1 Snijd het vlees in dunne reepjes. Rasp de santen of snijd klein. Pel de ui en knoflook en snijd in kleine blokjes. Schil de gember en snijd klein.
Gedaan2 Verhit de olie in een wok. Bak daarin ca. 3 min. de ui, knoflook en gember. Voeg de rundvleesreepjes toe en bak ze rondom bruin in ca. 4 min. Bestuif ze met kerriepoeder. Voeg de pindakaas en de chilisaus toe en roer goed door elkaar. Meng er de santen door en blijf roeren tot de santen zijn opgelost.
Gedaan3 Meng er 300 ml. heet water door en breng het stoofpotje aan de kook. Voeg de suiker en het zout toe en laat nog 5 min. zachtjes koken. Roer af en toe om. Bestrooi met koriander en serveer heet.
Kooktips
Het vlees laat zich makkelijk snijden als u het voor gebruik 15 min. in de diepvries legt. Snij tegen de vezels in.
Variatie:
Laat de santen achterwege en gebruik in plaats hiervan een dubbele hoeveelheid pindakaas.
Serveren
Serveer hierbij gekookte langkorrelige rijst en geef een verfrissende zelfgemaakte kersencompote toe.
Wist u dit?
Koriander in Azië net zo gebruikt wordt als peterselie in de westerse keuken, heeft een intensieve smaak. Het kan eventueel vervangen worden door gladde peterselie.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Satéstoofpotje
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling