1 Vlees voorbereiden: Dep het wildzwijnpoulet droog en bestrooi met zout en peper. Bestuif licht met bloem.
Gedaan2 Aanbraden: Verhit de boter of olijfolie in een grote pan. Bak het vlees in porties aan tot het rondom bruin is. Haal het uit de pan en zet apart.
Gedaan3 Groenten bakken: Voeg de uien, knoflook, wortels en prei toe aan dezelfde pan. Bak deze tot ze zacht beginnen te worden. Voeg daarna de champignons toe en bak kort mee.
Gedaan4 Smaakmakers toevoegen: Roer de tomatenpuree door de groenten en bak kort mee. Voeg de rode wijn en bouillon toe en roer goed door.
Gedaan5 Stoofpot samenstellen: Voeg het vlees weer toe aan de pan. Doe de laurierblaadjes, tijm en jeneverbessen erbij. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat de ragout 2 tot 2,5 uur zachtjes sudderen met het deksel schuin op de pan.
Gedaan6 Afwerking: Voeg na het sudderen de rode wijnazijn, basterdsuiker en eventueel de slagroom toe. Roer goed door en laat nog 10 minuten zonder deksel pruttelen om de saus in te dikken. Verwijder de laurier en tijm. Breng op smaak met zout en peper.
Kooktips
Smakelijk eten en geniet van dit luxe wintergerecht!
Serveren
Serveer de ragout in een pastij bakje of met een romige aardappelpuree, knapperig stokbrood of een winterse groentepuree (zoals knolselderij). Garneer met verse peterselie voor een frisse touch.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Wildzwijnragout
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling