SELECT id from recepten where naam = 'Kip met kastanjes' Kip met kastanjes || SEKK Recepten
Kip met kastanjes
Bereiden in: Pan
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 40 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 1 kip in 4 stukken verdeeld
  • zout, zwarte peper
  • 25 g bloem
  • 8 verse zilveruitjes (of 8 kleine sjalotjes)
  • 1 knoflookteentje
  • 100 g chorizo
  • 25 g boter
  • 1 el olijfolie
  • 100 g kastanjes
  • 200 ml kippenbouillon
  • 150 ml witte wijn
  • 1 tl tomatenpuree
  • 2 el fijngehakte peterselie
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

  • 640 kcal, 2690 kJ
  • 43 g vet
  • 36 g eiwit
  • 19 g koolhydraten
  • 2 g vezels

Geef je oordeel


Dit recept is nog niet beoordeeld
Recepten > Kip > Kip met kastanjes

Kip met kastanjes

Bereiding

1 Breng de kipdelen rondom op smaak met zout en peper en wentel ze door de bloem. Pel de uitjes en de knoflook. Snijd de knoflook fijn. Snijd de chorizo in plakjes. Verhit de boter en de olie samen in een pan.

2 Braad de kip in ca. 8 min rondom goudbruin en keer de stukken regelmatig. Voeg de zilveruitjes en knoflook toe en braad ze ca. 2 min. mee.

3 Meng er de plakjes chorizo door. Voeg de uitgelekte kastanjes, bouillon, wijn, tomatenpuree en 1 el peterselie toe. Breng het geheel aan de kook en zet dan het vuur lager.

4 Kook de kipdelen in de saus ca. 30 min. gaar. Doe geen deksel op de pan en keer de delen één keer om. Meng er de resterende peterselie door en breng het gerecht op smaak met zout en peper. Serveer de kip heet.

Kooktips

Vervang de chorizo door een andere soort pittige worst zoals bijvoorbeeld Hongaarse cabanossi (grove pikante worst).

Serveren

Serveer hierbij gekookte langkorrelrijst en schenk er witte wijn bij. Geef een flan als dessert.

Wist u dit?

Chorizo is een Spaanse worst die wordt gemaakt van fijngesneden varkens- of rundvlees en rode chilipeper, knoflook en mild paprikapoeder.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.