Chat with us, powered by LiveChat

VanOnzeBoer

Categorie: Zo gemaakt
Kip vlinderen doet u zo
Posted on: 30-03-2022 | Door: Kirsten | Categorie : Zo gemaakt

Gevlinderde kip - het geheim van een perfect geroosterde kip

Wanneer u een hele kip op de BBQ klaarmaakt, of in de koekenpan, komt u wel eens bedrogen uit. Gedurend het klaarmaken kijkt u naar een mooie goudbruine kip. De verwachtingen zijn hoog. maar helaas, het resultaat valt tegen. Zeker wanneer u geen kerntemperatuurmeter gebruikt. De goudbruine kip blijkt van binnen erg droog te zijn geworden terwijl de poten mooi gaar en mals zijn. Ook omgekeerd is vaak het geval. Mooie filletjes maar de poten zijn nog rood en laten niet los van het bot. Het blijkt dus toch wel een kunst om een hele kip mooi te bereiden.

 


Door Colette Beyne op 30-03-2022
Karbonades, meest bekende varkensvlees
Posted on: 31-01-2022 | Door: Kirsten | Categorie : Zo gemaakt

Karbonades zijn er in verschillende soorten, maar wat zijn eigenlijk de verschillen en de daarbij behorende bereidingswijzen. In dit blog geven wij u meer informatie.


Door Colette Beyne op 31-01-2022
Gehakt, wat eet u eigenlijk?
Posted on: 28-10-2021 | Door: Kirsten | Categorie : Zo gemaakt

Woensdag gehaktdag!

Vroeger, begon de traditionele slager zijn werkweek met het slachten (maandag). De dag erna, op dinsdag, werden de karkassen uitgebeend en verdeeld tot verschillende stukken vlees. Bij dat snijwerk bleef echter altijd een restje vlees over, en samen met de delen die minder in trek waren ging het restvlees de gehaktmolen in. Vervolgens werd op woensdag het gehakt verkocht.

Maar dat is nog niet alles. In 1949 schreef het Nederlands Slagersvak een prijsvraag uit. Wie de beste slogan bedacht, won maar liefst 25 gulden! Dit werd - u raad het al - Woensdag Gehaktdag!


Door Colette Beyne op 28-10-2021
Cranberries van Terschelling
Posted on: 13-10-2021 | Door: Kirsten | Categorie : Zo gemaakt

Hoe een uitheemse plantensoort bij OnzeBoer in een potje komt? Dat verhaal gaat een heel eind terug. Al eeuwen geleden wisten Indianen dat cranberries voor uiteenlopende doeleinden gebruikt kunnen worden. Naast het eten van Cranberries werd ook het sap van de cranberries gebruikt. Niet alleen om te drinken maar ook om akelige vleeswonden mee te reinigen. Kolonisten zagen deze voordelen ook en zo begon de lange historie van de Cranberry.


Door Colette Beyne op 13-10-2021
Kip in stukken verdelen
Posted on: 24-06-2021 | Door: Kirsten | Categorie : Zo gemaakt

Een hele kip snijden in acht delen. Heerlijk zo’n verse kip VanOnzeBoer. Lekker in zijn geheel te bereiden of in een gerecht waarbij versneden delen wenselijk zijn. Maar hoe kunt u die nu het beste in stukken snijden. Het is makkelijker dan u denkt. Wanneer u voelt op de te snijden plekken, kunt u voelen waar u het beste kunt snijden. Klinkt wellicht nu nog onduidelijk maar als u de stappen volgt snapt u wat ik bedoel.


Door Colette Beyne op 24-06-2021
Airfryer baktijden en bereidingstijden
Posted on: 20-05-2021 | Door: Kirsten | Categorie : Zo gemaakt

Wanneer u de airfryer alleen nog maar gebruikt voor het klaarmaken voor snelle afbakbroodjes, frietjes of snacks, mist toch wat. Het klaarmaken van vlees in de airfryer levert u in een mum van tijd een restaurantwaardig stukje vlees. Ook het mooie kwaliteit vlees VanOnzeBoer.nl kan in de airfryer klaargemaakt worden. Door de egale verwarming rondom het vlees krijgt u een mals stukje mooi gegaard vlees met een krokant korstje.


Door Colette Beyne op 20-05-2021
Zelf een Roux maken, wel zo lekker
Posted on: 06-10-2020 | Door: Kirsten | Categorie : Zo gemaakt

Herfst is de tijd van de gebonden soepen en sauzen

Wat een gebonden soep en een overheerlijke ragout met elkaar overeen hebben is het feit dat beiden gebonden worden door een roux. Nee, we gebruiken geen bindmiddel uit een pakje maar maken hiervoor zelf een roux.


Door Colette Beyne op 06-10-2020
Colette Beyne

Colette Beyne

Als klein meisje stond ik in restaurants bijna met mijn neus op de tafeltjes van andere mensen om te zien wat zij aten en was ik vaak in keukens te vinden om niets te missen van wat iemand aan het koken was..

Sameneenkoekopen
The Feedback Company
9.6
Gemiddelde score op basis van: 1790 stemmen