SELECT id from recepten where naam = 'champignon roomsaus' champignon roomsaus || SEKK Recepten
champignon roomsaus
Bereiden in:
Voorbereiding: 0 minuten
Bereiding: 0 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 250 g champignons
  • cognac
  • 250 ml runderbouillon
  • 150 ml room
  • citroen
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 152x beoordeeld. Gem. beoordeling: 9.3
Recepten > Vegetarisch > champignon roomsaus

champignon roomsaus

Bereidingswijze

1Borstel de champignons vrij van zand en snijd het voetje bij.

Gedaan
2Snijd de champignons in stukken en bak ze in een klontje gesmolten boter.

Gedaan
3Blus de pan met een scheut cognac en laat inkoken.

Gedaan
4Bevochtig met de bruine fond of de jus van je vleesbereiding. Laat tot de helft inkoken.

Gedaan
5Voeg room toe tot de saus de gewenste dikte heeft.

Gedaan
6Kruid met peper, zout en enkele druppels citroensap.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.