Chat with us, powered by LiveChat
rundvlees
koop een koe
blonde d'Aquitaine
biologisch rundvlees
online vlees bestellen
biologisch eten

Wil jij ook ouderwets (h)eerlijk vlees eten?

Van rund, kip tot varken en direct van de boer.

  • Direct van de boer, bij u thuis bezorgd (Ook ’s avonds)
  • Een eerlijke prijs voor u én voor de boer
  • Honderden tevreden klanten met een gem. waardering van 9.6
  • Net zo voordelig als in de supermarkt

    Bekijk het volledige aanbod    
SamenEenKoeKopen was reeds te zien in uitgaven van:

Nieuw!!
Nu ook (h)eerlijk Rund-, varkens en kippenvlees apart bestellen

read-on

Vleessoorten

Vlees en Wijn: een geweldig duo.

Wist u dat er in Twente ook wijnvelden zijn?
Wijngaard Hof van Twente, inderdaad een échte Wijnboer uit onze regio.

Deze 20 jaar oude wijngaard staat internationaal bekend om kwalitatief hoogstaande wijnen van eigen ‘Twentse’ grond. Wij zijn echt blij met onze samenwerking.

Bekijk ons (H)eerlijke wijn assortiment en bestel een flesje wijn bij uw vlees.

‘Ie könt de leefde preuven in het glas’
Herman Finkers

Overeenkomstige belangen

Zoals u weet streven wij o.a. naar een eerlijke prijs voor u én voor de boer, dit komt 100% overeen met de missie van fairtrade:

"Streven naar een beter leven voor de mensen met wie we samenwerken"

Geef de boer een gezicht

Weten van welke boer de ingrediënten komen die u als vanzelfsprekend in uw gerechten gebruikt. Waar komt de rijst in uw maaltijd precies vandaan, wie heeft er zo hard voor gewerkt en hoe?

100 % traceerbaarheid, daar zijn wij een groot voorstander van, neem ons vlees dat komt direct van de boer bij u op het bord. U zou niet anders willen.

Hoe mooi zou het zijn dat u van de ingrediënten die u dagelijks gebruikt ook de afkomst kent. Fairtrade Original maakt dit mogelijk. Zij zorgen ervoor dat zij de boer die het verbouwd persoonlijk kennen, dat hij of zij een eerlijke prijs ontvangt. Fairtrade probeert betere kansen te creëren door de boeren te leren samen te werken. Prachtig werk!

Zo doet Fairtrade Original dat

  • Het lokaal verbouwen, bereiden en verpakken van producten, dat is het grote doel
  • Fairtrade Original zoekt eerst lokale partners
  • Zij helpen met het ontwikkelen van de recepturen, vaak oude familie
  • recepten
  • Productie in land van herkomst
  • Het verbouwen van kruiden en specerijen gebeurd in een collectief
  • Samen staan de boeren sterk
  • Waar mogelijk wordt biologische teelt geleerd
  • Alle producten zijn lokaal verbouwd maar ook bereid en verpakt

Hun Curry, onze Curry en nu eenvoudig bij u thuis geleverd!

Ontmoet Khun Orapin

  • Woonplaats: Sisaket Thailand
  • Familie: drie volwassen zonen en haar man Sukon
  • Werk: peperboerin en kokkin bij dorpsceremonies en feesten

Het ochtendlicht schijnt in een schuine baan de keuken in. Khun Orapin snijdt zorgvuldig de ingrediënten voor de avondcurry. “Het geheim van een goede curry  is de tijd nemen om alle smaken aan elkaar te laten wennen”, zegt ze. “Ik kook op gevoel….  en mijn gevoel zegt dat er altijd veel verse chilipepers in mogen.”



Vergeten vleessoorten

Jodenhaas
Jodenhaas
Het product Jodenhaas is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De jodenhaas heeft zijn naam te danken aan het volgende . De conservatieve joden mogen geen vlees van de runderachtervoet eten. Dat vlees is in hun ogen onrein. Om ze toch van een lekker mals biefstukje te kunnen voorzien ontstond de 'jodenhaas'. Het stukje vlees komt uit de runderschouder en lijkt qua model heel veel op de ossenhaas die uit het achterste deel van een rund komt. Het vlees van onze echte vleeskoe is botermals. Een andere naam is: schouderhaas. In Antwerpen in de diamantbuurt noemen ze deze namaakhaas ook wel diamanthaas.
€ 12.30
Verpakt per:
 
Bavette
Bavette
Het product Bavette is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Dit stuk is afkomstig uit de zogenaamde ‘vang’ een stuk werkvlees aan de onderkant van de koe en wordt ook wel een vanglap genoemd. Doordat het hard heeft moeten werken, heeft het een wat grovere structuur, maar des te meer smaak. Taai is het allesbehalve, je moet er alleen iets harder op kauwen.

