Pittige kipcouscous
Bereiding
1 Pel de ui en knoflook en snijd ze fijn. Snijd de schil van de citroen in dikke repen. Pers het sap uit. Ontvel de tomaten, halveer ze, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees klein.
2 Halveer de kipfilets en bren ze op smaak. Verhit de olie in een pan. Braad daarin de kipfilets ca. 5 min. aan en keer ze één keer om. Neem ze uit de pan en houd ze warm.
3Bak de ui en knoflook ca. 5 min. in het braadvet. Voeg de specerijen toe en fruit ze 1 min. mee. Doe vervolgens de tomaten, citroenschil en -sap, bouillon en kipfilets in de pan.
4 Laat het mengsel ca. 25 min. pruttelen met een deksel op de pan. Verwijder de citroenschil. Breng de bouillon opnieuw aan de kook. Neem van het vuur en laat de couscous er 5 min. in wellen.
Kooktips
Maak de couscous nadat deze geweld is even los met een vork, zodat de couscous lekker korrelig is.
Serveren
Serveer de kip op de couscous en bestrooi het gerecht voor het serveren met wat fijngesneden blaadjes munt.
Wist u dit?
Djinten - gemalen komijn - is verwant aan kummel, maar heeft een heel eigen smaak. In Noord-Afrika en Azië wordt het graag gemend met andere specerijen.