Aardappelsalade lauw warm
Bereiding
1 Kook de aardappelen in licht gezouten water tot ze gaar zijn, maar nog stevig (ca. 12–15 min).
2 Giet af en laat kort uitstomen.
3 Bak de spekblokjes in een koekenpan knapperig (op het laatst even de aardappelstukken erbij) aanbakken daarna alles laten uitlekken op keukenpapier.
4 Meng in een kom olijfolie, azijn, mosterd, zout en peper tot een dressing.
5 Schep de warme aardappelen voorzichtig door de dressing, zodat ze de smaken opnemen.
6 Voeg de ui, spekjes en verse kruiden toe en meng alles luchtig door elkaar.
Kooktips
Tip: Heerlijk bij een sappige ribeye, karbonade of kip van de grill – maar ook als lichte maaltijdsalade op zichzelf!
Serveren
Serveer lauwwarm – eventueel met stukjes ei erdoor voor een extra rijke salade.