Chat with us, powered by LiveChat

VanOnzeBoer

Categorie: Onze Boeren
Kaas oet Twente
Posted on: 10-11-2022 | Door: Kirsten | Categorie : Onze Boeren

Twente is machtig mooi

Prachtige heidevelden langs de kronkelende Dinkel. Wanneer u er wandelt kijkt u uw ogen uit. Een sfeervol coulisselandschap vol kenmerkende houtwallen. Neemt er alle tijd voor een kop koffie met krentenwegge. Zegt er ‘joa joa’ wanneer je eigenlijk ‘nee’ bedoelt. En je bent er altijd welkom… maar dan moet je wel achterom. 

Vanuit dat kleine – maar oh zo mooie – stukje Oost-Nederland maken boeren Luc, Gerard, Jan, Erik, Martin en Frans, onze nieuwe kazen,  Kaas oet Twente. Van zes families met allen een eigen boerderij. Samen delen ze de passie voor het vak en de trots voor de mooie unieke streek. Met de melk van eigen koeien maken ze de meest smaakvolle kazen. Of hoe zij ‘t liever zeggen: donders lekkere kees.

Al generaties lang grazen hun eigen koeien in de Twentse weilanden. Van boeren hebben we dus al heel wat kaas gegeten. En als het aan hun ligt zijn ze nog lang niet uitgemolken. Zo wordt de schoonheid van onze regio behouden. En laten we u proeven van Twente. Ons machtig mooie Twente.

 

 


Door Colette Beyne op 10-11-2022
Onze Kaasboer
Posted on: 22-02-2022 | Door: Kirsten | Categorie : Onze Boeren

Sinds 1980 bestaat de Kaasboerderij Weenink, inmiddels van vader en zoon Johannes. Het is een melkvee bedrijf met ruim 100 melkkoeien. Zij verwerken het grootste gedeelte van de melk tot kaas en andere zuivel. Kleinschalig rechtstreeks voor u, de consument. Ook hier is de gehele keten in eigen hand, van gras tot kaas zogezegd.

Zeer belangrijk: een hoog dierenwelzijn niveau en een prachtig assortiment kazen van een onderscheidende kwaliteit.


Door Colette Beyne op 22-02-2022
Colette Beyne

Colette Beyne

Als klein meisje stond ik in restaurants bijna met mijn neus op de tafeltjes van andere mensen om te zien wat zij aten en was ik vaak in keukens te vinden om niets te missen van wat iemand aan het koken was..

Sameneenkoekopen
The Feedback Company
9.6
Gemiddelde score op basis van: 2401 stemmen