Andongjjimdak
Bereiding
1 Voorbereiden – Week de glasnoedels in warm water, laat uitlekken en zet apart.
2 Kip aanbakken – Verhit wat olie in een pan, bak de kip rondom goudbruin en haal even uit de pan.
3 Specerijen – Fruit ui, knoflook, gember en chilipepers kort in dezelfde pan.
4 Stoofbasis – Voeg de kip terug en schenk de sojasaus, suiker, rijstwijn en bouillon erbij. Breng aan de kook.
5 Groenten toevoegen – Doe aardappelen en wortelen in de pan, laat 20 minuten zachtjes stoven.
6 Noedels en prei – Voeg de glasnoedels en prei toe, stoof nog 5–8 minuten tot alles gaar is.
7 Afmaken – Roer er de sesamolie door, proef en breng eventueel extra pittig op smaak met chili.
Serveren
Bestrooi met sesamzaadjes en lente-ui. Serveer warm, direct uit de pan.
Resultaat: Een schaal vol pittige, sticky kip en groente met glanzende noedels, perfect om te delen met familie of vrienden.