Posted on: 05-07-2021 | Door: Kirsten | Categorie :
Varkensvlees is lekker, veelzijdig en vol voedingswaarde

Hoe vaak eet u varkensvlees? Een smakelijke saucijs, een mals varkenshaasje of knappig uitgebakken spek? Varkensvlees geeft een aanzienlijke bijdrage wanneer het gaat om eiwitten, vitamines en mineralen die we allemaal dagelijks nodig hebben.

 

Varkensvlees niet meer zoals vroeger

Veel mensen vinden het varkensvlees uit de supermarkt niet meer de moeite waard. De smaak is minimaal en de structuur is papperig. Het vlees van de varkens VanOnzeBoer is daar dan ook totaal niet mee te vergelijken. Mocht u een liefhebber van varkensvlees zijn en aarzelt u, dan adviseer ik u het echt eens te proberen. Bij het proeven ervan zal ook u absoluut positief verrrast zijn. Varkensvlees is en blijft toch een goede aanvulling op van een gezonde voeding. En toch eten wij Nederlanders gemiddeld 6 keer per week varkensvlees. Best vaak.

 

Varkensvlees een belangrijk onderdeel van een gezonde voeding

Het is niet voor niets dat vegetariërs soms op doktersadvies toch weer wat vlees moeten gaan eten. Neem nu vitamine B12, deze vinden we alleen in dierlijke producten en is erg belangrijk voor de goede werking van ons zenuwstel en om onder andere bloedarmoede te voorkomen. Qua mineralen is varkensvlees een goede leverancier van zink. Zink is in uw lichaam een onderdeel van belangrijke enzymen, die nodig zijn om allerlei lichaamsprocessen goed te laten verlopen. Denk hierbij aan de stofwisseling, uw afweersysteem en bijvoorbeeld het helen van wondjes. Dat heerlijke stukje varkensvlees is dus een veelzijdige bijdrage aan uw voeding.

 

Varkens zijn geweldige dieren

Varkens zijn sociaal, gevoelig, aanhankelijk, grappig, communicatief en zindelijke dieren. Geen wonder dat er steeds meer hobby varkens komen. Of dat nu wel een goed idee is weet ik niet. Een varkens is geen hond en heeft zo haar eigen behoeften. Varkens hebben gezelschap nodig van soortgenoten en veel ruimte. Varkens zijn namelijk erg actieve dieren en hebben, anders dan we vaak zien, veel beweging nodig. Ze lopen, spelen, wroeten en zoelen de hele dag. Wat zoelen is? Lekker luieren in een modderbad. Varkens hebben net als alle dieren veel aandacht en een goede verzorging nodig. Varkens zijn niet slechts een handige - vuilnisbak - zoals je wel eens hoort. 

 

Robuuste buitenvarkens VanOnzeBoer

De varkens VanOnzeBoer zijn een kruising tussen het ras Pietrain en Gewoon varken. Het Pietrain varken geeft het meest smakelijkste varkensvlees. 
U kent wellicht het Bentheimer varken, ook zeer smaakvol maar dat is voor ons een te vet varken. Onze varkens behoren tot de meest gespierde varkens ter wereld, hebben lekkere dikke billen en zijn zeer herkenbaar aan de zwarte vlekken en de recht opstaande oren. De varkens zijn gekruist met een gewoon varken omdat het Pietrain varken van nature erg zenuwachtig is en een stressvrij buiten leven moeilijk te geven is. Zo is het precies goed.

 

Waarom is het varkensvlees VanOnzeBoer zo anders dan in de supermarkt

Allereerst natuurlijk vanwege de afkomst. Het Pietrain varkens is smakelijk en niet vet. Daarnaast leven de varkens hun hele leven buiten. Bewegen en liggen, eten en drinken, zijn binnen of buiten wanneer ze maar willen. Dit geeft de varkens de mogelijkheid om op een natuurlijke wijze langzaam te groeien. Nee de varkens VanOnzeBoer groeien op een natuurlijke manier tot stoere robuust gespierde dieren. Hierdoor geven zij vlees met een mooie stevige bite en toch sappig. Wij houden het vlees zoals het is puur. Juist doordat er niets aan toegevoegd wordt spat het niet in de pan en is het vlees na bereiding nog net zo groot als toen het de pan in ging.

Zo gaat dat voordat u geniet van een écht ouderwets stukje smaakvol varkensvlees, VanOnzeBoer.

 

 

 

Ingrediënten


Dit heb je nodig:

Bereiding


En zo maak je het:
Door Kirsten op 05-07-2021