SELECT id from recepten where naam = 'Provencaalse varkenshaas' Provencaalse varkenshaas || SEKK Recepten
Provencaalse varkenshaas
Bereiden in: koekenpan
Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 15 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 2 varkenshaas
  • 1,0-1,5 el Provençaalse kruidenmix
  • 2 el olijfolie
  • Snufje zout, hoeft niet maar is persoonlijk. 
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 39x beoordeeld. Gem. beoordeling: 9.4
Recepten > Varken > Provencaalse varkenshaas

Provencaalse varkenshaas

Bereiding

1 Laat de varkenshaas op kamertemperatuur komen.
2 Meng de Provençaalse kruiden met olijfolie en wrijf de varkenshaas hiermee royaal in. Laat 10–15 minuten intrekken.
3 Verhit een pan (of grillplaat) op middelhoog vuur.
4 Bak de varkenshaas rondom bruin in ca. 4 minuten.
5 Zet het vuur laag, dek losjes af met een deksel of folie en laat nog 8–10 minuten zachtjes garen.
6 Laat het vlees 5 minuten rusten en snijd in plakken.

Serveren

Lekker met: een frisse rucola-tomatensalade of gegrilde groenten.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.