SELECT id from recepten where naam = 'Zomerse pasta' Zomerse pasta || SEKK Recepten
Zomerse pasta
Bereiden in: koekenpan / ovenschaal
Voorbereiding: 0 minuten
Bereiding: 0 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • Voor 4 personen
  • 300 g penne
  • 300 g rundergehakt
  • 1 courgette, in halve plakjes
  • 250 g kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Handvol verse muntblaadjes, fijngehakt
  • 1 el citroensap
  • Olijfolie
  • Zout & peper naar smaak
  • Geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 147x beoordeeld. Gem. beoordeling: 9.4
Recepten > Rund > Zomerse pasta

Zomerse pasta

Bereiding

1 Pasta koken: Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, bewaar een kopje kookvocht.
2 Gehakt bakken: Verhit wat olijfolie in een grote pan. Bak het gehakt rul en goudbruin. Voeg wat zout en peper toe. Haal uit de pan en zet apart.
3 Groenten fruiten: In dezelfde pan: fruit de rode ui en knoflook een paar minuten.
4 Tomaatjes en courgette in een andere pan: bak de kerstomaatjes en courgette 2–3 minuten , tot ze iets zachter worden.

5 Alles samenvoegen:
Verdeel de saus door de Penne en vul hiermee een ovenschaal, hierover de plakjes courgette en de doormidden gesneden tomaatjes. Verdeel de geraspte kaas eroverheen.

6 15 minuten in een warme oven zodat de kaas er lekker overheen smelt

7 Afmaken: Voeg de fijngehakte munt en een kneepje citroensap toe. Breng op smaak met extra peper en zout. Serveer warm met eventueel wat extra geraspte Parmezaan.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.