Zomerse pasta
Bereiding
1 Pasta koken: Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, bewaar een kopje kookvocht.
2 Gehakt bakken: Verhit wat olijfolie in een grote pan. Bak het gehakt rul en goudbruin. Voeg wat zout en peper toe. Haal uit de pan en zet apart.
3 Groenten fruiten: In dezelfde pan: fruit de rode ui en knoflook een paar minuten.
4 Tomaatjes en courgette in een andere pan: bak de kerstomaatjes en courgette 2–3 minuten , tot ze iets zachter worden.
5 Alles samenvoegen:
Verdeel de saus door de Penne en vul hiermee een ovenschaal, hierover de plakjes courgette en de doormidden gesneden tomaatjes. Verdeel de geraspte kaas eroverheen.
6 15 minuten in een warme oven zodat de kaas er lekker overheen smelt
7 Afmaken: Voeg de fijngehakte munt en een kneepje citroensap toe. Breng op smaak met extra peper en zout. Serveer warm met eventueel wat extra geraspte Parmezaan.