Je kunt deze soep prima een dag of 2 van te voren maken.
1 Je begint met de rode soep. Snij de biet in blokjes en snipper de ui. Verwarm in een soeppan wat olijfolie en fruit de ui. Als het
glazig is, gooi je de biet erbij. Na een paar minuutjes giet je er 350 ml water bij. Voeg ook de balsamicoazijn en suiker toe.
Kook 30 minuten door, haal van het vuur, pureer en zet de soep weg.
Gedaan2 Dan is het tijd voor de witte soep. Hak de sjalot, prei, knolselderij en aardappel fijn. Bak dit in een andere soeppan met
olijfolie ongeveer 5 minuten op een rustig vuurtje. Voeg dan de room, wijn, bouillon en mierikswortelpasta toe, breng de soep
aan de kook, en laat het op laag vuur een kwartiertje doorkoken. Haal dan van het vuur, pureer en breng op smaak met zout
en peper. Deze soep is nu ook klaar.
Serveren
Knip voor het inschenken van karton de vorm van de kop uit. Wikkel dat vormpje erna strak in folie.
Zorg dat de soep goed warm is, giet het in een maatbeker (schenkt makkelijker) en giet het dan in de kommen met het kartonnen schotje ertussen. Best fijn als iemand je er even mee helpt ;-)
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Duo Kerstsoep
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling