1 Prik de kippenvleugeltjes met een vork op een paar plaatsen in. Leg ze in een ondiepe schaal. Pel de knoflookteentjes en pers ze uit. Meng citroenschil, -sap, chiliolie, knoflook en vijfkruidenpoeder dooreen. Bedruppel er de kippenvleugeltjes mee en zet ze een uur afgedekt koud.
Gedaan2 Verhit de olie in een pan. Braad de kippenvleugeltjes in ca. 15 min. goudbruin en keer ze af en toe.
Gedaan3 Maak ondertussen de wortel, bleekselderij en lenteuitjes schoon. Snij de wortel en bleekselderij in dunne reepjes. Snijd de lenteuitjes in dunne ringetjes.
Gedaan4 Giet de sojasaus, sherry en honing bij de kippenvleugeltjes. Roer deze goed om en braad ze nog 5 min. Voeg de groenten toe en verwarm het geheel nog 1 min. Verdeel over 4 voorverwarmde borden en serveer.
Kooktips
Door de vleugeltjes in te prikken, kan de marinade dieper in het vlees doordringen. Bovendien barst het vel niet tijdens het braden.
Serveren
Serveer hierbij knapperig gebakken aardappeltjes of frietjes. Geef als dessert pudding met vruchten compôte of vruchtensaus.
Wist u dit?
Vijfkruidenpoeder, dat oorspronkelijk uit China komt, bestaat traditioneel uit steranijs, kaneel, szechuan peper, kruidnagels en gemalen venkelzaadjes.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Oosterse kippenvleugeltjes
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling