1 Pel de sjalotjes en knoflookteentjes en snijd ze fijn. Maak de wortels goed schoon en snijd ze in plakjes. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Snijd het rundvlees in blokjes van 2,5 cm. Verhit de olie in een pan of wok. Bak daarin het spek uit.
Gedaan2 Voeg de sjalotjes en knoflook toe en bak ze kort mee. Doe het vlees erbij en braad het rondom aan tot het bruin is. Verstuif de bloem erover en bak 1 min mee. Voeg wijn, tomaten, wortels en laurierblaadjes toe. Laat het vocht op een hoog vuur inkoken. Zet het vuur dan lager.
Gedaan3 Laat alles nog 25 min. zachtjes koken. Voeg de lente-uitjes en champignons toe. Breng op smaak en laat nog 1 1/2 uur sudderen, tot het vlees zacht is. Verwijder de laurierblaadjes. Breng op smaak en serveer.
Kooktips
Braad het vlees op hoog vuur aan. Zo schroeit u het snel dicht en gaan de vleessappen niet verloren.
Serveren
Serveer er aardappelgratin bij of in boter gesmoorde krieltjes, en sperziebonen of groene asperges
Wist u dit?
Het loof van peentjes kunt u heel goed als kruid gebruiken. Spoel het kort af, dep het droog, snijd het fijn en strooi het over gestoomde groenten.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Boeuf Bourguignon
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling