SELECT id from recepten where naam = 'Indiase Curry' Indiase Curry || SEKK Recepten
Indiase Curry
Bereiden in: grote pan
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 30 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • voor 4 personen:
  • 500 g kippendijfilet VanOnzeBoer, in stukjes/reepjes
  • 2 el olie of ghee
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 cm verse gember, geraspt
  • 2 tl komijnpoeder
  • 2 tl korianderpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl chilipoeder (optioneel pittig)
  • 1 tl garam masala
  • 400 g tomatenblokjes (uit blik)
  • 150 ml volle yoghurt (Grieks)
  • Zout en peper
  • Verse koriander (optioneel)
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 1x beoordeeld. Gem. beoordeling: 10.0
Recepten > Kip > Indiase Curry

Indiase Curry

Bereiding

1 Verhit de olie in een pan en fruit de ui glazig. Voeg knoflook en gember toe en bak 2 minuten zachtjes mee.
2 Voeg alle specerijen toe, roer goed door tot het begint te geuren.
3 Voeg de kipstukjes toe en bak rondom bruin.
4 Doe de tomatenblokjes erbij, breng op smaak met zout en laat 30 minuten zachtjes pruttelen tot de kip gaar en zacht is.
5 Roer de yoghurt erdoor en laat nog 5–10 minuten zachtjes mee warmen (niet koken).
6 Breng op smaak met extra peper en eventueel een snufje suiker.

Serveren

Basmati rijst of zelfgemaakt naanbrood
Een frisse komkommersalade met munt
En eventueel een limoenpartje voor frisheid
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.