Posted on: 18-08-2021 | Door: Kirsten | Categorie : Bereiding tips
Vlees snijden doet u zo

Wanneer u mooi vlees heeft gekocht wilt u het ook uiterst zorgvuldig bereiden om er op die manier maximaal van te genieten.Het snijden van vlees in mooie plakken of stukken is aan bepaalde regels gebonden. Om nog meer van uw vlees te genieten is het een must om dit te weten. Zie het als een kleine masterclass vlees snijden of wel  trancheren.

Voorbereiding

Het is van groot belang dat u een scherp mes gebruikt. Dit mag geen gekarteld mes zijn.
Is het mes niet scherp genoeg dan zult u het vlees stuk trekken. Laat het mes slijpen bij een goede slijper. U kunt, wanneer u een beetje handig bent, het mes scherp houden door gebruik te maken van een aanzetstaal. 

 

snijrichting vlees

De draad van het vlees

Voor dat u het vlees gaat snijden is het belangrijk dat u de draad van het vlees bepaald. De draad van het vlees is de richting waarop u ziet dat vezels lopen. Vezels van het vlees lopen allemaal in dezelfde richting. Snijdt u het vlees in dezelfde richting als dat de vezels lopen dan snijdt u eigenlijk allemaal lange spiervezels, snijdt u dwars op de draad dan worden deze lange vezels in kortere stukken gesneden waardoor u het vlees als veel malser ervaart. U kunt zich dus wel voorsdtellen dat dit echt een verschil maakt.

  • Voor het bakken vlees 30 minuten op temperatuur laten komen
  • Vlees na het bakken 10 minuten laten rusten, de sappen verdelen zich nu weer goed door het vlees, waardoor er minder sap uit het vlees verdwijnt wanneer u gaat snijden.
  • Zorg dat uw snijplank goed vast op de ondergrond ligt tijdens het snijden zodat u een mooie snede kunt maken (tip: een vochtig vaardoekje eronder wil helpen)
  • Tijdens het snijden niet op het vlees drukken, hiermee drukt u de sappen uit het vlees. Omsluit het vlees met uw vingers en laat het mes het werk doen. 
  • Serveer het vlees op een warm bord, dit zorgt ervoor dat het niet te snel afkoeld, een paar druppeltjes bakvet maakt het helemaal af.

Probeert u eens een onbekend stukje vlees. Voeg het toe aan uw rundvleespakket, varkensvleespakket of stel zelf uw gehele pakket samen.

Succes gegarandeerd, eet smakelijk!

 

 

Ingrediënten


Dit heb je nodig:

Bereiding


En zo maak je het:
Door Kirsten op 18-08-2021