Chat with us, powered by LiveChat
rundvlees
koop een koe
blonde d'Aquitaine
biologisch rundvlees
online vlees bestellen
biologisch eten

Wil jij ook ouderwets (h)eerlijk vlees eten?

Van rund, kip tot varken en direct van de boer.

 • Direct van de boer, bij u thuis bezorgd (Ook ’s avonds)
 • Een eerlijke prijs voor u én voor de boer
 • Honderden tevreden klanten met een gem. waardering van 9.6
 • Net zo voordelig als in de supermarkt

    Bekijk het volledige aanbod    
SamenEenKoeKopen was reeds te zien in uitgaven van:

Nieuw!!
Nu ook (h)eerlijk Rund-, varkens en kippenvlees apart bestellen

read-on

Vleessoorten

Vlees en Wijn: een geweldig duo.

Wist u dat er in Twente ook wijnvelden zijn?
Wijngaard Hof van Twente, inderdaad een échte Wijnboer uit onze regio.

Deze 20 jaar oude wijngaard staat internationaal bekend om kwalitatief hoogstaande wijnen van eigen ‘Twentse’ grond. Wij zijn echt blij met onze samenwerking.

Bekijk ons (H)eerlijke wijn assortiment en bestel een flesje wijn bij uw vlees.

‘Ie könt de leefde preuven in het glas’
Herman Finkers

Overeenkomstige belangen

Zoals u weet streven wij o.a. naar een eerlijke prijs voor u én voor de boer, dit komt 100% overeen met de missie van fairtrade:

"Streven naar een beter leven voor de mensen met wie we samenwerken"

Geef de boer een gezicht

Weten van welke boer de ingrediënten komen die u als vanzelfsprekend in uw gerechten gebruikt. Waar komt de rijst in uw maaltijd precies vandaan, wie heeft er zo hard voor gewerkt en hoe?

100 % traceerbaarheid, daar zijn wij een groot voorstander van, neem ons vlees dat komt direct van de boer bij u op het bord. U zou niet anders willen.

Hoe mooi zou het zijn dat u van de ingrediënten die u dagelijks gebruikt ook de afkomst kent. Fairtrade Original maakt dit mogelijk. Zij zorgen ervoor dat zij de boer die het verbouwd persoonlijk kennen, dat hij of zij een eerlijke prijs ontvangt. Fairtrade probeert betere kansen te creëren door de boeren te leren samen te werken. Prachtig werk!

Zo doet Fairtrade Original dat

 • Het lokaal verbouwen, bereiden en verpakken van producten, dat is het grote doel
 • Fairtrade Original zoekt eerst lokale partners
 • Zij helpen met het ontwikkelen van de recepturen, vaak oude familie
 • recepten
 • Productie in land van herkomst
 • Het verbouwen van kruiden en specerijen gebeurd in een collectief
 • Samen staan de boeren sterk
 • Waar mogelijk wordt biologische teelt geleerd
 • Alle producten zijn lokaal verbouwd maar ook bereid en verpakt

Hun Curry, onze Curry en nu eenvoudig bij u thuis geleverd!

Ontmoet Khun Orapin

 • Woonplaats: Sisaket Thailand
 • Familie: drie volwassen zonen en haar man Sukon
 • Werk: peperboerin en kokkin bij dorpsceremonies en feesten

Het ochtendlicht schijnt in een schuine baan de keuken in. Khun Orapin snijdt zorgvuldig de ingrediënten voor de avondcurry. “Het geheim van een goede curry  is de tijd nemen om alle smaken aan elkaar te laten wennen”, zegt ze. “Ik kook op gevoel….  en mijn gevoel zegt dat er altijd veel verse chilipepers in mogen.”Grote stukken BBQ vlees

Bavette
Bavette
Het product Bavette is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Dit stuk is afkomstig uit de zogenaamde ‘vang’ een stuk werkvlees aan de onderkant van de koe en wordt ook wel een vanglap genoemd. Doordat het hard heeft moeten werken, heeft het een wat grovere structuur, maar des te meer smaak. Taai is het allesbehalve, je moet er alleen iets harder op kauwen.

De bavette is een vrij breed en dun stuk vlees. Het is tussen de 2,5 en 4 cm dik bij het dikste gedeelte en wordt dunner naar het einde toe. Dit betekent dat het erg snel gaar is. Zorg er bij het garen van het vlees wel voor dat het niet te gaar wordt. Het vlees hoort van binnen rood te zijn.

De steak kan op verschillende manieren worden bereid. Je kan een bavette bakken in de pan, grillen op de barbecue, garen in de oven of zelfs roerbakken. Onze keus gaat uit om het te bereiden op de barbecue (kerntemperatuur 52-56 graden med/rare-med). Hierdoor krijgt het vlees een lekkere rooksmaak. Daarnaast geef het de buitenkant een lekker krokant randje.

De bavette marineren
In principe is een bavette van zichzelf al vrij smaakvol en zijn zout en peper zeker voldoende. Ook smaakt het erg lekker met een chimichurri saus, zie onze recepten. Toch kan je in het kader van afwisseling een bavette marineren.

In verhouding met andere steaks is het een wat stugger stuk vlees. Door een bavette te marineren wordt het een stuk malser en het geeft natuurlijk extra smaak aan het vlees.

Bakken in de pan
Laat het vlees eerst op kamertemperatuur komen voordat je de bavette gaat bakken in de pan.
Smelt een klontje boter in een gietijzeren koekenpan of in een pan met dikke bodem op hoog voor. Bak het vlees een paar minuten aan beide zijden bruin.
Zet het vuur lager en laat de bavette circa 3 minuten braden.

Haal de steak uit de pan en laat het verpakt in aluminium 8 minuten rusten.
Hierdoor verdelen de vleessappen die veel smaakstoffen bevatten zich door het vlees.

Braden in de oven
Voor bereiden van de bavette in de oven gelden dezelfde eerste twee stappen als voor het bakken in de pan.

Laat het vlees eerst op kamertemperatuur komen voordat je de bavette gaat bakken in de pan. Verwarm de oven vast voor op 75-80 ℃.
Smelt een klontje boter in een pan op hoog voor. Bak het vlees een paar minuten aan beide zijden bruin.
Haal de bavette uit de pan en zet het in de oven tot een kerntemperatuur is bereikt van 50 ℃.

Grillen op de barbecue
Een bavette bereiden op de bbq kan zowel door het direct of indirect te grillen. Hieronder volgt een recept waarbij we het direct en vervolgens indirect grillen. We geven het dus eerst een paar minuten hitte en vervolgens laten we het langzaam tot de juiste kerntemperatuur garen.
€ 5.38
Verpakt per:
 
rib-eye
rib-eye
Het product rib-eye is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De rib-Eye steak ook wel gewoon rib-Eye genoemd is een variant van biefstuk. Het vlees voor een rib-Eye steak wordt gesneden uit de rib van het rund. Een prachtig licht gemarmerd stuk vlees. Doordat het, in het vlees verweven, vet tijdens het bakken smelt krijgt u een super mals sappig stuk vlees.
Het vlees is zachter dan dat van de lende. Vergelijkbaar met de Rib-Eye is de rib-rack, met als verschil dat het been er bij de rib-rack nog in zit. Wie een Rib-Eye steak besteld kan een groot stuk vlees verwachten. Een Rib-Eye is ook een favoriet op de BBQ
Rib-Eye heeft zijn naam te danken aan het feit deze wordt gesneden van de “Eye of the rib”, zoals de buitenkant van de rib ook wel wordt genoemd

Rib-Eye is doorregen vlees en hoeft niet lang te worden gebakken. Doet u dat wel, dan kan het vlees “doorslaan” en taaier worden dan nodig. Dat zou jammer zijn. Na het bakken even laten rusten voordat u serveert – dan komen alle sappen van de Rib-Eye op de juiste plaats en wordt hij nog malser. En dan…aan tafel! Een andere methode die bij de betere “kookgekken” in trek is, is het vlees gevaccumeerd laten garen tot 50℃ (sous-vide) en vervolgens heel snel (paar seconden) op heel hoog vuur van een korstje voorzien
€ 6.83
Verpakt per:
 
dunne lende
dunne lende
Het product dunne lende is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Dunne lende wordt ook wel lendestuk of tussenribstuk genoemd. Uit dit stuk vlees worden verschillende vleessoorten gesneden zoals de entrecote met daaraan het bekende vetrandje, dat tijdens de bereiding een belangrijke bijdrage levert aan de smaak.

Wanneer er een dikke snede uit de dunne lende wordt genomen en het T-vormige botgedeelte erin blijft, spreken we van de een T-bone.

Het vlees is heerlijk te gebruiken als braadstuk, om te sauteren of te grilleren.
€ 11.90
Verpakt per:
 
Cote de boeuf
Cote de boeuf
Het product Cote de boeuf is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De côte de boeuf is de culinaire benaming voor een ribstuk of rundersteak, het wordt gesneden van de eerste 5-6 ribben van het rund. Ook de rib-eye komt van dit stuk, alleen wordt dan het been eraf gesneden. Van de ribben erna komt de entrecote. De Engelse benaming van côte de boeuf is Primerib, wat al aangeeft dat het om een speciaal stuk vlees gaat.

