SELECT id from recepten where naam = 'Andongjjimdak' Andongjjimdak || SEKK Recepten
Andongjjimdak
Bereiden in: braadpan
Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 30 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 600 g kippendijen of kippenpoten, 200 g glasnoedels (bijv. zoete aardappelnoedels), 2 middelgrote aardappelen, in blokjes, ,2 wortelen, in plakjes, 1 prei, in ringen, 1 ui, in halve ringen, 3–4 gedroogde rode chilipepers (of verse rode peper, naar smaak), 4 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 el gember, fijngehakt, 150 ml sojasaus, 2 el suiker (of honing), 2 el rijstwijn of mirin, 1 el sesamolie, 500 ml kippenbouillon of water, 1 el geroosterde sesamzaadjes (voor garnering), Verse koriander of lente-ui, ter afwerking
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 514x beoordeeld. Gem. beoordeling: 9.2
Recepten > Kip > Andongjjimdak

Andongjjimdak

Bereiding

1 Voorbereiden – Week de glasnoedels in warm water, laat uitlekken en zet apart.
2 Kip aanbakken – Verhit wat olie in een pan, bak de kip rondom goudbruin en haal even uit de pan.
3 Specerijen – Fruit ui, knoflook, gember en chilipepers kort in dezelfde pan.
4 Stoofbasis – Voeg de kip terug en schenk de sojasaus, suiker, rijstwijn en bouillon erbij. Breng aan de kook.
5 Groenten toevoegen – Doe aardappelen en wortelen in de pan, laat 20 minuten zachtjes stoven.
6 Noedels en prei – Voeg de glasnoedels en prei toe, stoof nog 5–8 minuten tot alles gaar is.
7 Afmaken – Roer er de sesamolie door, proef en breng eventueel extra pittig op smaak met chili.

Serveren

Bestrooi met sesamzaadjes en lente-ui. Serveer warm, direct uit de pan.
Resultaat: Een schaal vol pittige, sticky kip en groente met glanzende noedels, perfect om te delen met familie of vrienden.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.