SELECT id from recepten where naam = 'Rode kool Stamppot' Rode kool Stamppot || SEKK Recepten
Rode kool Stamppot
Bereiden in: grote pan
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 20 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • De helft van de hoeveelheid aangegeven van ons recept van zelfgemaakte rode kool of 1 a 2 grote potten
  • 1 kg iets kruimige aardappelen
  • 150 ml melk
  • 40 gram selderij
  • Runderworstjes, hachee, of lekkere riblap/stoofvlees
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 343x beoordeeld. Gem. beoordeling: 8.7
Recepten > Vegetarisch > Rode kool Stamppot

Rode kool Stamppot

Bereiding

1 Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Giet af.

2 Verwarm de melk in een steelpan. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper of Hackit en meng de melk erdoor

3 Snijd de selderij fijn. Roer rode kool, de selderij {en nu eventueel de rozijnen} de aardappelpuree en breng op smaak met peper en eventueel zout.

4 Lekker te serveren met gebakken runder worstjes, hachee of een stuk stoofvlees...en smullen maar!

Kooktips

Sommige mensen vinden rozijnen een erg lekkere toevoeging. Voeg dan bij dit recept100 gram blanke rozijnen toe.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.