Het vlees bevat een fijne draad, is zacht en bevat slechts een dun laagje vet. Het vlees wordt voordat u het krijgt eerst gerijpt, waardoor het zachter en voller van smaak wordt. Een côte de boeuf laat zich gemakkelijk bereiden en heeft van zichzelf al genoeg smaak, daarom kunt u het vlees simpel kruiden naar wens en dan genieten maar.

Haal de côte de boeuf een uur voor het koken uit de verpakking. Leg het op een bord, op het aanrecht. Zo kan het vlees rustig op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 150 graden en strooi wat zout en peper op beide kanten van het vlees.
2
Zet een koekenpan op hoog vuur. Doe een klontje boter en een klein scheutje olie in de pan en wacht even tot de boter gesmolten is.
3
Leg het vlees in de pan en bak het op hoog vuur rondom mooi bruin in ongeveer 5 minuten.
4
Haal de côte de boeuf nu uit de pan, leg het in een braadslede en gaar het nog 10 - 20 minuten in de oven.
5
Gebruik hiervoor het liefst een vleesthermometer om de kerntemperatuur van het vlees te bepalen. Als deze tussen de 50 en 55 graden is, zit je goed.
6
Haal het vlees uit de oven en laat het voor 5-10 minuten onder aluminiumfolie rusten.
7
Snijd dit pronkstuk aan op tafel en geniet!
€ 20.55
Verpakt per:
 
T-bone steak
T-bone steak
Het product T-bone steak is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De T-bone is een groot uitgevallen steak, die van de dunne lende (entrecote) en de ossenhaas van een rund wordt versneden. Het opvallende van deze steak is het
T-vormige bot waaraan hij zijn naam te danken heeft. Een T-Bone behoort tot de duurdere steaks, dit komt door feit dat hij twee van de duurste stukken rundvlees bevat. Hierdoor is de T-bone ook de kwalitatief beste steak.

Welke bereidingsmethode je ook gebruikt, de temperaturen van het vlees moeten als volgt zijn: rare: 51ºC; medium-rare: 55ºC, medium: 60ºC.
€ 24.16
Verpakt per:
 
Buikspek met zwoerd
Buikspek met zwoerd
Het product Buikspek met zwoerd is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Spek vinden we bij het varken zowel op de rug als op de buik. Rugspek bestaat hoofdzakelijk uit vet terwijl buikspek meer vlees bevat.
Het buikspek met zwoerd van onze buitenvarkens is mooi gekleurd en niet te vet.
Zwoerd is het krokant velletje dat bij de bereiding veel smaak afgeeft. Of u het na de bereiding opeet is aan u.

Een perfect stuk vlees om op vele manieren te gebruiken. Bakken, uit de oven, op de BBQ, om te roken en niet te vergeten een heerlijke toevoeging aan een maaltijdsoep of stamppot. . Laat uw fantasie de vrije loop, pekel, kruid, rub of marineer het buikspek dit op uw eigen manier.

Vlees van robuuste buitenvarkens is steviger qua bite en donkerder van kleur en rijker van smaak.

De biggen worden op de boerderij geboren en groeien op bij hun moeder, wanneer de koude in de winter het toestaat leven de varkens het gehele jaar buiten in de weide en modderpoel met vijver. Natuurlijk hebben zij buiten ook een heerlijk verblijf waar ze naar eigen keuze binnen lekker kunnen luieren en slapen.
€ 6.79
Verpakt per:
 
Procureur zonder been
Procureur zonder been
Het product Procureur zonder been is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De procureur of varkensnek wordt gesneden uit de voorbout. Varkensnek is een geliefd stuk voor rollades.

Procureur is minder duur, maar wel zeer sappig en daarom heerlijk als braadstuk met maximale smaak. Lekker lang laten garen, dan is de procureur op zijn best.

Ook is het de basis van pulled pork, een heerlijke Amerikaanse lekkernij.

Basis bereiding:

een flinke procureur (500 tot 750 gram)
150 gram boter
2 dl water
2 eetlepels olijfolie
peper
zout
Bereiding:

Zorg ervoor dat de procureur voor het braden op kamertemperatuur is, dus haal het minimaal een half uur voor gebruik uit de koelkast. Dep het vlees met een stuk keukenpapier droog en bestrooi het rondom, naar smaak, met peper en zout. Verwarm de oven voor op 150 graden. Smelt in een braadpan de boter, voeg hier ook de olijfolie aan toe om te voorkomen dat de boter verbrand. Als het schuim van de boter is verdwenen kun je de procureur rondom dichtschroeien. Zodra het vlees rondom dicht is zet je het vuur laag en voeg je voorzichtig het water toe. Sluit de braadpan met een zwaar deksel en plaats het geheel in de oven. Braad het vlees in 30 tot 45 minuten rosé tot gaar. Laat na het braden het vlees nog een 10 minuten rusten in aluminiumfolie.
€ 16.45
Verpakt per:
 
