In de pan
1 Laat de hoenbouten op kamertemperatuur komen.
Gedaan2 Wrijf ze in met peper, zout, paprikapoeder en rozemarijn.
Gedaan3 Verhit olijfolie en boter in een ruime pan op middelhoog vuur.
Gedaan4 Bak de bouten eerst met de velkant naar beneden goudbruin in ca. 5–7 minuten.
Gedaan5 Draai ze om en voeg de knoflook toe. Zet het vuur iets lager en bak ze in ca. 25 minuten gaar, met het deksel half op de pan.
Draai regelmatig en voeg eventueel op het einde een scheutje citroensap toe voor frisheid.
In de oven (makkelijk & krokant):
1 Verwarm de oven voor op 190 °C.
Gedaan2 Wrijf de bouten in met olie, kruiden en knoflook.
Gedaan3 Leg ze in een ovenschaal en rooster ze in 45–50 minuten goudbruin en gaar. Bedruip halverwege met het bakvocht.
Kooktips
Laat het vlees na het bakken 5 minuten rusten onder folie – zo blijven de sappen mooi in het vlees.
Serveren
Lekker met:
Geroosterde aardappeltjes of couscous
Gegrilde groenten of een frisse salade
En een partje citroen of verse peterselie als afmaker
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Kippenbouten
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling