1 Zeef de bloem en het zout in een ruime kom en maak een kuiltje in het midden.
Gedaan2 Meng in een andere kom de gedroogde gist met de suiker en het water, roer dit goed door elkaar.
Gedaan3 Giet het gistwater in het kuiltje en roer met een vork tot je een samenhangend deeg hebt.
Gedaan4 Kneed dit zo’n vijf minuten goed door.
Gedaan5 Vet een grote kom in met een scheut olijfolie. Leg hier het deeg in en bedek met een theedoek.
Laat het deeg een half uur rijzen of totdat het in volume verdubbeld is.
Gedaan6 Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hier het deeg over. Spreid het met je handen uit tot een rechthoekige lap en maak er met je vingertoppen her en der kuiltjes in. Steek over het hele brood verdeeld rozemarijntopjes in het deeg en besprenkel het met zeezout.
Gedaan7 Bedek het brood weer met een theedoek en laat het nog twintig minuten rijzen.
Gedaan8 Bak het brood daarna in een op 225 graden voorverwarmde oven in zo’n twintig minuten goudbruin.
Komkommer-yoghurtdip:
1 Was en droog een komkommer. Snijd de puntjes ervan af en rasp de komkommer grof.
Gedaan2 Leg het vruchtvlees in een vergiet of fijne zeef en druk er met uw handen zo veel mogelijk vocht uit.
Gedaan3 Meng de uitgeknepen komkommer in een kom met enkele flinke scheppen volle boerenyoghurt (zo’n 250 gram).
Gedaan4 Roer er een zeer fijn gesneden teentje knoflook door, een snuf zout en de fijngesneden blaadjes van enkele takjes verse
munt.
Gedaan5 Garneer met een scheutje olijfolie.
Kooktips
je kunt de ingrediënten voor het deeg ook in een keukenmachine mengen. Laat het deeg dan een nacht rijzen en je kunt de volgende dag meteen beginnen met brood bakken.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Focaccia met dip tapas
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling