Chat with us, powered by LiveChat
rundvlees
koop een koe
blonde d'Aquitaine
biologisch rundvlees
online vlees bestellen
biologisch eten

Wil jij ook ouderwets (h)eerlijk vlees eten?

Van rund, kip tot varken en direct van de boer.

 • Direct van de boer, bij u thuis bezorgd (Ook ’s avonds)
 • Een eerlijke prijs voor u én voor de boer
 • Honderden tevreden klanten met een gem. waardering van 9.6
 • Net zo voordelig als in de supermarkt

    Bekijk het volledige aanbod    
SamenEenKoeKopen was reeds te zien in uitgaven van:

Nieuw!!
Nu ook (h)eerlijk Rund-, varkens en kippenvlees apart bestellen

read-on

Vleessoorten

Vlees en Wijn: een geweldig duo.

Wist u dat er in Twente ook wijnvelden zijn?
Wijngaard Hof van Twente, inderdaad een échte Wijnboer uit onze regio.

Deze 20 jaar oude wijngaard staat internationaal bekend om kwalitatief hoogstaande wijnen van eigen ‘Twentse’ grond. Wij zijn echt blij met onze samenwerking.

Bekijk ons (H)eerlijke wijn assortiment en bestel een flesje wijn bij uw vlees.

‘Ie könt de leefde preuven in het glas’
Herman Finkers

Overeenkomstige belangen

Zoals u weet streven wij o.a. naar een eerlijke prijs voor u én voor de boer, dit komt 100% overeen met de missie van fairtrade:

"Streven naar een beter leven voor de mensen met wie we samenwerken"

Geef de boer een gezicht

Weten van welke boer de ingrediënten komen die u als vanzelfsprekend in uw gerechten gebruikt. Waar komt de rijst in uw maaltijd precies vandaan, wie heeft er zo hard voor gewerkt en hoe?

100 % traceerbaarheid, daar zijn wij een groot voorstander van, neem ons vlees dat komt direct van de boer bij u op het bord. U zou niet anders willen.

Hoe mooi zou het zijn dat u van de ingrediënten die u dagelijks gebruikt ook de afkomst kent. Fairtrade Original maakt dit mogelijk. Zij zorgen ervoor dat zij de boer die het verbouwd persoonlijk kennen, dat hij of zij een eerlijke prijs ontvangt. Fairtrade probeert betere kansen te creëren door de boeren te leren samen te werken. Prachtig werk!

Zo doet Fairtrade Original dat

 • Het lokaal verbouwen, bereiden en verpakken van producten, dat is het grote doel
 • Fairtrade Original zoekt eerst lokale partners
 • Zij helpen met het ontwikkelen van de recepturen, vaak oude familie
 • recepten
 • Productie in land van herkomst
 • Het verbouwen van kruiden en specerijen gebeurd in een collectief
 • Samen staan de boeren sterk
 • Waar mogelijk wordt biologische teelt geleerd
 • Alle producten zijn lokaal verbouwd maar ook bereid en verpakt

Hun Curry, onze Curry en nu eenvoudig bij u thuis geleverd!

Ontmoet Khun Orapin

 • Woonplaats: Sisaket Thailand
 • Familie: drie volwassen zonen en haar man Sukon
 • Werk: peperboerin en kokkin bij dorpsceremonies en feesten

Het ochtendlicht schijnt in een schuine baan de keuken in. Khun Orapin snijdt zorgvuldig de ingrediënten voor de avondcurry. “Het geheim van een goede curry  is de tijd nemen om alle smaken aan elkaar te laten wennen”, zegt ze. “Ik kook op gevoel….  en mijn gevoel zegt dat er altijd veel verse chilipepers in mogen.”Varkensvlees

Varkenshaas
Varkenshaas
Het product Varkenshaas is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De varkenshaas ligt aan de binnenzijde van de haaskarbonade en is het onderste deel van de complete varkenshaas. De varkenshaas is aan de voorkant dik en rond en wordt naar achteren toe steeds dunner.

Tip ij het bakken: Slag het dunne achtereinde om naar voren en zet dit vast met een touwtje. Op die manier is de haas overal even dik en wordt de garing van het hele stuk mooi egaal. Het is een botermalse reep vlees en wordt veel gebruikt om kort te bakken, maar ook voor fondue en gourmet.
€ 4.85
Verpakt per:
 
Fricandeau
Fricandeau
Het product Fricandeau is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Fricandeau is een prachtig mager stuk varkensvlees. Het is afkomstig van de achterkant van het varken. De smaak van het vlees heeft veel weg van een varkensrollade. Fricandeau is echter malser en magerder dan varkensrollade. Fricandeau is vaak mooi roze van kleur. Het is een van de weinige varkensvleessoorten die niet geheel doorbakken hoeven te worden. Dit is ook gelijk een van de redenen waarom fricandeau malser is dan ander varkensvlees.

Het vlees kan gegrild, gebraden, gebakken of gestoofd worden en is heerlijk in verschillende vleesgerechten. Fricandeau wordt eigenlijk als filet behandeld.

Tip: Fricandeau kan heerlijk gebraden worden in de oven, omwikkeld met spek, en combineert goed met kruiden als oregano, tijm en rozemarijn
€ 6.46
Verpakt per:
 
Hamlappen
Hamlappen
Het product Hamlappen is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Er worden wat dikkere lappen van de fricandeaudelen gesneden. Aan de hamlap kan een klein streepje spek zitten. Dat doet niets af aan de kwaliteit. In tegendeel. Een beetje spek maakt een hamlap al snel wat minder droog en des te smaakvoller
€ 2.84
Verpakt per:
 
Varkens filetlapjes
Varkens filetlapjes
Het product Varkens filetlapjes is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Varkensfilet is afkomstig uit de rug van het varken zonder de botjes. Een mooi mager stuk vlees en neutraal van smaak. Heerlijk aan stuk te bakken en daarna op de draad te snijden.

Boter laten smelten in een hete pan. dan vlees erin en aan weerszijden aanbraden.
Vervolgens op middelhoog vuur laten garen dit duurt al met al 6-7 minuten.
€ 2.63
Verpakt per:
 
Schnitzel ongepaneerd
Aanbieding
Schnitzel ongepaneerd
Het product Schnitzel ongepaneerd is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Een varkensschnitzel is een dun lapje vlees, dat is platgeslagen. Het is afkomstig van de varkensham of fricandeau.

Schnitzels zijn ‘met de draad mee’ van een stuk fricandeau gesneden, hierdoor trekt het vlees tijdens de bereiding niet krom. Deze ongepaneerde schnitzels altijd even door de bloem wentelen voor het bakken voor een mooi eind resultaat.
€ 3.47
€ 3.21
Verpakt per:
 
Haas karbonade
Haas karbonade
Het product Haas karbonade is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De haaskarbonade wordt gesneden van het laatste deel van de karbonadestreng, het gedeelte waar geen rib meer zit. Er zit een mooi stukje varkenshaas aan, zo komt hij aan zijn naam. In de karbonade zit een klein T-vormig stukje bot. Haaskarbonade is de magerste karbonadesoort. Het vlees is blank van kleur en heeft veel smaak.

Hoe bak je karbonade: haaskarbonade
De haaskarbonade is het lekkerst als u hem kort bakt in de koekenpan. Schroei de karbonades aan beide kanten snel dicht in een hete koekenpan. Zet het vuur lager en laat de karbonade tussen de 8 en 10 minuten garen. Ook lekker: grillen op de grillplaat of in de oven.
€ 4.75
Verpakt per:
 
Rib karbonade
Rib karbonade
Het product Rib karbonade is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De Ribkarbonade Zit tussen de schouder- en haaskarbonade. Het is een malse en relatief magere karbonade, maar met een verfijnde vetdooradering en een vetrandje aan de zijkant. Niet al te lang bakken (7-8 minuten), mag van binnen nog licht-rosé zijn. De karbonade bevat een ribbeentje dat bij ons altijd schoon gesneden is. Omdat we met de hand uitbenen, zult u geen splinters in de karbonade aantreffen.
Ook bacon en de Cordon bleu worden van de ribkarbonade gemaakt.lang
€ 4.73
Verpakt per:
 
Schouderkarbonade
Schouderkarbonade
Het product Schouderkarbonade is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Schouderkarbonade is eigenlijk het verkeerde woord voor dit mooie vlees want het komt uit de nek van het beestje. Je zou dus ook een flink stuk procureur kunnen halen en daar zelf dikke karbonades uit kunnen snijden.

De schouderkarbonade heeft na de halskarbonade het meeste vet en daardoor ook veel smaak. Hij wordt gesneden uit de intensief gebruikte spiermassa rond de schouder en is dus wat taaier.

Het advies is dan ook om deze karbonade wat langer te bakken (circa 15 minuten). En dan heb je een van de lekkerste en sappigste karbonades die je kunt wensen. Hij heeft weinig been; zonder been ‘verandert’ deze karbonade in schouderfilet.
€ 4.17
Verpakt per:
 
Slavinken
Slavinken
Het product Slavinken is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De slavink zoals onze slager ze maakt bestaat uit een doorregen speklapje gevuld met gekruid varkensgehakt. Gemengde kruiden als koriander, peper, gember en foelie. Zowel de blinde vink als de slavink zijn 100% gluten en allergenen vrij.

bereiding advies: 10-15min. 15 minuten braden I
€ 2.73
Verpakt per:
 
Cordon Bleu
Cordon Bleu
Het product Cordon Bleu is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
€ 4.00
Verpakt per:
 
Varkens saucijsjes
Varkens saucijsjes
Het product Varkens saucijsjes is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
€ 1.86
Verpakt per:
 
Verse varkens worst fijn
Verse varkens worst fijn
Het product Verse varkens worst fijn is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De snippers die overblijven van het bewerken van het varkensvlees worden gekruid en gezouten en vervolgens gemalen. Na het malen wordt het deeg in een varkensdarm afgestopt. De worst wordt daarna aan de uiteinden dichtgebonden met speciaal worsttouw.

Haal de worst voor het bereiden even uit de koelkast en laat hem op temperatuur komen. Dan is de kans op het springen van de varkensdarm een stuk kleiner. Ook is het mogelijk om de worst heel even in bijna kokend water te leggen. De darm wordt dan wit en ook wat stugger waardoor hij niet zo snel scheurt. Laat de worst niet te lang in het warme water liggen want dan wordt de darm heel stug en taai. Droog de worst wel even af voor je gaat bakken.
€ 4.66
Verpakt per:
 
Verse varkens worst grof
Verse varkens worst grof
Het product Verse varkens worst grof is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Verse worst is in Nederland vooral bekend in de varianten fijne worst, grove worst en als saucijs.

Dit is de groffere variant. Magere snippers vormen de basis voor de grove verse worst. Over het algemeen wordt deze worst als vetter ervaren dan een fijne verse worst of saucijs. Niets is minder waar. Door de grovere stukjes spek lijkt de worst vetter. Een grove verse worst kan op dezelfde manier bereid worden als de fijne varianten.

Tip: Laat de worst na het bakken wel even liggen zodat hij tot rust kan komen. Dan verlies je minder sappen wanneer je hem aansnijdt.
€ 4.66
Verpakt per:
 
Speklappen
Speklappen
Het product Speklappen is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De speklap wordt gesneden van de buik van het varken. De mooiste variant is de speklap waar geen kraakbeen meer in zit en waarvan het zwoerd is verwijderd. Onze speklappen hebben in verhouding met een gangbare speklap veel meer vlees dan vet, wat aangeeft dat dit gaat om een perfecte kwaliteit van de speklap.

Speklappen kunnen natuurlijk gebakken maar ook gestoofd of gesmoord worden. Reken dan een bereidingstijd van minimaal 35 tot 40 minuten.

Speklappen worden vaak gemarineerd. Een lekkere variant. Op deze manier zijn ze ook meteen op smaak op de barbecue. Pas wel op met speklappen op de barbecue. Het uitlekkende spekvet veroorzaakt vaak grote vlammen die het vlees verbranden en de heerlijke smaak te niet doen.
€ 1.96
Verpakt per:
 
Speklappen met zwoerd
Speklappen met zwoerd
Het product Speklappen met zwoerd is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
€ 1.96
Verpakt per:
 
Varkens gehakt
Varkens gehakt
Het product Varkens gehakt is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Het varkens gehakt van onze buitenvarkens is minder vet dan de meeste varkesgehakt soorten. Onze slager maakt het van zorgvuldig geselecteerd mager varkensvlees.. Verser dan vers. Ons gehakt bevat geen toegevoegd vocht. In de pan houdt het zich prima, het gaat niet koken of spetteren in de pan. Heerlijk te gebruiken voor verschillende gerechtern zoals bijvoorbeeld chili con carne en of eigengemaakt spagettisaus. (H)eerlijke gehaktballen of gehaktbrood maken is natuurlijk ook een lekker idee.
€ 1.50
Verpakt per:
 
Nasi Bami vlees (poulet)
Nasi Bami vlees (poulet)
Het product Nasi Bami vlees (poulet) is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
€ 2.33
Verpakt per:
 
Gehakt Half om Half
Aanbieding
Gehakt Half om Half
Het product Gehakt Half om Half is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Een klassieker van de Hollandse keuken. half om half gehakt. Gehakt moet verser dan vers zijn, à la minute gedraaid en verpakt. Ons gehakt is puur en ongekruid. Het gehakt wordt gemaakt van speciaal geselecteerd mager vlees, dat vrij komt bij het uitsnijden van de verschillende vleessoorten als varkenshaas, varkensfilet, entrecote tournedos en ander vlees van de bovenbil. Het bestaat uit 50 % rund- en 50 % varkensvlees.
€ 1.53
€ 1.40
Verpakt per:
 
Shoarma varkensvlees
Shoarma varkensvlees
Het product Shoarma varkensvlees is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
€ 5.14
Verpakt per:
 
Knoflooksaus
Knoflooksaus
Het product Knoflooksaus is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Een smaakvolle knoflooksaus op ambachtelijke wijze bereid. Deze veelzijdige saus mag niet ontbreken bij de BBQ. Lekker bij rundvlees, varkens vlees en kip

Ingrediënten: Mayonaise, yoghurt, suiker rozemarijn, tijm, knoflook, citroen, peper, peterselie, natuurazijn, aroma, Vitamine B2, kaliumsorbaat, azijnzuur, citroenzuur, calcium/natriumzout, guaran, Arabische gom, sacharine

Bevat gluten

Allergenen: ei en mosterd
€ 2.95
Verpakt per:
 
Pita broodje
Pita broodje
Het product Pita broodje is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Onze Pitabroodjes zijn afkomstig van een speciale bakkerij De Jong in Almere. Deze bakker heeft dit al jaren als zijn specialiteit, ze maken deze broodjes al sinds 1967 van vader op zoon. Ze waren destijds de eerste producent van Pita broodjes in Nederland. De pitabroodjes hebben een karakteristieke smaak, aparte vorm en luchtige structuur. Want (H)eerlijk shoarmavlees verdient een (H)eerlijk broodje. Ook los te bestellen in small, medium en large.

Ingrediënten:
Tarwebloem, water, gist, bakker zout, broodverbeteraar

Bereiding: in een oven van 200°C tot het een licht bruine kleur heeft

Bij ontvangst binnen 2 dagen consumeren of direct in de vriezer (3 mnd. houdbaar)
€ 0.55
Verpakt per:
 
BBQ worstjes
BBQ worstjes
Het product BBQ worstjes is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Het lijkt niet zo, maar worstjes bakken op de barbecue (grillpan) is een uitdagende klus. Zie maar eens zo’n lekker knapperig velletje te krijgen, met een sappige binnenkant en precies goed gaar want dan zijn deze BBQ worstjes op z'n best. Alhoewel ze het misschien niet uitstralen, maar ze zijn enorm lekker!

OGAF oxidant-gluten-allergenen vrij en verpakt in natuurlijke varkensdarm.
€ 2.07
Verpakt per:
 
Spareribs Gegaard
Spareribs Gegaard
Het product Spareribs Gegaard is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
We kennen ze allemaal, veelal van de BBQ Spareribs maar zeker ook van de eigen gemaakte erwtensoep.
Ze worden ook wel 'magere ribbetjes' genoemd.
Het zijn delen van de varkensribben. Deze zijn te vinden onder de maag, borst en achter de schouders.


Het garen van de Spare Ribs neemt tijd én ze zijn zo onhandig groot. Daarom bieden wij aan dit alvast voor u te doen. Wanneer u de Spare Ribs dan alleen nog maar even marineert met onze zoete rooksmaak marinade en op de BBQ klaarmaakt, geniet u van de meest lekkere Spare Ribs die u ooit geproefd heeft.
€ 22.25
Verpakt per:
 
Filetrollade Varken
Filetrollade Varken
Het product Filetrollade Varken is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Een overheerlijke varkensfiletrollade te bereiden:

Boter laten smelten in een braadpan.
Het vlees rondom dichtschroeien en de vuur lager zetten.
Vervolgens het vlees uit de pan halen en een half kopje warm water toevoegen.
Even op temperatuur brengen en de bakresten losroeren.

Nu kunt u het vlees terugleggen en het deksel op de pan doen.
De totale bereidingstijd is ongeveer 55 minuten.

Denkt u er wel aan de rollade regelmatig om te draaien. Als u een kernthermometer heeft: Kern 62 °C.
€ 13.14
Verpakt per:
 
Spare-ribs
Spare-ribs
Het product Spare-ribs is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De spareribs zoals wij die tegenwoordig eten worden veelal gesneden van de magere buik of van de ribbetjes die op de karbonadestrook aanwezig zijn.. Bij de ribbetjes van de varkensbuik wordt het overtollige spek verwijderd waardoor alleen de botjes met een lekkere laag vlees overblijven.
Onze Spareribs zijn vers voor u gesneden en worden zonder kruiden of marinade aangeboden.

Basis Bereiding

Haal de spareribs een half uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen. Om lekkere malse spareribs te bereiden, moet je de spareribs eerst voorkoken. Kook de spareribs ongeveer 45 minuten in zout water. De spareribs moeten net onder staan. Laat de spareribs goed uitlekken.
Dep de spareribs vlak voor het bakken droog met keukenpapier. Verwarm de oven voor op 180 graden
Verhit op hoog vuur een braadmiddel in een koekenpan en wacht tot dit bruin kleurt.
Braad de spareribs in 2 minuten rondom bruin. Zet de spareribs vervolgens nog een kwartiertje in de oven. Maak nu de marinade van bijvoorbeeld: chilisaus, ketjap en honing. Haal de spareribs voor de laatste 2 minuten uit de oven en smeer ze in met de marinade. Zet de spareribs met marinade nog 2 minuten in de oven. Door de marinade pas op het laatst op het vlees te smeren voorkom je dat je marinade of kruiden verbranden. Eet smakelijk!
€ 18.45
Verpakt per:
 
varkensrollade
varkensrollade
Het product varkensrollade is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Rollade is, het woord zegt het al, een opgerold stuk vlees met of zonder vulling. Voor onze rollade wordt zowel doorregen als filet vlees gebruikt. Hierdoor is het vlees extra smakelijk en droogt het niet zo snel uit. De rollade is panklaar, dat wil zeggen dat hij al is gezouten en gekruid. Het vlees is meestal afkomstig is van de buik of schouder.

