Satéstoofpotje
Bereiding
1 Snijd het vlees in dunne reepjes. Rasp de santen of snijd klein. Pel de ui en knoflook en snijd in kleine blokjes. Schil de gember en snijd klein.
2 Verhit de olie in een wok. Bak daarin ca. 3 min. de ui, knoflook en gember. Voeg de rundvleesreepjes toe en bak ze rondom bruin in ca. 4 min. Bestuif ze met kerriepoeder. Voeg de pindakaas en de chilisaus toe en roer goed door elkaar. Meng er de santen door en blijf roeren tot de santen zijn opgelost.
3 Meng er 300 ml. heet water door en breng het stoofpotje aan de kook. Voeg de suiker en het zout toe en laat nog 5 min. zachtjes koken. Roer af en toe om. Bestrooi met koriander en serveer heet.
Kooktips
Het vlees laat zich makkelijk snijden als u het voor gebruik 15 min. in de diepvries legt. Snij tegen de vezels in.
Variatie:
Laat de santen achterwege en gebruik in plaats hiervan een dubbele hoeveelheid pindakaas.
Serveren
Serveer hierbij gekookte langkorrelige rijst en geef een verfrissende zelfgemaakte kersencompote toe.
Wist u dit?
Koriander in Azië net zo gebruikt wordt als peterselie in de westerse keuken, heeft een intensieve smaak. Het kan eventueel vervangen worden door gladde peterselie.