Posted on: 01-02-2022 | Door: Kirsten | Categorie : Bereiding tips
Vlees bakken

Wanneer u een mooi stukje vlees en de juiste pan heeft gekozen. Kan het bakken en braden beginnen.
Hier volgen enkele tips waar u eventjes op kunt letten voor het behalen van een nog beter resultaat.

Natuurlijk vraagt iedere vleessoort zo zijn eigen bereiding. Maar er zijn basis regels die eigenlijk altijd van toepassing zijn. Zeker de moeite waard om rekening mee te houden want ze maken van een doorsnee stukje vlees, een perfect stukje vlees. Het begint met het vlees dat u koopt. Wilt u puur vlees met een fantastisch bite en smaak dan bestelt u vlees VanOnzeBoer. Laten we er vanuit gaan dat u een mooi stuk vlees in uw koelkast
heeft liggen.  

Zo bakt u een mooi stukje vlees op dé perfecte manier 

Zorgt u ervoor dat het vlees op kamertemperatuur komt. Leg het daarom zeker 1 uur van te voren afgedekt op een bord in uw keuken. Dit zorgt ervoor dat tijdens de bereiding de warmte sneller bij de kern van het vlees komt, waardoor het vlees niet uitdroogt en dus mals blijft. 

  • Kies de juiste pan. In een te grote pan zal het bakmiddel eerder verbranden. In een te kleine pan kunt u het vlees niet helemaal plat op de bodem leggen en zal het vlees daardoor niet gelijkmatig gebakken kunnen worden.
    Ook wordt het bakmiddel op deze manier gelijkmatig verwarmd en zal er niet een deel heter dan het andere deel zijn. Gebruikt u boter zorg er dan voor dat deze is uitgebruisd. 
  • Bak nu het vlees aan beide zijden tot een mooi bruin krokant laagje, dus niet te snel omdraaien. Hierna het vuur wel weer lager zetten.

  • Blijf tijdens het garen van het vlees, het vlees over de bodem van de pan schuiven. Prik nooit met een vork in het vlees. Gebruik voor het werken met vlees in de pan altijd een spatel.
  • Ook hier is het gebruik van een kerntemperatuurmeter enorm handig. Bekijk voor de juiste temperatuur onze kerntemperaturen lijst.
  • Heeft u geen meter, gebruik dan uw hand. Door u vingers op deze manier te plaatsen meet u de gaarheid van het vlees.

 

foto hand

 

 

 

  • Laat het vlees 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Waarom het vlees laten rusten? De sappen in het vlees bestaan deels uit water en gekookte eiwitten. Wanneer u nu na het bakken het vlees laat rusten, krijgen deze sappen een lagere temperatuur waardoor ze iets stroperiger worden. Bij het aansnijden loopt het sap dus minder snel uit het vlees en zal het daardoor sappiger en smaakvoller zijn.
  • Bestrooien met zout en peper naar smaak

 Maak gebruik van onze luxe standaard pakketten van gerijpt rundvlees of vlees van onze buitenvarkens. Zelf een pakket samenstellen kan ook!

Ingrediënten


Dit heb je nodig:

Bereiding


En zo maak je het:
Door Kirsten op 01-02-2022