1 Kook de room met de suiker en het vanillestokje (opengesneden)
Gedaan2 Scheid de eieren en roer deze los (niet kloppen
Gedaan3 Haal de room van het vuur
Gedaan4 Voeg een klein beetje van de warme massa bij de eidooiers en roer dit door, meng nu de voorzichtig de eidooiers door de room
Gedaan5 Zeef het geheel en schenk de massa in vuur bestendige bakjes
Gedaan6 Gaar de massa nu in de oven ca 35 min op 100 graden
Gedaan7 Laat de crème afkoelen
Gedaan8 Bij serveren pas afbranden
Gedaan9 Bestrooi de crème met suiker en brand met de gasbrander een mooi egaal karamel laagje
Wist u dit?
crème brûlée betekent letterlijk, gebrande room. Het is een custardachtig nagerecht, met daaroverheen een gekaramelliseerde laag suiker. De precieze oorsprong van het gerecht is onbekend. Het kan afkomstig zijn uit Frankrijk, Groot-Brittannië of Catalonië. De traditionele crème brûlée bestaat uit custard gemaakt van room, suiker en eieren, op smaak gebracht met vanille.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor crème brûlée
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling