Steak in een kruidenjasje
Bereiding
1 Leg de minute steaks tussen plasticfolie en rol ze met een deegroller plat tot ze nog ca. 1 cm dik zijn.
2 Vermeng de broodkruimels met zout, peper en oregano. Klop het ei met een vork los. Wentel de steaks eerst door het ei, dan door de kruidenkruimels. Druk de kruimels goed aan.
3 Verhit in een pan 2 el olie. Braad daarin 2 steaks aan elke kant 4-5 min. bruin en houd ze warm. Verhit de rest
van de olie en braad daarin de andere steaks. Doe ze over op voorverwarmde
borden en bestrooi ze met peterselie.
Kooktips
Druk de broodkruimels goed op het vlees zodat ze tijdens het braden er niet af vallen.
Serveren
Serveer bij de steaks gepofte aardappelen met crème fraîche met kruiden en een gemengde salade met een vinaigrette.
Variatie:
U kunt verse broodkruimels heel goed met een keukenmachine maken. Doe 3-4 witte boterhammen in de keukenmachine en hak ze met een van de grote messen fijn. Als u een koffiemolen hebt, kunt u de boterhammen ook daarmee klein maken
Wist u dit?
Oregano is het 'wilde broertje' van majoraan. Oregano groeit als onkruid in zuidelijke landen. De smaak is intensiever dan de smaak van majoraan.