1 Snijd de kipfilets in dunne reepjes. Pel de knoflook en pers uit. Schil de gember en rasp fijn. Was de groenten en maak ze schoon.
Gedaan2 Verhit de olie in een pan of wok op hoge temperatuur. Roerbak daarin de reepjes kipfilet 3-4 min. tot ze goudbruin zijn. Voeg knoflook en gember toe en bak 1 min. mee. Neem het mengsel uit de pan en zet apart.
Gedaan3 Zet het vuur lager. Voeg de asperges, babymais en sperziebonen toe en bak ze ca. 4 min. in het braadvet tot de groenten beetgaar zijn. Roer het mengsel steeds goed door.
Gedaan4 Meng de reepjes kipfilet erdoor en voeg citroensap en sojasaus toe. Verwarm het geheel nog 2 min. tot de kipreepjes weer warm zijn. Roer er tot slot de sesamolie door en serveer het gerecht heet.
Kooktips
Koop voor dit gerecht bij voorkeur dunne asperges, zodat alle groenten gelijkmatig gaar worden.
Serveren
Serveer hierbij gekookte rijst of eiermie. Geef er een dessert bij van appel- of bananenbeignets.
Wist u dit?
Asperges bevatten weinig calorieën: 100 g gekookte asperges leveren 13 calorieën. Ze zijn tevens een goede bron van bètacaroteen, foliumzuur en calcium.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Kip met mais en asperges
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling