maximaal 800 gram en is ook erg lekker om in zijn geheel te bakken of voor op de bbq.

Basis bereiding:

Laat de zijlende een half uur voor het koken op temperatuur komen.
Kruid het vlees naar wens, peper en zout is genoeg.
Maak een koekenpan goed heet. Nu een stukje boter met een klein scheutje olie in de pan doen. Hierdoor wordt de temperatuur waarmee het vlees gebakken wordt iets verhoogd en schoeit het vlees goed dicht.
Leg het vlees in de pan. Bak het op hoog vuur in 1 minuut rondom bruin.
Houdt u van rose gebakken vlees, bak het vlees circa 2-3 minuten aan iedere kant.
Blijf het vlees tijdens het bakken in beweging houden. Dit kun je doen door het met een spatel of tang door de pan te bewegen.
Prik nooit in vlees dat klaar gemaakt wordt, hierdoor prikt u het vlees 'lek '.
Tot slot het vlees uit de pan halen en losjes in in aluminiumfolie. Laat ze nog een 10 minuten rusten.
€ 21.74
Verpakt per:
 
Luxe Lenderollade
Luxe Lenderollade
Het product Luxe Lenderollade is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Luxe Lenderollade

U hoeft hem alleen nog maar te braden om te kunnen genieten van een briljant stukje vlees.
Onze runderlenderollade leent zich uitstekend voor bakken en braden.

De Rolls Royce onder de rollades. Deze mooie lende rollades maken wij van de biefstuk.
Wanneer deze op maat gesneden zijn wordt het vlees gekruid en gezouten. Waarna het vlees licht opgeknoopt wordt tot een rollade.

Lenderollade met de juiste gaarheid
Het mooiste is om een kernthermometer te gebruiken.
Bij 53 graden kern is het vlees rood.
€ 29.60
Verpakt per:
 
tartaar
tartaar
Het product tartaar is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Tartaar is fijngehakt rundvlees, in biefstuk om precies te zijn (ook wel rundertartaar ). Wij maken mooie rundjes van dit gemalen vlees, echter door het vaccuumeren van dit zachte vlees is deze soms minder zichtbaar., maar niets minder lekker.

Tartaar dient spoedig na aankoop gegeten te worden, omdat het snel bederft. T De baktijd bedraagt hooguit circa 4 minuten, zodat het vlees sappig en van binnen rood blijft.

Doordat onze tartaartjes van lekker gerijpt rundvlees zijn gemaakt hebben ze veel smaak. Dit nodigd uit om ook eens een tartaartje rauw op de boterham te eten. Lekker met uitje en eitje.
€ 2.73
Verpakt per:
 
Sameneenkoekopen
The Feedback Company
9.6
Gemiddelde score op basis van: 2432 stemmen