Haal de varkensrollade ruim een half uur voor het bereiden uit de koelkast.
Kruiden is niet nodig.
Verhit op hoog vuur het braadmiddel dat u gebruikt in een braadpan.
Leg de varkensrollade in de pan en braad in 2 minuten rondom bruin.
Zet het vuur laag en braad de rollade in ongeveer 40 minuten gaar, met deksel schuin op de pan. Keer de rollade regelmatig om.

Gebruikt u een kerntemperatuurmeter dan houden we voor rose/medium 63 graden aan.

Haal de rollade uit de pan en laat 10 minuten rusten op een bord, afgedekt met aluminiumfolie. VSnijd voor het serveren de rollade in plakken. Eet smakelijk!
€ 11.94
Verpakt per:
 
Schouder filetrollade Varken
Schouder filetrollade Varken
Het product Schouder filetrollade Varken is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Varkensrollade kan van meer delen worden gemaakt, zoals de procureur, de borstlap of de schouder. Varkensfiletrollade is een rollade van de filet, met name van de rug. Deze rollade is gemaakt van de schouder en is daardoor iets doorregen. Heerlijk!

Laat de rollade in ca. 1 uur op kamertemperatuur komen.
Smelt de boter in een braadpan op matig vuur. Braad de rollade romdom bruin. Draai het vuur laag en braad de rollade met de deksel schuin op de pan in 35-60 min. gaar (gaartijd is afhankelijk van het gewicht).

Neem het vlees uit de pan, verpak in aluminiumfolie en laat 10 min. rusten.

Bereidingstip:
Uit de oven: na het aanbraden kan de rollade eventueel ook in een braadslede in de oven (inschakelen op 175 °C) verder garen. Met behulp van een vleesthermometer is eenvoudig te controleren wanneer het vlees gaar is; de kerntemperatuur is dan ca. 70 °C.

Variatietip:
Rolladesalade op brood: snijd restjes rollade in heel fijne stukjes. Meng er mayonaise, mosterd en in kleine blokjes gesneden augurk en (ongeschilde)appel door. Breng het geheel op smaak met peper en zout en gebruik het als beleg, bijvoorbeeld op een meergranenpistoletje.

Variatietip:
Rolladeragout: snijd een restant rollade in kleine stukjes. Fruit in een hapjespan wat gesnipperde ui in boter. Voeg in plakjes gesneden (kastanje)champignons toe en bak deze mee. Strooi er bloem over en laat die even meebakken, zodat de bloem gaart. Voeg nu al roerend scheutjes melk toe tot een gladde, gebonden saus ontstaat. Roer de rolladestukjes erdoor en laat het vlees nog even meewarmen. Breng de ragout op smaak met pittige mosterd, peper en zout.
€ 13.53
Verpakt per:
 
Porchetta rollade
Porchetta rollade
Het product Porchetta rollade is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Een culinair top product wordt gemaakt van het vlees van de buiten varkens VanOnzeBoer.

De Porchetta rollade wordt gemaakt van de buik van het varken waar normaal gesproken de speklappen van worden gesneden. Heerlijk gevuld met San Daniël ham, pijnboompitten, rucola, knoflook, peper, zout, tijm en rozemarijn.

U gaat hem vervolgens langzaam garen in de oven. In eerste instantie dacht ik, persoonlijk, buikspek…rollade ??

Maar ik had het mis, deze rollade is bijzonder én bijzonder lekker.
Deze rollade is uitermate geschikt voor de Kerst. U kunt hem zowel warm als koud eten. Warm is natuurlijk het lekkerst serveert u er bijvoorbeeld sperzieboontjes met plakje spek erom bij en een mooie aardappelgratin en zelfgemaakte (of gekochte natuurlijk) stoofpeertjes bij….

De rollade bakt het mooist in de oven.

Bereiding:
Oven op 200 graden – Rollade in ovenschaal 20 min. op 200 graden – zet oven op 130 graden - Rollade afdekken met aluminium folie – rollade op deze manier nog 3 uur in de oven – folie eraf halen en jus in de bak over de rollade scheppen – nog 30 min. om een krokant velletje te maken (wel in de gaten te houden). 15 minuten onder aluminium folie laten rusten.

Kerntemperatuur Porchetta rollade 65-70 graden hierboven wordt hij iets droog.

De Porchetta rollade weegt 1,5 kilo en wordt vers vacuüm geleverd.
€ 47.45
Verpakt per:
 
Buikspek met zwoerd
Aanbieding
Buikspek met zwoerd
Het product Buikspek met zwoerd is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Spek vinden we bij het varken zowel op de rug als op de buik. Rugspek bestaat hoofdzakelijk uit vet terwijl buikspek meer vlees bevat.
Het buikspek met zwoerd van onze buitenvarkens is mooi gekleurd en niet te vet.
Zwoerd is het krokant velletje dat bij de bereiding veel smaak afgeeft. Of u het na de bereiding opeet is aan u.

Een perfect stuk vlees om op vele manieren te gebruiken. Bakken, uit de oven, op de BBQ, om te roken en niet te vergeten een heerlijke toevoeging aan een maaltijdsoep of stamppot. . Laat uw fantasie de vrije loop, pekel, kruid, rub of marineer het buikspek dit op uw eigen manier.

Vlees van robuuste buitenvarkens is steviger qua bite en donkerder van kleur en rijker van smaak.

De biggen worden op de boerderij geboren en groeien op bij hun moeder, wanneer de koude in de winter het toestaat leven de varkens het gehele jaar buiten in de weide en modderpoel met vijver. Natuurlijk hebben zij buiten ook een heerlijk verblijf waar ze naar eigen keuze binnen lekker kunnen luieren en slapen.
€ 6.79
€ 5.79
Verpakt per:
 
Procureur zonder been
Procureur zonder been
Het product Procureur zonder been is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De procureur of varkensnek wordt gesneden uit de voorbout. Varkensnek is een geliefd stuk voor rollades.

Procureur is minder duur, maar wel zeer sappig en daarom heerlijk als braadstuk met maximale smaak. Lekker lang laten garen, dan is de procureur op zijn best.

Ook is het de basis van pulled pork, een heerlijke Amerikaanse lekkernij.

Basis bereiding:

een flinke procureur (500 tot 750 gram)
150 gram boter
2 dl water
2 eetlepels olijfolie
peper
zout
Bereiding:

Zorg ervoor dat de procureur voor het braden op kamertemperatuur is, dus haal het minimaal een half uur voor gebruik uit de koelkast. Dep het vlees met een stuk keukenpapier droog en bestrooi het rondom, naar smaak, met peper en zout. Verwarm de oven voor op 150 graden. Smelt in een braadpan de boter, voeg hier ook de olijfolie aan toe om te voorkomen dat de boter verbrand. Als het schuim van de boter is verdwenen kun je de procureur rondom dichtschroeien. Zodra het vlees rondom dicht is zet je het vuur laag en voeg je voorzichtig het water toe. Sluit de braadpan met een zwaar deksel en plaats het geheel in de oven. Braad het vlees in 30 tot 45 minuten rosé tot gaar. Laat na het braden het vlees nog een 10 minuten rusten in aluminiumfolie.
€ 16.45
Verpakt per:
 
Procureur met been ongesneden
Procureur met been ongesneden
Het product Procureur met been ongesneden is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De Procureur is de nek van het Varken. Procureur heeft een donker roze kleur, is overal goed doorregen en heeft geen vet of huid buitenop. De varkensnek is nooit droog en heeft erg veel smaak. Procureur leent zich uitermate goed voor slow cooking. Het vlees wordt hierbij een lange tijd op zeer lage temperatuur gegaard, waarbij het mooi rosé en sappig wordt en tegelijk zijdezacht van structuur blijft.


Basis bereiding:
Ingrediënten:

een flinke procureur (500 tot 750 gram)
150 gram boter
2 dl water
2 eetlepels olijfolie
peper
zout
Bereiding:

Zorg ervoor dat de procureur voor het braden op kamertemperatuur is, dus haal het minimaal een half uur voor gebruik uit de koelkast. Dep het vlees met een stuk keukenpapier droog en bestrooi het rondom, naar smaak, met peper en zout. Verwarm de oven voor op 150 graden. Smelt in een braadpan de boter, voeg hier ook de olijfolie aan toe om te voorkomen dat de boter verbrand. Als het schuim van de boter is verdwenen kun je de procureur rondom dichtschroeien. Zodra het vlees rondom dicht is zet je het vuur laag en voeg je voorzichtig het water toe. Sluit de braadpan met een zwaar deksel en plaats het geheel in de oven. Braad het vlees in 30 tot 45 minuten rosé tot gaar. Laat na het braden het vlees nog een 10 minuten rusten in aluminiumfolie.

Serveren:

Snijd de procureur in dunne plakken en serveer met een saus of jus
€ 15.39
Verpakt per:
 
Rib Roast
Rib Roast
Het product Rib Roast is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De ribroast is een heerlijk stukje vlees om per rib te bakken of aan een stuk te garen. Dit stuk vlees kan zowel van rund als varken geleverd worden.
€ 8.23
Verpakt per:
 
Hamschijf
Hamschijf
Het product Hamschijf is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Van de varkensschouder die niet wordt uitgebeend worden dikke plakken gesneden. Het been wordt op de juiste plek afgezaagd. Ze worden afgesneden met een rand spek en ook het zwoerd blijft er aan zitten. Het spek maakt de hamlap dan wat minder droog en het been geeft een heel specifieke smaak. Je kunt ze uitstekend bakken in de koekenpan, maar ook op de barbecue of in de snert.

Bekijk ons Kant en Klare Snertpakket
€ 7.56
Verpakt per:
 
Bovenbeen
Bovenbeen
Het product Bovenbeen is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Kent u het toch wel bekende Eisbein? Dit wordt gemaakt van een vergeten stuk vlees, namelijk het bovenbeen van het varken. Het is de kleine vlezige achterpoot van het varken. Het vlees is zeer zacht en smaakvol maar vraagt wel een lange gaartijd. Het vlees zal, na bereiding, makkelijk loslaten van het bot. Het is het geduld zeker waard.

NB: Houdt u van gemak? Onze slager heeft ook eisbein voor u klaargemaakt. U vindt deze onder eisbein.

Leuk en lekker recept om een keertje te maken. U kunt met de voorbereidingen het beste een dag van te voren beginnen. Kunnen de kruiden van de marinade lekker intrekken.
Recept op onze site: Eisbein zelf maken.

Het is ook een veel gebruikt stuk vlees voor de bereiding van uw eigen heerlijke erwtensoep. Zie ook ons Snertpakket
€ 13.65
Verpakt per:
 
Schouders met bot
Schouders met bot
Het product Schouders met bot is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Varkensschouder (ook bekend als
€ 5.98
Verpakt per:
 
Rookworst fijn
Rookworst fijn
Het product Rookworst fijn is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Heerlijke rookworst gemaakt van puur varkensvlees van de varkens die buiten lopen. De ouderwetse manier van roken gebeurt op eiken- en beukenhout. Door de milde (fijne) structuur proeft u echte rookworst smaak. De worst is nog vers en dus niet voorgegaard. Door de speciale vacuüm verpakking heel goed in de vriezer te bewaren.

Mooie dunne plakjes en schuin afsnijden. Heerlijk te serveren bij een stamppot.

Deze worst is ambachtelijk bereid in onze eigen worstmakerij VanOnzeBoer en nog steeds volgens de oude familie recepten.

Deze verse rookworst maak je gaar door hem in koud water op te zetten en ongeveer 35-40 minuten te wellen(garen) in net niet kokend water (80 C). Laat het water écht niet teveel borrelen, want dan knapt het velletje van de worst en lopen de overheerlijke sappen eruit. En...let op, rookworst moet ook rusten onder een laagje folie, de sappen kunnen zich dan verspreiden en dat komt de smaak van deze ambachtelijke rookworst zeker ten goede.
€ 4.09
Verpakt per:
 
Rookworst middel
Rookworst middel
Het product Rookworst middel is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Heerlijke rookworst gemaakt van puur varkensvlees van de varkens die buiten lopen. De ouderwetse manier van roken gebeurt op eiken- en beukenhout. Door de middel fijne structuur proeft u echte rookworst smaak. De worst is nog vers en dus niet voorgegaard. Door de speciale vacuüm verpakking heel goed in de vriezer te bewaren.

Mooie dunne plakjes en schuin afsnijden. Heerlijk te serveren bij een stamppot.

Deze worst is ambachtelijk bereid in onze eigen worstmakerij VanOnzeBoer en nog steeds volgens de oude familie recepten.

Deze verse rookworst maak je gaar door hem in koud water op te zetten en ongeveer 35-40 minuten te wellen(garen) in net niet kokend water (80 graden). Laat het water écht niet teveel borrelen, want dan knapt het velletje van de worst en lopen de overheerlijke sappen eruit. En...let op, rookworst moet ook rusten onder een laagje folie, de sappen kunnen zich dan verspreiden en dat komt de smaak van deze ambachtelijke rookworst zeker ten goede.
€ 4.09
Verpakt per:
 
gerookt spek
gerookt spek
Het product gerookt spek is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Een mooi dondergekleurd stuk spek, precies zoutgenoeg en mooi mager gerookt buikspek vanons eigen buitenvarken. Heerlijk voor uw pannenkoeken, leuk op brood, prima te gebruiken voor uitsmijters, quiche Lorraine enzovoort. Ongesneden, zodat u uw fantasie de vrije loop kunt laten!
€ 5.63
Verpakt per:
 
Gerookt spek blokjes
Gerookt spek blokjes
Het product Gerookt spek blokjes is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Spek wordt veelal gerookt om de smaak te verrijken en ook om het conserveringsproces te versnellen. Ons spek wordt droog gepekeld.
Gerookt spek wordt verkregen door deze in een afgesloten ruimte boven smeulende houtsnippers te drogen en te roken.
€ 12.14
Verpakt per:
 
Gerookt spek plakjes dik gesneden
Gerookt spek plakjes dik gesneden
Het product Gerookt spek plakjes dik gesneden is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
€ 3.87
Verpakt per:
 
Vet gezouten spek blokjes
Vet gezouten spek blokjes
Het product Vet gezouten spek blokjes is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
€ 11.75
Verpakt per:
 
Buffet hammetje
Buffet hammetje
Het product Buffet hammetje is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
€ 35.79
Verpakt per:
 
grillworst
grillworst
Het product grillworst is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Grilworst is, kort gezegd, een gegrilde gekookte worst. Dat klinkt heel simpel en dat is het eigenlijk ook. Er zijn alleen wat aanpassingen
doorgevoerd aan de manier van produceren, de gebruikte darm (omhulsel) en de samenstelling van de kruiden. De laatste jaren is de grilworst sterk in populariteit gestegen. Onze grilworst heeft een uniek, zeer gewaardeerd recept dat onze slager zelf heeft bedacht.

Grilworst kan zowel koud als licht verwarmd gegeten worden.
€ 11.09
Verpakt per:
 
Grillworst met kaas
Grillworst met kaas
Het product Grillworst met kaas is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Grilworst is, kort gezegd, een gegrilde gekookte worst met daaraan toegevoegd kleine stukje kaas. Dat klinkt heel simpel en dat is het eigenlijk ook. Er zijn alleen wat aanpassingen
doorgevoerd aan de manier van produceren, de gebruikte darm (omhulsel) en de samenstelling van de kruiden. De laatste jaren is de grilworst sterk in populariteit gestegen. Onze grilworst heeft een uniek, zeer gewaardeerd recept dat onze slager zelf heeft bedacht.

Grilworst kan zowel koud als licht verwarmd gegeten worden.
€ 11.09
Verpakt per:
 
Boeren leverworst grof
Boeren leverworst grof
Het product Boeren leverworst grof is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
€ 5.93
Verpakt per:
 
Droge worst Knoflook
Droge worst Knoflook
Het product Droge worst Knoflook is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Op traditionele wijze maakt De worstmaker droge worst volgens uniek recept. Worst waarin je de passie en de liefde voor het vak proeft en waar kwaliteit gewoon de standaard is. De worst wordt ambachtelijk bereid, handmatig geknoopt en 10 dagen op natuurlijke wijze gerijpt. Het vlees is afkomstig van Beter Leven Keurmerk 3* Livar varkensvlees.Voor dit product is 185 gram vlees gebruikt.
Vrij van toegevoegde allergenen.
Minimaal 1 dag voor consumptie uit de verpakking halen.

Ingrediënten: varkensvlees; nitrietzout (E250); keukenzout; kruiden; specerijen; dextrose; antioxidant: natriumascorbaat; bacteriecultuur
€ 5.95
Verpakt per:
 
Droge worst Kruidnagel
Droge worst Kruidnagel
Het product Droge worst Kruidnagel is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Op traditionele wijze maakt De worstmaker droge worst volgens uniek recept. Worst waarin je de passie en de liefde voor het vak proeft en waar kwaliteit gewoon de standaard is. De worst wordt ambachtelijk bereid, handmatig geknoopt en 10 dagen op natuurlijke wijze gerijpt. Het vlees is afkomstig van Beter Leven Keurmerk 3* Livar varkensvlees.

Voor dit product is 185 gram vlees gebruikt.
Vrij van toegevoegde allergenen.
Minimaal 1 dag voor consumptie uit de verpakking halen.
€ 5.95
Verpakt per:
 
Droge worst Venkel
Droge worst Venkel
Het product Droge worst Venkel is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Op traditionele wijze maakt De worstmaker droge worst volgens uniek recept. Worst waarin je de passie en de liefde voor het vak proeft en waar kwaliteit gewoon de standaard is. De worst wordt ambachtelijk bereid, handmatig geknoopt en 10 dagen op natuurlijke wijze gerijpt. Het vlees is afkomstig van Beter Leven Keurmerk 3* Livar varkensvlees.

Voor dit product is 185 gram vlees gebruikt.
Vrij van toegevoegde allergenen.
Minimaal 1 dag voor consumptie uit de verpakking halen.

Ingrediënten:
varkensvlees; nitrietzout (E250); keukenzout; kruiden; specerijen; dextrose; antioxidant: natriumascorbaat; bacteriecultuur
Voor dit product is 185 gram vlees gebruikt.
€ 5.95
Verpakt per:
 
Droge worst Naturel
Droge worst Naturel
Het product Droge worst Naturel is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
€ 5.95
Verpakt per:
 
Droge worst drie smaken
Droge worst drie smaken
Het product Droge worst drie smaken is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Heerlijk van iedere smaak één.

In de smaken Kruidnagel, Knoflook en Venkel voor de liefhebber van échte droge worst.

Op traditionele wijze maakt De worstmaker droge worst volgens uniek recept. Worst waarin je de passie en de liefde voor het vak proeft en waar kwaliteit gewoon de standaard is. De worst wordt ambachtelijk bereid, handmatig geknoopt en 10 dagen op natuurlijke wijze gerijpt. Het vlees is afkomstig van Beter Leven Keurmerk 3* Livar varkensvlees.

Voor dit product is 185 gram vlees gebruikt.
Vrij van toegevoegde allergenen.
Minimaal 1 dag voor consumptie uit de verpakking halen.

Ingrediënten:
varkensvlees; nitrietzout (E250); keukenzout; kruiden; specerijen; dextrose; antioxidant: natriumascorbaat; bacteriecultuur
Voor dit product is 185 gram vlees gebruikt.
€ 16.95
Verpakt per:
 
Sameneenkoekopen
The Feedback Company
9.6
Gemiddelde score op basis van: 2401 stemmen