SELECT id from recepten where naam = 'crème brûlée' crème brûlée || SEKK Recepten
crème brûlée
Bereiden in: oven
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 40 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 250 ml. slagroom
  • 75 gr. suiker
  • 50 gr. eidooier
  • 1 vanillestokje
  • 2 eetlepels rietsuiker om af te branden
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 99x beoordeeld. Gem. beoordeling: 9.6
Recepten > Vegetarisch > crème brûlée

crème brûlée

Bereidingswijze

1 Kook de room met de suiker en het vanillestokje (opengesneden)

Gedaan
2 Scheid de eieren en roer deze los (niet kloppen

Gedaan
3 Haal de room van het vuur

Gedaan
4 Voeg een klein beetje van de warme massa bij de eidooiers en roer dit door, meng nu de voorzichtig de eidooiers door de room

Gedaan
5 Zeef het geheel en schenk de massa in vuur bestendige bakjes

Gedaan
6 Gaar de massa nu in de oven ca 35 min op 100 graden

Gedaan
7 Laat de crème afkoelen

Gedaan
8 Bij serveren pas afbranden

Gedaan
9 Bestrooi de crème met suiker en brand met de gasbrander een mooi egaal karamel laagje

Wist u dit?

crème brûlée betekent letterlijk, gebrande room. Het is een custardachtig nagerecht, met daaroverheen een gekaramelliseerde laag suiker. De precieze oorsprong van het gerecht is onbekend. Het kan afkomstig zijn uit Frankrijk, Groot-Brittannië of Catalonië. De traditionele crème brûlée bestaat uit custard gemaakt van room, suiker en eieren, op smaak gebracht met vanille.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.