Dit recept is 325x beoordeeld. Gem. beoordeling: 8.9
Recepten > Kip > Kipsalade met gepocheerd ei en spek
Kipsalade met gepocheerd ei en spek
Bereidingswijze
1 Kip grillen - Wrijf de kipfilets in met olijfolie, paprikapoeder, zout en peper. Grill ze in een grillpan of op de barbecue in ca. 6–8 minuten per kant, tot ze gaar en mooi gegrild zijn. Laat kort rusten en snijd daarna in plakken.
Gedaan2 Spek bakken - Bak de plakjes spek in een droge koekenpan tot ze knapperig zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en breek in stukken.
Gedaan3 Eieren pocheren - Breng een pannetje water zachtjes aan de kook met een scheutje azijn. Maak met een lepel een draaikolk in het water, breek een ei in een kopje en laat het voorzichtig in het midden van de draaikolk glijden. Pocheer 3–4 minuten. Herhaal voor het tweede ei. Haal eruit met een schuimspaan.
Gedaan4 Salade opbouwen - Verdeel de bladgroenten over de borden. Voeg de kip, cherrytomaatjes, avocado, spek en feta toe.
Gedaan5 Dressing maken - Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en besprenkel over de salade.
Gedaan6 Afmaken - Leg op elk bord een gepocheerd ei bovenop. Serveer direct – en geniet!
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Kipsalade met gepocheerd ei en spek
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling