SELECT id from recepten where naam = 'Boeuf Bourguignon' Boeuf Bourguignon || SEKK Recepten
Boeuf Bourguignon
Bereiden in: Pan of Wok
Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 120 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 600 g runderstooflappen, riblap en hachee vlees kan ook
  • 8 sjalotjes
  • 1 knoflookteentje
  • 2 wortels
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 100 g gerookt spek
  • 1 el olijfolie, 25 g bloem
  • 175 ml rode wijn
  • 1 pakje gezeefde tomaten (370 g)
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 bakje champignons
  • zout, zwarte peper
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

  • 495 kcal, 1955 kJ
  • 28 g vet
  • 36 g eiwit
  • 10 g koolhydraten
  • 3 g vezels

Geef je oordeel


Dit recept is 840x beoordeeld. Gem. beoordeling: 9.9
Recepten > Rund > Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Bereiding

1 Pel de sjalotjes en knoflookteentjes en snijd ze fijn. Maak de wortels goed schoon en snijd ze in plakjes. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Snijd het rundvlees in blokjes van 2,5 cm. Verhit de olie in een pan of wok. Bak daarin het spek uit.

2 Voeg de sjalotjes en knoflook toe en bak ze kort mee. Doe het vlees erbij en braad het rondom aan tot het bruin is. Verstuif de bloem erover en bak 1 min mee. Voeg wijn, tomaten, wortels en laurierblaadjes toe. Laat het vocht op een hoog vuur inkoken. Zet het vuur dan lager.

3 Laat alles nog 25 min. zachtjes koken. Voeg de lente-uitjes en champignons toe. Breng op smaak en laat nog 1 1/2 uur sudderen, tot het vlees zacht is. Verwijder de laurierblaadjes. Breng op smaak en serveer.

Kooktips

Braad het vlees op hoog vuur aan. Zo schroeit u het snel dicht en gaan de vleessappen niet verloren.

Serveren

Serveer er aardappelgratin bij of in boter gesmoorde krieltjes, en sperziebonen of groene asperges

Wist u dit?

Het loof van peentjes kunt u heel goed als kruid gebruiken. Spoel het kort af, dep het droog, snijd het fijn en strooi het over gestoomde groenten.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.