De bavette is een vrij breed en dun stuk vlees. Het is tussen de 2,5 en 4 cm dik bij het dikste gedeelte en wordt dunner naar het einde toe. Dit betekent dat het erg snel gaar is. Zorg er bij het garen van het vlees wel voor dat het niet te gaar wordt. Het vlees hoort van binnen rood te zijn.

De steak kan op verschillende manieren worden bereid. Je kan een bavette bakken in de pan, grillen op de barbecue, garen in de oven of zelfs roerbakken. Onze keus gaat uit om het te bereiden op de barbecue (kerntemperatuur 52-56 graden med/rare-med). Hierdoor krijgt het vlees een lekkere rooksmaak. Daarnaast geef het de buitenkant een lekker krokant randje.

De bavette marineren
In principe is een bavette van zichzelf al vrij smaakvol en zijn zout en peper zeker voldoende. Ook smaakt het erg lekker met een chimichurri saus, zie onze recepten. Toch kan je in het kader van afwisseling een bavette marineren.

In verhouding met andere steaks is het een wat stugger stuk vlees. Door een bavette te marineren wordt het een stuk malser en het geeft natuurlijk extra smaak aan het vlees.

Bakken in de pan
Laat het vlees eerst op kamertemperatuur komen voordat je de bavette gaat bakken in de pan.
Smelt een klontje boter in een gietijzeren koekenpan of in een pan met dikke bodem op hoog voor. Bak het vlees een paar minuten aan beide zijden bruin.
Zet het vuur lager en laat de bavette circa 3 minuten braden.

Haal de steak uit de pan en laat het verpakt in aluminium 8 minuten rusten.
Hierdoor verdelen de vleessappen die veel smaakstoffen bevatten zich door het vlees.

Braden in de oven
Voor bereiden van de bavette in de oven gelden dezelfde eerste twee stappen als voor het bakken in de pan.

Laat het vlees eerst op kamertemperatuur komen voordat je de bavette gaat bakken in de pan. Verwarm de oven vast voor op 75-80 ℃.
Smelt een klontje boter in een pan op hoog voor. Bak het vlees een paar minuten aan beide zijden bruin.
Haal de bavette uit de pan en zet het in de oven tot een kerntemperatuur is bereikt van 50 ℃.

Grillen op de barbecue
Een bavette bereiden op de bbq kan zowel door het direct of indirect te grillen. Hieronder volgt een recept waarbij we het direct en vervolgens indirect grillen. We geven het dus eerst een paar minuten hitte en vervolgens laten we het langzaam tot de juiste kerntemperatuur garen.
€ 5.38
Verpakt per:
 
longhaas
longhaas
Het product longhaas is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Longhaas is een echte specialiteit. Het is typisch werkvlees, zoals we dat noemen.
Maar hier komt de verrassing, werkvlees wordt vaak gestoofd, overheerlijk gestoofde longhaas.
Maar Longhaas is een ware traktatie wanneer het lekker rood gehouden wordt.

3 min. aan iedere kant bakken, uit de pan even laten rusten in aluminiumfolie.
In de pan lekker uien, knoflook en oesterzwammen bakken.
Groente erbij en u heeft een overheerlijk maal.
€ 4.54
Verpakt per:
 
Runder shortribs
Runder shortribs
Het product Runder shortribs is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
€ 29.60
Verpakt per:
 
klapstuk
klapstuk
Het product klapstuk is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Mooi stuk Vlees dat wordt afgewisseld met vetlagen en vliezen. Sommige delen mooi dooraderd met vet. Toepassingen Om te stoven als stoofvlees, als rollade maar is ook lekker in de hutspot.

Kenmerken:

Textuur: Veel bindweefsel.
Stevigheid: Halfhard.
Structuur: Grove vezels.
€ 6.68
Verpakt per:
 
Puntborst
Puntborst
Het product Puntborst is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Het voorste deel van de klapstuk heet puntborst. Het stuk bestaat uit twee lagen vlees bovenop elkaar. Kenmerkend is het feit dat de vleesdraad bij beide stukken tegenovergesteld loopt. Het vlees is wat vetter en wordt bij ons vaak gebruikt voor de hutspot of de soep. Net als klapstuk.
€ 26.00
Verpakt per:
 
Driehoeksstuk
Driehoeksstuk
Het product Driehoeksstuk is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Het driehoeksstuk is een stuk vlees afkomstig van het dikke deel van de schouder en ligt direkt naast het bloemstuk. Het heeft zijn naam te danken aan de manier waarop het vroeger versneden werd. Bij een vleesras koe weegt dit stukje al snel 1000 gram. Het vlees leent zich uitstekend voor stoofpotten of mager soepvlees. Ook wordt dit vlees wel gebruikt voor tartaar.

Het is een prachtig stuk vlees dat goed tot zijn recht komt in allerlei Oud-Hollandse recepten en langzaam gegaarde schotels.
€ 26.00
Verpakt per:
 
Naborst
Naborst
Het product Naborst is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Naborst begint bij de hals en loopt langs de ribben. Het wordt met een stuk rib geleverd. Na stoven heeft het een hele rijke smaak!

Doorregen rollade, doorregen lappen, hacheevlees, gehakt worden ook wel gesneden/gemaakt van naborst.
€ 26.00
Verpakt per:
 
Dunne borst
Dunne borst
Het product Dunne borst is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Als vanzelfsprekend bevindt zich de dunne boorst aan de voor-onderkant van het rund doorlopend in de hals. Het vlees heeft een iets grove vezel en is licht doorregen.
Dit maakt het vlees uitermate geschikt voor stoofpotten of soepen.
€ 25.24
Verpakt per:
 
Vinkenlap
Vinkenlap
Het product Vinkenlap is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Een langdradig stuk uit de flank (vang) van het rund. Het vlees werd vroeger gewoon door het gehakt gedraaid of in blokjes gesneden voor poulet. Veel later ontdekte men dat je er mooi rundervinken van kon draaien en werd het magere vlees in de tartaar verwerkt.
€ 26.00
Verpakt per:
 
Ezeltje
Ezeltje
Het product Ezeltje is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Vlak bij de vinkenlap aan de flank van het rund zit het ezeltje. Dit komt uit de liesstreek. Donker van kleur, met een duidelijk zichtbare draad en een lichte vetdooradering. Het ezeltje is gemakkelijk te bereiden. Rood of rosé, helemaal doorbakken en zelfs gestoofd.

Mogelijk heet het 'ezeltje' omdat iedere ezel het kan maken.
€ 37.57
Verpakt per:
 
Muis
Muis
Het product Muis is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De achtermuis is een stuk rundvlees dat zich aan de achterkant van de koe bevindt. Het zit tussen de platte bil en de bovenbil.

Kenmerkend aan achtermuis is dat het vlees erg mager is. Dit maakt achtermuis dan ook een interessant product omklaar te maken.

Uit de achtermuis van een rund wordt onder andere rosbief gesneden, een mager stuk vlees dat redelijk mals is en dun wordt gesneden. Rosbief is een stuk vlees zonder vlies, zeen of vet.
€ 29.78
Verpakt per:
 
Picanha Staartstuk
Picanha Staartstuk
Het product Picanha Staartstuk is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
We zeggen dit niet voor niets. Wij vinden picanha één van de lekkerste stukken vlees van de koe. Het vlees is super mals, smaakvol en ook nog eens betaalbaar. Neem dit stuk vlees gerust mee naar een BBQ met familie of vrienden. De bereiding is simpel, er komt vuur bij kijken en je maakt gegarandeerd indruk met dit stuk ‘vergeten vlees’!

Bereiding in de oven is ook erg eenvoudig.

Picanha wordt ook wel staartstuk genoemd, niet geheel verrassend aangezien je dit stuk net boven het begin van de staart van de koe vindt. De Picanha herken je aan de typerende vetlaag aan de bovenkant van het vlees. De Picanha weegt in zijn geheel rond de 1,3-1,5 kg. Schrik niet van de vetlaag , deze zorgt voor een heerlijke smaak en in tegenstelling tot wat sommige mensen denken: vet hoef je niet op te eten!

Bereiding:

Besprenkel royaal met grof zeezout en verse peper uit de molen. Royaal betekend een koffiekopje vol, 2 delen zout, 1 deel peper. Laat dit een half uur pekelen(intrekken). Klop voor de bereiding het stuk vlees goed af door er hard tegenaan te slaan terwijl het hangt. Het zogenaamde mattenklopper-effect. Alles wat er aan blijft zitten mag gebakken worden. Bak de vetzijde van de Picanha ongeveer 15 seconden boven direct vuur totdat het vet iets begint te smelten. Leg het vlees indirect met de vetkant naar boven terwijl de temperatuur in de bbq tussen de 120ºC en 140ºC is. Wanneer de kern van het vlees 45ºC is geworden kan het direct afgegrild worden.

Wissel elke kant elke 10 seconden af en probeer te veel vlammen zoveel mogelijk te voorkomen. Hierdoor loopt het risico op verbranding enorm op.

Wanneer de buitenkant een mooie kleur heeft gekregen (ongeveer 2 a 3 minuten) mag het 20 minuten rusten onder aluminiumfolie. Pak het vlees NIET stevig in want dan slaat alle warmte naar binnen en loop je het risico dat het veel te gaar wordt. Een kerntemperatuur van 54ºC wil zeggen dat de Picanha medium rare is.

Smakelijk!
€ 25.11
Verpakt per:
 
Bloemstuk
Bloemstuk
Het product Bloemstuk is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Bloemstuk is een stuk vlees afkomstig van het dikke deel van de schouder. Het heeft zijn naam te danken aan de manier waarop het vroeger versneden werd. Bloemstuk is een uit twee lagen gevormd stuk vlees en heeft zowel korte- als lange fijne vezels. Bloemstuk wordt vaak in een adem genoemd met driehoekstuk of driehoekmuis.

Het is een prachtig stuk vlees dat goed tot zijn recht komt in allerlei Oud-Hollandse recepten en langzaam gegaarde schotels.
€ 24.21
Verpakt per:
 
Deksel
Deksel
Het product Deksel is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De deksel van het rund is een deel van de bovenbil. De binnenkant van het vlees is mooi mager met als buitenkant een klein vetlaagje. De bovenbil heeft een lange, fijne vezel en is halfhard van structuur. Het bevat weinig vet en weinig bindweefsel. Het vlees van de bovenbil is daarom geschikt voor snelle bereiding op hoge temperatuur (braden, suateren, rollade).
€ 37.41
Verpakt per:
 
Schoudermuis
Schoudermuis
Het product Schoudermuis is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De schoudermuis is een langwerpig stuk vlees die, de naam zegt het al, onder het schouderblad ligt. Deze muis is een prachtig mager stuk vlees dat door onze slager gebruikt wordt voor rosbief.
€ 27.06
Verpakt per:
 
tong
tong
Het product tong is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Rundertong ook wel ossentong genoemd. Bestaat uit de tong zonder het strottenhoofd van het rund. Rundertong wordt gegeten in dunne plakjes op de boterham of bij de warme maaltijd.

Omdat de tong een minder gangbaar soort vlees is, hieronder een uitvoerige basis bereidingswijze: Basis, natuurlijk wordt tong in verschillende recepten gebruikt.

Koken

Haal de rundertong 1 uur voordat het vlees de pan in gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
Spoel de rundertong goed met water schoon.
Leg de rundertong in de kookpan. Vul de kookpan met water tot dat de rundertong helemaal onder water staat.
Voeg na u smaak enkele kruiden toe. Enkele tips; laurierbladen, peperkorrels, knoflook, ui en oregano.
Kook de rundertong 1,5 uur per kg in de gewone kookpan of ruim een half uur per kg in de snelkookpan.
Laat na het koken de rundertong schrikken in koud water en pel de huid van de rundertong (2 laagjes huid, 2de laag mag je laten zitten).
Snijd de rundertong in dunne plakken en voeg zout en peper toe na u eigen smaak.
Bakken

Kook de tong (zie bereidingswijze koken).
Snijd de tong in dunne plakken.
Verhit de bakpan en smelt de bakboter of verhit de olie in de pan.
Bak de rundertong plakjes bruin in ongeveer 3 minuten.
€ 30.93
Verpakt per:
 
Sameneenkoekopen
The Feedback Company
9.6
Gemiddelde score op basis van: 2521 stemmen