1 Maak de champignons schoon en snijd de steeltjes iets korter. Snijd de champignons in plakjes. Pel de ui en knoflook en snijd ze fijn.
Gedaan2 Verhit de olie en boter in een pan. Bak daarin ca. 4 min. knoflook, ui en de plakjes champignon.
Gedaan3 Voeg de kipfilets toe en braad ze aan elke kant ca. 2-3 min. tot het vlees goudbruin is. Voeg bouillon en gehakte walnoten toe en breng het aan de kook, zet daarna het vuur lager.
Gedaan4 Laat het geheel 12-15 min. zachtjes doorkoken tot de kipfilets gaar zijn en de saus is ingekookt. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de kipfilets bestrooid met peterselie. Geef er gekookte rijst bij.
Kooktips
De filets zijn gaar als er helder vocht uit loopt als u er met een punt van een scherp mes in prikt.
Variatie
De saus wordt machtiger als u er kort voor het serveren 2 el crème fraîche doorroert. Verwarm deze kort mee.
Serveren
Serveer er als voorgerecht zalmcarpaccio bij en als dessert een luchtige kwarksoufflé met frambozensaus.
Wist u dit?
Wilde champignons hebben een veel sterkere smaak dan gekweekte champignons. Maar wees voorzichtig! Ze lijken erg op de zeer giftige knolamanieten.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor kipfilet met walnoten
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling