SELECT id from recepten where naam = 'champignon roomsaus' champignon roomsaus || SEKK Recepten
champignon roomsaus
Bereiden in:
Voorbereiding: 0 minuten
Bereiding: 0 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 250 g champignons
  • cognac
  • 250 ml runderbouillon
  • 150 ml room
  • citroen
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 152x beoordeeld. Gem. beoordeling: 9.3
Recepten > Vegetarisch > champignon roomsaus

champignon roomsaus

Bereiding

1Borstel de champignons vrij van zand en snijd het voetje bij.

2Snijd de champignons in stukken en bak ze in een klontje gesmolten boter.

3Blus de pan met een scheut cognac en laat inkoken.

4Bevochtig met de bruine fond of de jus van je vleesbereiding. Laat tot de helft inkoken.

5Voeg room toe tot de saus de gewenste dikte heeft.

6Kruid met peper, zout en enkele druppels citroensap.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.