1 Bestrooi de kip met bloem, peper en zout. Verhit olie of boter in een pan en bak de kip rondom goudbruin. Bereid u in een braadpan dan even de kip uit de pan halen. Of leg de kip in de slowcooker.
Gedaan2 Bak de ui, wortel, bleekselderij en knoflook kort in dezelfde pan, hierna de kip weer toevoegen Of schep dit bij de kip in de slowcooker..
Gedaan3 Voeg de aardappelen toe, giet de bouillon en eventueel de witte wijn erover. Leg de kruiden erbij.
Gedaan4 Zet de slowcooker 6–7 uur op low of 3–4 uur op high, tot de kip mals is en de aardappelen gaar zijn.
Gedaan5 Op het fornuis of in de oven: laat de stoofpot zachtjes garen op laag vuur (of in een oven van ca. 160 °C).
Tijd: ongeveer 1,5 tot 2 uur, tot de kip mals is en de aardappelen en groenten goed gaar zijn.
Belangrijk: houd het vuur laag en zorg dat er altijd voldoende vocht in de pan zit. Voeg eventueel wat extra bouillon of water toe als het te droog dreigt te worden.
Breng eventueel extra op smaak en serveer warm, met een stuk knapperig brood om de saus op te deppen.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Franse Kippenstoofpot
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling