SELECT id from recepten where naam = 'Aardappelsalade lauw warm' Aardappelsalade lauw warm || SEKK Recepten
Aardappelsalade lauw warm
Bereiden in: kookpan
Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 15 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 750 g vastkokende aardappelen (bijv. krieltjes), in stukken of schijfjes
  • 150 g spekblokjes op dik gesneden plakken in stukjes
  • 1 rode ui (witte of bosui kan ook), fijngesnipperd
  • 3 el verse peterselie, grof gehakt
  • 1 el bieslook, fijngehakt
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el witte wijnazijn (of appelciderazijn)
  • 1 tl grove mosterd
  •  Zout & versgemalen peper
  • Tip: 2 hardgekookte eieren, in stukjes voor extra romigheid
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is nog niet beoordeeld
Recepten > Varken > Aardappelsalade lauw warm

Aardappelsalade lauw warm

Bereiding

1 Kook de aardappelen in licht gezouten water tot ze gaar zijn, maar nog stevig (ca. 12–15 min).
2 Giet af en laat kort uitstomen.
3 Bak de spekblokjes in een koekenpan knapperig (op het laatst even de aardappelstukken erbij)  aanbakken daarna alles laten uitlekken op keukenpapier.
4 Meng in een kom olijfolie, azijn, mosterd, zout en peper tot een dressing.
5 Schep de warme aardappelen voorzichtig door de dressing, zodat ze de smaken opnemen.
6 Voeg de ui, spekjes en verse kruiden toe en meng alles luchtig door elkaar.

Kooktips

Tip: Heerlijk bij een sappige ribeye, karbonade of kip van de grill – maar ook als lichte maaltijdsalade op zichzelf!

Serveren

Serveer lauwwarm – eventueel met stukjes ei erdoor voor een extra rijke salade.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.