1 Schil de winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm.
Gedaan2 Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Gedaan3 Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 2 min.
Gedaan4 Voeg de knoflook toe en fruit nog 1 min. Voeg de peen en Italiaanse kruiden toe en bak 3 min.
Gedaan5 Schenk (liefst de zelf getrokken) bouillon erbij en voeg tomatenblokjes toe.
Gedaan6 Breng aan de kook en laat 10 min. op middelhoog vuur koken.
Gedaan7 Voeg de witte bonen in tomatensaus toe en breek de spaghetti in stukken boven de soep.
Gedaan8 Laat nog 8 min. zachtjes koken. Voeg in de laatste 2 min. de spinazie toe.
Gedaan9 Breng op smaak met peper en eventueel zout.
• Wilt u er meer een maaltijdsoep van maken dan moet u de soep binden met bloem en boter. Vermeng gelijke delen bloem en boter en voeg deze al roerend in kleine beetjes aan de soep toe. Zorg ervoor dat het mengel volledig is opgenomen voor u nieuwe hoeveelheid toevoegt. Doe dit totdat er een gebonden soep ontstaat.
Lekker met geraspte kaas en volkoren soepstengels..
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Winterminestrone
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling