Posted on: 26-06-2020 | Door: Kirsten | Categorie : Wijn
De wijngaard staat in bloei
De Wijngaard Hof van Twente in Bentelo van Roelof en Ilse Visscher staat in bloei! Vanaf 13 mei 2020 beslaat de wijngaard 6,5ha. 13 mei 2000 is de eerste 2,5 hectare aangeplant en op 13 mei 2020 werd de laatste ha toegevoegd. Blauwe en witte druiven; goed voor 25.000 liter rode, witte en rosé wijnen.

 

Juni is de bloeimaand, zo ook in de wijngaard. De warme en natte maand heeft voor een enorme groeispurt gezorgd. Van de voorjaarsvorst half mei is nauwelijks nog iets te zien, alhoewel je op bepaalde plekken minder druiven kunt waarnemen. De uitlopers zorgen voor veel, maar dankbaar werk. We dunnen uit, we halen uitlopers van de stammen, en we binden op: we proberen de gaard in toom te houden. Ondertussen geuren de bloeisels van de druiven...

 

Het nieuwe wijnterras groeit daarnaast ook gestaag. Op de travertin tegels, tussen de nieuwe olijfbomen en aangeplante lavendel kijken we prachtig uit over de bloeiende wijngaard en wanen we ons in Mediterrane sferen.
Maar dan gewoon in Bentelo.

 

1 juni zijn de hotels weer open en dat merken we duidelijk. Vele toeristen, vooral uit het Westen, weten de weg naar de wijngaard te vinden en nemen een kijkje in de wijngaard. Uiteraard worden de Twentewijnen geproefd op het terras of in de wijnkelder. De wijngaard leeft!

 

Bekijk onze wijnen

Ingrediënten


Dit heb je nodig:

Bereiding


En zo maak je het:
Door Kirsten op 26-06-2020