1 Verhit 1 el boter in een ruime pan en bak de kipstukken kort rondom goudbruin. Haal ze uit de pan.
Gedaan2 Voeg ui, wortel en knoflook toe en fruit enkele minuten. Doe de kip terug in de pan en giet de bouillon erbij. Voeg laurier en tijm toe. Laat dit ca. 40 minuten zachtjes stoven.
Gedaan3 Bak ondertussen de champignons apart in wat boter en zet ze opzij.
Gedaan4 Maak een roux: smelt 1 el boter in een steelpan, voeg de bloem toe en roer kort door. Giet er beetje bij beetje de bouillon uit de stoof bij tot een gladde saus ontstaat.
Gedaan5 Voeg room (en eventueel eigeel) toe en roer tot een mooie, lichte saus. Breng op smaak met peper en zout.
Gedaan6 Doe de champignons en de saus terug bij de kip en groente, laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
Gedaan7 Bestrooi met peterselie en serveer direct.
Kooktips
Een verfijnde Franse klassieker die laat zien hoe eenvoudig luxe kan smaken!
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Blanquette de Poulet
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling