Chat with us, powered by LiveChat

Colette Beyne - Culinair Expert

Gegrilde speklapjes met tomatenketchup en zomerse venkelsalade
Posted on: 17-09-2018 | Door: Colette Beyne | Categorie : Varkensvlees
Het vlees van Samen een varken kopen is afkomstig van het type Pietrain x Normaal, echte buitenvarkens. De biggen worden op de boerderij geboren en groeien op bij hun moeder. Als het even kan leven de varkens het hele jaar buiten in de weide en de modderpoel met vijver.

Door Colette Beyne op 17-09-2018
Saté met grove pindasaus en gado gado
Posted on: 12-07-2018 | Door: Colette Beyne | Categorie : Varkensvlees
Schouderkarbonades worden veel gegeten in Nederland. Ik eet ze zelf ook graag, liefst van de grill. Naast grillen kun je karbonades uiteraard bakken in de koekenpan of stoven in een saus met bier of mosterd bijvoorbeeld. Mijn Indonesische vrienden en familieleden echter gebruiken het liefst schouderkarbonade voor sappige saté! Het vlees (zonder bot) wordt in kleine stukjes gesneden, gemarineerd, dicht op elkaar aan pennen geregen en geroosterd.

Door Colette Beyne op 12-07-2018
Gevulde Hamlapjes
Posted on: 28-06-2018 | Door: Colette Beyne | Categorie : Varkensvlees
Het vlees van Samen een varken kopen is afkomstig van het type Pietrain x Normaal. Het zijn echte buitenvarkens, die de hele dag lekker in de wei kunnen lopen en in de modder rollen. Het vlees is daardoor lekker stevig en heeft een volle smaak. Het fijne is ook dat het vlees geen water bevat en dus niet krimpt in de pan.

Door Colette Beyne op 28-06-2018
Biefpuntjes met chimichurri
Posted on: 18-06-2018 | Door: Colette Beyne | Categorie : Rundvlees
Eén van de redenen waarom ik zo enthousiast ben over Samen een koe kopen is, dat al het vlees van de dieren wordt gebruikt. Er wordt niets verspild. De slager snijdt het vlees na het uitbenen zó uit, dat er 36-40 gelijke samengestelde pakketten gemaakt kunnen worden. Daarbij blijven resten over, die ook weer gebruikt worden.

Door Colette Beyne op 18-06-2018
Kemperlandhoen met citroen en salie
Posted on: 07-05-2018 | Door: Colette Beyne | Categorie : Kip
Alweer heel wat jaren geleden maakte ik kennis met Herman Kemper, de man achter deze fantastische, biologische kip uit de Achterhoek. Hij kan je daar als geen ander enthousiast voor maken, maar in dit geval is proeven pas echt geloven. Het stevige vlees s

Door Colette Beyne op 07-05-2018
Provençaals stoofvlees
Posted on: 30-03-2018 | Door: Colette Beyne | Categorie : Rundvlees
Veel mensen denken dat je van hacheevlees eigenlijk alleen maar hachee kunt maken. Maar niets is minder waar! Het woord hachee komt van het Franse woord voor hakken: hacher. Het gaat dus om blokjes vlees, van het rund. En die kun je ook prima gebruiken om

Door Colette Beyne op 30-03-2018
Colette Beyne

Colette Beyne

Als klein meisje stond ik in restaurants bijna met mijn neus op de tafeltjes van andere mensen om te zien wat zij aten en was ik vaak in keukens te vinden om niets te missen van wat iemand aan het koken was..

Sameneenkoekopen
The Feedback Company
9.6
Gemiddelde score op basis van: 2432 stemmen