Salade met kip en sinaasappel
Bereiding
1 Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Snijd de stronkjes kegelvormig uit de witlof en snijd de rest van de witlof in brede repen.
2 Pel de ui en snijd in ringen. Pel het knoflookteentje en pers uit. Schil de sinaasappels en snijd ze in dunne plakken. Vang daarbij het sap op.
3 Meng de sinaasappel, reepjes kip, witlof en uienringen voorzichtig door elkaar. Doe de olijfolie en knoflook in een pan en verwarm 1-2 min. Voeg het sinaasappelsap toe en laat het 1 min. zachtjes koken. Breng op smaak en roer er de bieslook door.
4 Verdeel de sla over 4 borden en schep er de kip-sinaasappelsalade op. Bedruppel gelijkmatig met de warme dressing en serveer direct. Geef er wit stokbrood bij of een stevig boerenbrood met kruiden of knoflook.
Kooktips
U kunt voor deze salade ook een kant-en-klaar gegrilde kip gebruiken. Verwijder dan het vel en snijd het vlees los van de botten.
Serveren
Serveer deze lekkere salade als licht lunchgerecht. Geef als dessert romige kwark met vers zacht fruit, bijvoorbeeld aardbeien.
Wist u dit?
Witlof, ook wel Brussels lof genoemd, behoort tot de familie der cichorei-achtigen. Het heeft een wat bittere smaak, werkt vocht afdrijvend en ontslakkend.