SELECT id from recepten where naam = 'Zelf pate maken' Zelf pate maken || SEKK Recepten
Zelf pate maken
Bereiden in: cakevorm - terrine
Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 90 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 300 g half om half gehakt
  • 200 g runderlever, in stukjes
  • 150 g magere speklap, in kleine blokjes
  • 125 gram hachee vlees
  • 100 g gerookt spek, in dunne plakjes (voor bekleding van de vorm)
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1,5 eetl kappertjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 el verse tijm of 1 tl gedroogde
  • 1 el gehakte peterselie
  • 1 tl gemalen foelie
  • 1 tl grof gemalen peper
  • 1,5 tl zout
  • 1 el mosterd
  • 2 el cognac of Port
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

  • Per 100 g
  • Kcal: ± 210
  • Eiwit: ± 17.3 g
  • Vet: ± 13.9 g
  • Koolhydraten: ± 3.3 g
  • Per plak (1/8 van de vorm, ±140 g)
  • Kcal: ± 295
  • Eiwit: ± 24.2 g
  • Vet: ± 19.5 g
  • Koolhydraten: ± 4.6 g

Geef je oordeel


Dit recept is 90x beoordeeld. Gem. beoordeling: 9.3
Recepten > Varken > Zelf pate maken

Zelf pate maken

Bereidingswijze

1 Bekleed een terrine of cakevorm met plakjes gerookt spek; laat ze iets over de rand hangen.
Gedaan
2 Hak of maal de lever grof en meng deze met gehakt, spekblokjes, ui, kappertjes, knoflook, kruiden, mosterd, cognac, ei en paneermeel. Meng goed, maar niet te fijn — er mag structuur in blijven.
Gedaan
3 Schep het mengsel in de vorm, druk licht aan en vouw de overhangende spekplakjes erover.
Gedaan
4 Dek af met aluminiumfolie en zet de vorm in een ovenschaal met een laagje heet water (au bain-marie).
Gedaan
5 Bak in de oven op 160°C gedurende 1½ uur. Controleer of het vocht helder is en het vlees gaar.
Gedaan
6 Laat afkoelen, zet onder lichte druk in de koelkast en laat minstens één dag rusten voor de beste smaak.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.