Boeuf Bourguignon
Bereiding
1 Pel de sjalotjes en knoflookteentjes en snijd ze fijn. Maak de wortels goed schoon en snijd ze in plakjes. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Snijd het rundvlees in blokjes van 2,5 cm. Verhit de olie in een pan of wok. Bak daarin het spek uit.
2 Voeg de sjalotjes en knoflook toe en bak ze kort mee. Doe het vlees erbij en braad het rondom aan tot het bruin is. Verstuif de bloem erover en bak 1 min mee. Voeg wijn, tomaten, wortels en laurierblaadjes toe. Laat het vocht op een hoog vuur inkoken. Zet het vuur dan lager.
3 Laat alles nog 25 min. zachtjes koken. Voeg de lente-uitjes en champignons toe. Breng op smaak en laat nog 1 1/2 uur sudderen, tot het vlees zacht is. Verwijder de laurierblaadjes. Breng op smaak en serveer.
Kooktips
Braad het vlees op hoog vuur aan. Zo schroeit u het snel dicht en gaan de vleessappen niet verloren.
Serveren
Serveer er aardappelgratin bij of in boter gesmoorde krieltjes, en sperziebonen of groene asperges
Wist u dit?
Het loof van peentjes kunt u heel goed als kruid gebruiken. Spoel het kort af, dep het droog, snijd het fijn en strooi het over gestoomde groenten.