Procureur met been ongesneden
Procureur met been ongesneden
Het product Procureur met been ongesneden is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De Procureur is de nek van het Varken. Procureur heeft een donker roze kleur, is overal goed doorregen en heeft geen vet of huid buitenop. De varkensnek is nooit droog en heeft erg veel smaak. Procureur leent zich uitermate goed voor slow cooking. Het vlees wordt hierbij een lange tijd op zeer lage temperatuur gegaard, waarbij het mooi rosé en sappig wordt en tegelijk zijdezacht van structuur blijft.


Basis bereiding:
Ingrediënten:

een flinke procureur (500 tot 750 gram)
150 gram boter
2 dl water
2 eetlepels olijfolie
peper
zout
Bereiding:

Zorg ervoor dat de procureur voor het braden op kamertemperatuur is, dus haal het minimaal een half uur voor gebruik uit de koelkast. Dep het vlees met een stuk keukenpapier droog en bestrooi het rondom, naar smaak, met peper en zout. Verwarm de oven voor op 150 graden. Smelt in een braadpan de boter, voeg hier ook de olijfolie aan toe om te voorkomen dat de boter verbrand. Als het schuim van de boter is verdwenen kun je de procureur rondom dichtschroeien. Zodra het vlees rondom dicht is zet je het vuur laag en voeg je voorzichtig het water toe. Sluit de braadpan met een zwaar deksel en plaats het geheel in de oven. Braad het vlees in 30 tot 45 minuten rosé tot gaar. Laat na het braden het vlees nog een 10 minuten rusten in aluminiumfolie.

Serveren:

Snijd de procureur in dunne plakken en serveer met een saus of jus
€ 15.39
Verpakt per:
 
Rib Roast
Rib Roast
Het product Rib Roast is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De ribroast is een heerlijk stukje vlees om per rib te bakken of aan een stuk te garen. Dit stuk vlees kan zowel van rund als varken geleverd worden.
€ 8.23
Verpakt per:
 
Picanha Staartstuk
Picanha Staartstuk
Het product Picanha Staartstuk is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
We zeggen dit niet voor niets. Wij vinden picanha één van de lekkerste stukken vlees van de koe. Het vlees is super mals, smaakvol en ook nog eens betaalbaar. Neem dit stuk vlees gerust mee naar een BBQ met familie of vrienden. De bereiding is simpel, er komt vuur bij kijken en je maakt gegarandeerd indruk met dit stuk ‘vergeten vlees’!

Bereiding in de oven is ook erg eenvoudig.

Picanha wordt ook wel staartstuk genoemd, niet geheel verrassend aangezien je dit stuk net boven het begin van de staart van de koe vindt. De Picanha herken je aan de typerende vetlaag aan de bovenkant van het vlees. De Picanha weegt in zijn geheel rond de 1,3-1,5 kg. Schrik niet van de vetlaag , deze zorgt voor een heerlijke smaak en in tegenstelling tot wat sommige mensen denken: vet hoef je niet op te eten!

Bereiding:

Besprenkel royaal met grof zeezout en verse peper uit de molen. Royaal betekend een koffiekopje vol, 2 delen zout, 1 deel peper. Laat dit een half uur pekelen(intrekken). Klop voor de bereiding het stuk vlees goed af door er hard tegenaan te slaan terwijl het hangt. Het zogenaamde mattenklopper-effect. Alles wat er aan blijft zitten mag gebakken worden. Bak de vetzijde van de Picanha ongeveer 15 seconden boven direct vuur totdat het vet iets begint te smelten. Leg het vlees indirect met de vetkant naar boven terwijl de temperatuur in de bbq tussen de 120ºC en 140ºC is. Wanneer de kern van het vlees 45ºC is geworden kan het direct afgegrild worden.

Wissel elke kant elke 10 seconden af en probeer te veel vlammen zoveel mogelijk te voorkomen. Hierdoor loopt het risico op verbranding enorm op.

Wanneer de buitenkant een mooie kleur heeft gekregen (ongeveer 2 a 3 minuten) mag het 20 minuten rusten onder aluminiumfolie. Pak het vlees NIET stevig in want dan slaat alle warmte naar binnen en loop je het risico dat het veel te gaar wordt. Een kerntemperatuur van 54ºC wil zeggen dat de Picanha medium rare is.

Smakelijk!
€ 25.11
Verpakt per:
 
Sameneenkoekopen
The Feedback Company
9.6
Gemiddelde score op basis van: 2432 stemmen