SELECT id from recepten where naam = 'Andongjjimdak'
Andongjjimdak || SEKK Recepten
SEKK Recepten
Andongjjimdak
Bereiden in: braadpan
Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 30 minuten
Ingrediënten (4 pers.)
600 g kippendijen of kippenpoten, 200 g glasnoedels (bijv. zoete aardappelnoedels), 2 middelgrote aardappelen, in blokjes, ,2 wortelen, in plakjes, 1 prei, in ringen, 1 ui, in halve ringen, 3–4 gedroogde rode chilipepers (of verse rode peper, naar smaak), 4 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 el gember, fijngehakt, 150 ml sojasaus, 2 el suiker (of honing), 2 el rijstwijn of mirin, 1 el sesamolie, 500 ml kippenbouillon of water, 1 el geroosterde sesamzaadjes (voor garnering), Verse koriander of lente-ui, ter afwerking
1 Voorbereiden – Week de glasnoedels in warm water, laat uitlekken en zet apart.
Gedaan2 Kip aanbakken – Verhit wat olie in een pan, bak de kip rondom goudbruin en haal even uit de pan.
Gedaan3 Specerijen – Fruit ui, knoflook, gember en chilipepers kort in dezelfde pan.
Gedaan4 Stoofbasis – Voeg de kip terug en schenk de sojasaus, suiker, rijstwijn en bouillon erbij. Breng aan de kook.
Gedaan5 Groenten toevoegen – Doe aardappelen en wortelen in de pan, laat 20 minuten zachtjes stoven.
Gedaan6 Noedels en prei – Voeg de glasnoedels en prei toe, stoof nog 5–8 minuten tot alles gaar is.
Gedaan7 Afmaken – Roer er de sesamolie door, proef en breng eventueel extra pittig op smaak met chili.
Serveren
Bestrooi met sesamzaadjes en lente-ui. Serveer warm, direct uit de pan.
Resultaat: Een schaal vol pittige, sticky kip en groente met glanzende noedels, perfect om te delen met familie of vrienden.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Andongjjimdak
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling