Kip in kruidige tomatensaus
Bereiding
1 Week de champignons volgens de aanwijzingen op de verpakking ca. 30 min. in warm water. Pel de ui en knoflook en snijd ze fijn. Verhit de olie in een pan. Braad daarin de kipdelen ca. 10 min rondom bruin, breng ze op smaak en neem ze uit de pan.
2 Bak de uien knoflook ca. 3 min. in het braadvet. Voeg dan de champignons met het weekvocht, gezeefde tomaten, tomatenpuree, dragon, wijn en kipdelen toe.
3 Beng aan de kook en laat op een laag vuur 25-30 min. zachtjes koken. Voeg de plakjes salami toe en doe er ca. 10 min. voor het gerecht klaar is, een snufje suiker bij.
4 Het gerecht is klaar als de kipdelen zacht zijn. Bestrooi ze met wat gladde peterselie en verdeel over 4 voorverwarmde borden.
Kooktips
De smaak van de gedroogde champignons wordt nog sterker als u ze voor het inweken op een snijplank eerst wat kleiner snijdt.
Serveren
Serveer als voorgerecht een schotel van gemengde antipasti, en geeft bij de kip beetgaar gekookte tagliatelle, spaghetti of linguine.
Wist u dit?
Als u last hebt van slaapstoornissen kan een zakje gedroogde aromatische kruiden zoals dragon, helpen. Leg het zakje onder uw hoofdkussen.