Waldorfsalade met kip
Bereiding
1 Doe de kipfilets met het appelsap en de appelazijn in een pan. Breng aan de kook en pocheer de kip met een deksel op de pan ca. 15 min. tot het vlees zacht is. Neem het uit de pan en laat het afkoelen.
2 Maak de bleekselderij schoon, snijd in dunne plakjes. Was de appels, verdeel ze in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd in smalle partjes. Meng bleekselderij, appel, citroensap en suiker dooreen. Schep er de walnoten door.
3 Roer de mayonaise en melk dooreen. Schep er het appelmengsel en de fijngesneden bieslook door. Snijd de kipfilets in blokjes en schep deze door het mengsel. Verdeel de blaadjes sla over 4 borden. Schep er de salade op en maal peper erboven. Serveer direct.
Kooktips
Als u de kipfilets laat afkoelen in het pocheer vocht, trekt de appelsmaak er nog beter in.
Variatie
Gebruik blanke amandelen in plaats van walnoten
Serveren
Serveer knapperig wit stokbrood bij deze lekkere salade en geef er een glas gekoelde droge witte wijn bij.
Wist u dit?
Waldorfsalade werd in de 18e eeuw bedacht en dank zijn naam aan het Waldorf Astoria Hotel in New York, waar het voor het eerst geserveerd werd.