Posted on: 22-02-2022 | Door: Kirsten | Categorie : Onze Boeren
Onze Kaasboer

Sinds 1980 bestaat de Kaasboerderij Weenink, inmiddels van vader en zoon Johannes. Het is een melkvee bedrijf met ruim 100 melkkoeien. Zij verwerken het grootste gedeelte van de melk tot kaas en andere zuivel. Kleinschalig rechtstreeks voor u, de consument. Ook hier is de gehele keten in eigen hand, van gras tot kaas zogezegd.

Zeer belangrijk: een hoog dierenwelzijn niveau en een prachtig assortiment kazen van een onderscheidende kwaliteit.

Dierenwelzijn van het hoogste niveau
De koeien op boerderij Weenink hebben de gelegenheid om de hele dag buiten te lopen of wanneer ze daar de voorkeur aan geven te liggen in een ruime licht open stal. De koeien worden twee keer per dag gemolken, door een robot. Dat klink afstandelijk en onvriendelijk maar niets is minder waar. Op deze manier bepaalt de koe zelf wanneer zij gemolken wil worden. Dus niet allemaal in de rij bij zons op- en ondergang . Na het melken wordt de koe beloond met wat lekker brokjes. Voor de rest zijn de koeien gras gevoerd.

kaas laten rijpen

Ambachtelijke kaasboerderij
De kaas VanOnzeBoer wordt nog steeds volgens ambachtelijke traditie en van eigen melk gemaakt. Zo weet u precies waar alle ingredienten van de kaas en de kaas op zich vandaan komt. De lekkerste kaas komt van koeien die de hele dag gras kunnen eten, daar zijn zij helemaal van overtuigd. Inmiddels hebben wij een prachtig assortiment. Zo is er natuurlijk de Goudse, Leidse en Maasdammer van jong tot oud brokkel. Maar kunt u ook een keuze maken uit de overheerlijke kruidenkazen. Niet alleen de standaard kazen als brandnetel en komijn maar wat dacht u van lavendel, olijf of fenegriet. Allemaal even lekker.... als u van kaas houdt natuurlijk. 

Neem een kijkje op de boerderij en zie hoe deze kaas gemaakt wordt .

Bestel hier uw kaas en wij voegen het toe aan uw vleespakket. 

Ingrediënten


Dit heb je nodig:

Bereiding


En zo maak je het:
Door Kirsten op 22-02-2022