Kipfilets met sesam
Bereiding
1 Snijd de kipfilets schuin iets in. Pel de knoflookteentjes en pers ze uit. Meng in een ondiepe vorm de knoflook met het citroensap en de olijfolie en breng op smaak. Wentel er de filets door en zet ze 30 min. op een koele plaats.
2 Vermeng intussen de sesamzaadjes met de bieslook en de chilivlokken. Neem de kipfilets uit de marinade en wentel ze door het sesammengsel. Druk het paneerlaagje met de vingertoppen goed aan.
3 Verwarm een antiaanbakpan op een middelhoog vuur. Braad daarin de gepaneerde kipfilets aan elke kant ca. 6 min. tot ze goudbruin zijn. Garneer ze met partjes citroen en serveer. Geef er krielaardappeltjes bij en in boter gesmoorde peultjes.
Kooktips
De kipfilets zijn gaar als het vocht dat eruit loopt als u in het dikste deel prikt, mooi helder van kleur is.
Serveren
Serveer hierbij als voorgerecht een tomatensalade met bieslookvinaigrette en geeft vanille-ijs toe.
Variatie:
U kunt op deze manier ook heel goed varkensmedaillons bereiden. Braad deze aan elke kant slechts 5 min. aan.
Wist u dit?
Voor chilivlokken worden hele chilipepers gedroogd en fijngestampt. U kunt dit ook zelf doen: gedroogde chilipepers zijn heel makkelijk in een vijzel klein te stampen.