1 Spoel de aubergines af en prik ze op een paar plaatsen met een mes in. Rooster ze samen met de paprika onder de grillvlammen tot ze aan alle kanten verkoold zijn. Draai ze een paar keer om en doe ze in een kom. Dek af met een deksel tot het voldoende is afgekoeld om te snijden.
Gedaan2 Schil de verkoolde schil van de paprika’s, verwijder het klokhuis en de zaadjes en hak het vruchtvlees fijn. U kunt ze ook pureren in een keukenmachine.
Gedaan3 Schep het vruchtvlees van binnenuit de geroosterde aubergines en meng dit samen met de geroosterde paprika’s. Zet apart. Gedaan4 Fruit ondertussen in een pan de ui met een snufje zeezout, pepervlokken en een scheutje water glazig. Roer de knoflook en de tomaten erdoor en breek ze met een platte houten lepel.
Gedaan5 Roer de geroosterde paprika, aubergine, gerookte paprika en laurierblaadjes erdoor en breng aan de kook. Dek gedeeltelijk af met een deksel en kook tot de meeste sappen van de tomaten tot een dikke spread zijn gekookt, ongeveer 35 minuten.
Gedaan6 Voeg de gehakte peterselie toe en breng op smaak met meer zeezout en extra pepervlokken. Als u een fijnere spread wilt, kunt u het fijn stampen met een stamppotstamper.
Gedaan7 Serveer gekoeld om als spread te dienen of meng met volkoren noedels of in een koude pastasalade.
Opmerking: als u graag olijfolie in uw spread wilt gebruiken, zorg er dan voor dat u een koudgeperste variant gebruikt die u helemaal aan het einde toevoegt nadat de saus is gekookt.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Zacusca
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling