SELECT id from recepten where naam = 'Gevulde avocado' Gevulde avocado || SEKK Recepten
Gevulde avocado
Bereiden in: schaal
Voorbereiding: 0 minuten
Bereiding: 15 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 2 rijpe avocado’s
  • 200 gr Griekse yoghurt (of gebruik een deel Griekse yoghurt en een deel mayonaise)
  • rasp en sap van 1 citroen
  • 1 el dille, fijngehakt + extra takjes voor garnering
  • 200 gr kipfilet, (Hollandse) garnalen of rivierkreeftjes
  • zeezout
  • zwarte peper
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is nog niet beoordeeld
Recepten > Kip > Gevulde avocado

Gevulde avocado

Bereiding

1 Halveer de avocado’s en verwijder de pitten. Lepel de helften netjes uit de schillen, want deze gebruik je straks om het gerecht in
te serveren. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

2 Meng in een schaal de Griekse yoghurt, 2 el citroensap, 1 tl citroenrasp, dille, garnalen en stukjes avocado. Breng op smaak met
zout en peper en eventueel extra citroensap of -rasp.

3 Vul de schillen met het garnalenmengsel. Garneer met een klein takje dille.

Kooktips

De vulling kun je al helemaal voorbereiden. Het garneren in de avocado doe je vlak voor het diner.

Tip: Roer ook eens wat kleine blokjes friszure appel erdoor.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.