Kip met Parmezaanse kaas
Bereiding
1 We gaan met het maken van de saus beginnen. Knoflook persen en ui heel fijn snijden, in een pan glazig aanbakken.
2 Nu de chilivlokken en de tomaten puree toevoegen en er doorroeren.
3 wanneer het een mooi geheel is (1 min) dan tomaten, suiker en zout toevoegen en nu even goed doorroeren.
4 Nu het vuur laag zetten, pan even afsluiten en saus 45 min. laten indikken. Wel af en toe roeren.
1 Nu de kip. Snij de filets door de lengte door midden zodat u 4 dunne kipfilets krijgt. Rol ze met deeg roller of bijv. lege fles tussen bakpapier tot platte kipschnitzels.
2 Maak een schaaltje met geklopt ei - een schaaltje met de bloem met beetje peper erdoor - schaaltje Panko klaar
3 Let op, nu de filets eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door de Panko halen.
4 Verhit nu de frituurvet e frituur de filets tot ze een mooi bruin korstje hebben..
5 Even uit laten lekken op keukenpapier.
6 De grill van je oven aanzetten. Leg de gefrituurde kip in een ovenschaal en schep er wat van de tomatensaus over. Werk af met de mozzarella en de Parmezaanse kaas. Zet 5 minuten onder de hete grill, of tot de kaas mooi gesmolten is.
Haal uit de oven en werk af met wat zwarte peper en wat verse basilicum.
Kooktips
Panko is een soort paneermeel dat in de Japanse keuken wordt gebruikt om gebakken of gefrituurde etenswaren van een krokante korst te voorzien.