1 Schil de appels en snijd deze in blokjes en de ui in dunne ringetjes.
Gedaan2 Daarna de rodekool eerst in kwarten, haal de kern eruit en snijd er vervolgens dunne reepjes van.
Gedaan3 Smelt de helft van de roomboter in een pan.
Gedaan4 Doe de appel en ui in de pan en laat deze karamelliseren.
Gedaan5 Voeg de rode kool toe, doe er meteen 200 ml port bij.
Gedaan6 Breng op smaak met een laurierblaadje, steranijs en een kaneelpijpje.
Gedaan7 Laat de rode kool met de deksel erop nu ongeveer 25 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg als het nodig is een beetje extra port toe.
Gedaan8 Roer aan het eind van de tijd een beetje maïzena los met een eetlepel port.
Voeg dit toe aan de rode kool om de rest van de port een beetje te binden.
Gedaan9 Maak alles af met de rest van de roomboter.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Rode Kool zelf gemaakt
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling