1 Zet de satéstokjes in een glas water.
Gedaan2 Ik hou van dunne yakitori spiesjes, daarom heb ik de kip in hele kleine blokjes gesneden waardoor ik er 16 stokjes mee kon
rijgen. Snijd ze zoals u wilt.
Gedaan3 Bestrooi de blokjes kip met zout en rijg ze aan de stokjes. Bewaar ze afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Gedaan4 Meng de mirin, sake, sojasaus en basterdsuiker in een steelpan. Breng aan de kook en roer totdat de suiker is opgelost. Zet
het vuur laag en laat 30 minuten pruttelen tot u een stroperige saus hebt gekregen. Roer geregeld door.
Gedaan5 Grill de spiesjes gaar op de barbecue of grill en lak ze zeker een keer of 8 af met het stroperige mengsel terwijl ze aan het
garen zijn. Hoe meer, hoe beter is mijn allerbeste advies in deze.
Gedaan6 Leg de spiesjes op een schaal en garneer met de lente-ui en sesamzaad, serveer direct.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor kippen spiesjes tapas
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling